ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα χαμένα 25 εκ. ευρώ του Παναθηναϊκού

Τα χαμένα 25 εκ. ευρώ του Παναθηναϊκού
Νίνης Σισέ Καραγκούνης Λέτο

Είκοσι ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής έχουν αποχωρήσει (ή βρίσκονται με το ενάμιση πόδι εκτός) από τον Παναθηναϊκό, με την χασούρα να υπολογίζεται περίπου στα 25 εκ. ευρώ!

Οι αλλαγές στο ρόστερ και την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια είναι σαρωτικές, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, με αποκορύφωμα το καλοκαίρι του 2012 μέχρι και σήμερα (9/1/2013).

Συνολικά από τη σεζόν 2010-2011 (ένα χρόνο μετά το νταμπλ δηλαδή) οι πράσινοι έχουν χάσει 20 ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής, αρκετοί εκ των οποίων στοίχισαν μία περιουσία κι έφυγαν χωρίς να φέρουν στα ταμεία της ΠΑΕ ούτε ένα ευρώ.

Εκείνο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην όλη ιστορία, είναι πως το συνολικό ποσό που δαπάνησαν οι πράσινοι για να αποκτήσουν την πλειονότητα των 20 παικτών αγγίζει τα 32 εκ. ευρώ.

Πόσα χρήματα όμως έφεραν πίσω στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όταν αποχώρησαν (για διαφορετικούς ο καθένας); Η χασούρα υπολογίζεται στα 25 εκ. ευρώ !

Αξίζει να σημειώσουμε πως αρκετοί στη λίστα μας είναι "κομμένοι" από την διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου και διαπραγματεύονται για να αποκτήσουν την ελευθέρα τους.

Είναι πολλά τα λεφτά...

Το θέμα μας χωρίστηκε σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη είναι οι παίκτες που έφεραν χρήματα πίσω στα ταμεία του Παναθηναϊκού, στο δεύτερο οι παίκτες που έφυγαν ως ελεύθεροι και στην τρίτη οι παίκτες που αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι κι έφυγαν με τον ίδιο τρόπο.

Θυμίζουμε ξανά πως μιλάμε για πρωτοκλασάτους παίκτες (με αυτή τη λογική αποκτήθηκαν) κι αποχώρησαν από τη σεζόν 2010-11 και μετά, ενώ τα χρέη των πράσινων σήμερα υπολογίζονται στα 22-23 εκ. ευρώ.

Αυτοί που έφεραν χρήματα

Αλέξανδρος Τζόρβας: Ακαδημία, έφυγε με 700.000 ευρώ

Τζιμπρίλ Σισέ: Ήρθε με 7.4 εκ. ευρώ, έφυγε με 5.8 εκ. ευρώ

Σωτήρης Νίνης: 300.000 ευρώ (τροφεία)

Αυτοί που στοίχισαν πολλά και δεν έφεραν τίποτα

Σεμπαστιάν Λέτο: 4.5 εκ. ευρώ

Κώστας Κατσουράνης: 4.3 (1 εκ. ευρώ πριμ υπογραφής, 2.5 εκ. ευρώ στην Μπενφίκα, 800.000 ευρώ στην ΑΕΚ)

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: 2.2 εκ. ευρώ

Κλέιτον Σίλβα: 1.5 εκ. ευρώ

Ζιλμπέρτο Σίλβα: 1.5 εκ. ευρώ

Βαγγέλης Μάντζιος: 1 εκ. ευρώ (μαζί με Τζιόλη)

Το πακέτο περιλάμβανε Μάντζιο, Τζιόλη, Σπυρόπουλο. Ο τελευταίος πήγε τελικά στον Παναθηναϊκό τρία χρόνια μετά με 2.7 εκ. ευρώ

Λουκάς Βύντρα: 1 εκ. ευρώ

Σαν Αλέν Μπουμσόνγκ: 700.000 ευρώ

Νταμιάν Πλεσί: 500.000 ευρώ

Ματίας Μπιέρσμιρ: 450.000 ευρώ

Αντώνης Πετρόπουλος: 350.000 ευρώ

Σιμάο: 100.000 ευρώ

Ελινι Δημούτσος: 100.000 ευρώ

Όπως ήρθαν, έφυγαν

Σεντρίκ Καντέ: Ήρθε ελεύθερος

Χόσου Σαριέγκι: Ήρθε ελεύθερος

Γιώργος Καραγκούνης: Από την ακαδημία

Σίντεϊ Γκοβού: Ήρθε ελεύθερος

ΣΥΝΟΛΟ:

Έδωσε: 31.8 εκ. ευρώ

Πήρε: 6.8 εκ. ευρώ

Χασούρα: 25 εκ. ευρώ

Διαβάστε επίσης: Αλαφούζος: "Ιδανική λύση ο Φάμπρι", Συμφωνία με Πέδρο Εμάνουελ, Τέλος οι Μπουμσόνγκ, Βύντρα από τον Παναθηναϊκό, Μπασινάς: "Κάποιος να μαζέψει αυτόν που καταστρέφει τον Παναθηναϊκό", Αλαφούζος: "Αυτός είναι ο προπονητής μας, θωρακίστε τον", Ο Παναθηναϊκός αλλάζει, το χρονικό των ανακατατάξεων.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ