ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα πέντε "μότο" του Παναθηναϊκού

Τα πέντε "μότο" του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr αποκαλύπτει τα πέντε "μότο" τα οποία από την αρχή της σεζόν ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του έχουν περάσει στους παίκτες του Παναθηναϊκού και τα οποία αναγράφονται στον πίνακα των αποδυτηρίων πριν από κάθε ματς.

Ο Παναθηναϊκός την φετινή σεζόν έχει καταφέρει σπουδαία επιτεύγματα και η επιστέγαση όλων αυτών ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το Σάββατο το βράδυ. Για να έρθει το τρόπαιο όμως και η συνολική αναγνώριση για το ποδόσφαιρο που παίζει φέτος το τριφύλλι δούλεψε σκληρά από την αρχή της περιόδου εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Και αν η δουλειά εντός φαίνεται με την εικόνα των πράσινων σε κάθε ματς, την καλή κυκλοφορία, το συνεχές πρέσινγκ, το αδιάκοπο τρέξιμο η δουλειά που γίνεται εκτός προπονήσεων δεν φαίνεται. Γιατί έχει να κάνει κυρίως με την πνευματική προετοιμασία των πράσινων πριν από κάθε παιχνίδι και το πως αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού κάθε ματς ξεχωριστά.

Ο Γιάννης Αναστασίου και το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού στηρίχθηκε σε πέντε "μότο". Τα οποία ο 41χρονος τεχνικός του τριφυλλιού στην διάρκεια της σεζόν έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές στα λεγόμενα του αλλά κανείς δεν ήξερε μέχρι σήμερα ότι φροντίζει να τα υπενθυμίζει στους παίκτες του πριν από κάθε ματς.

Συγκεκριμένα πριν από κάθε παιχνίδι και πλην του πίνακα με την τεχνική ανάλυση που γίνεται για κάθε ποδοσφαιριστή και τον τρόπο που πρέπει να κινείται εντός του αγωνιστικού χώρου υπάρχει ένας ακόμα πίνακας που αναφέρει τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά προκειμένου να το καταλαβαίνουν άπαντες αυτούς τους πέντε βασικούς άξονες.

Το Sport24.gr αποκαλύπτει ποια είναι αυτά τα πέντε "μότο" τα οποία αν τα διαβάσει κανείς και φέρει στο μυαλό του την εικόνα του Παναθηναϊκού μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα τα δει να περνάνε από μπροστά του. Μάλιστα και πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του φρόντισαν να κολλήσουν τον αντίστοιχο πίνακα στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ προκειμένου να μην ξεχάσει κανείς. Αλλά τι να ξεχάσει πλέον τους έχει γίνει βίωμα και τα βγάζουν σε κάθε ματς.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα πέντε "μότο" μένουν τα ίδια πριν από κάθε παιχνίδι και απλά ανάλογα τον αντίπαλο, τις περιστάσεις και τις συνθήκες, μπορεί ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του να προσθέσουν κάτι ακόμα.

Τα πέντε "μότο" είναι τα εξής:

1) Συγκέντρωση/Αποφασιστικότητα
CONCENTRATION/DETERMINATION

2) Επιθυμία να κάνω πιο πολλά για την ομάδα μου
THE WILL TO DO MORE FOR MY TEAM

Τα πέντε "μότο" του Παναθηναϊκού

3) Παίζουμε γρήγορα / Κίνηση χωρίς την μπάλα
WE PLAY QUICK / MOVEMENT WITHOUT THE BALL

4) Πίστη στην ομάδα και στους εαυτούς μας
FAITH TO THE TEAM AND OURSELVES

5) ENJOY
Ευχαριστηθείτε το

Τι ζήτησε πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ

Σε ότι έχει να κάνει συγκεκριμένα τώρα με την προετοιμασία του Παναθηναϊκού πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Αναστασίου πέρα από την τακτική που προσπάθησε να εφαρμόσει ζήτησε από τους παίκτες του τρία συγκεκριμένα πράγματα στα οποία μάλιστα οι πράσινοι δούλεψαν αρκετά πάνω σε αυτά.

Πρώτον ζήτησε σωστό πρέσιγνκ σε όλους τους χώρους και μάλιστα αυτό να ξεκινάει όπως σε όλα τα φετινά ματς του Παναθηναϊκού από τους επιθετικούς του τριφυλλιού.

Δεύτερον δούλεψε πάρα πολύ την τελευταία εβδομάδα στις στημένες φάσεις και ιδίως στις επιθετικές αυτή την φορά θέλοντας να εκμεταλλευτεί την απουσία των Αθανασιάδη και Κατσουράνη από το ματς. Δυο ποδοσφαιριστών που αν έπαιζαν θα βοηθούσαν τον ΠΑΟΚ να έχει περισσότερα ψηλά κορμιά στην ενδεκάδα. Ως γνωστόν ο Παναθηναϊκός πέτυχε δυο γκολ από στημένη φάση με τους Μπεργκ και Καρέλη. Οι πράσινοι είχαν δουλέψει και στα πέναλτι αλλά αυτά δεν χρειάστηκαν.

Τρίτον με την χρησιμοποίηση των Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ στο κέντρο μπόρεσε να κερδίσει την μάχη του κέντρου, βέβαια άφησε χώρο στις πτέρυγες αλλά στο δεύτερο μέρος ζητώντας από τους παίκτες των χαφ να κλείνουν περισσότερο προς τις γραμμές κάλυψε και αυτό το κενό που υπήρχε.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ