ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα είχε όλα... στραβά στο "Κ. Βικελίδης"

Τα είχε όλα... στραβά στο "Κ. Βικελίδης"
INTIME SPORTS

Τίποτα δεν λειτούργησε καλά στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για το "τριφύλλι" που έπεσε στην 3η θέση και πλέον καλείται να δείξει χαρακτήρα. Το Sport24.gr αναλύει την επόμενη μέρα.

Με άλλο αέρα πήγε ο Παναθηναϊκός στο "Κλεάνθης Βικελίδης", αλλά παρασυρόμενος από την ομάδα του Άρη έφυγε με τρία γκολ (3-1) και την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα από την Θεσσαλονίκη.

Τα αίτια, δεν είναι ένα ή δύο αλλά πολλά μαζί και σε συνδιασμό και το Sport24.gr θα προσπαθήσει να αναζητήσει τι έφταιξε και αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να δείξει χαρακτήρα στην συνέχεια. Δείτε τα highlights του αγώνα στο "Κ. Βικελίδης".

Χάθηκε η μπάλα από την έναρξη...

Οι διοικητικές εξελίξεις αλλά και ο "ντόρος" που γίνονταν με την διαιτησία όλη την εβδομάδα φάνηκε να επηρεάζουν την εικόνα των παικτών του Ζεσουάλδο Φερέιρα από τα πρώτα λεπτά δείχνοντας πως έχουν ξεχάσει τον καλό Παναθηναϊκό στην Αθήνα ή τα αποδυτήρια του "Κλεάνθης Βικελίδης".

Άναρχος, χωρίς στρατηγική και πλάνο στο ματς έπρεπε να δεχθεί απίστευτη πίεση (να μην έχει λύσεις για το παιχνίδι του αντιπάλου) και να φτάσει στο 15 για να "ξυπνήσει". Οι "πράσινοι" έπαθαν ότι κάνουν εκείνοι στα μέχρι τώρα παιχνίδια τους πιέζοντας ασφυκτικά από τα πρώτα λεπτά.

Παράλληλα, όλα τους τα ατού ήταν σε κακή μέρα, όχι απλά άσχημη. Στο κέντρο οι Σιμάο και Κατσουράνης κυρίως, δεν... υπήρχαν ανασταλτικά, "βυθίζοντας" έτσι ακόμα περισσότερο την άμυνα που έμπαζε από τα άκρα ενώ δεν έλειψαν τα λάθη (Σαριέγκι πάσα σε Ντίκο στο 2-1) από το κέντρο.

Ο Φερέιρα τους "ξύπνησε" αλλά δεν τους ηρέμησε

Παρά την προσωρινή αντίδραση των φιλοξενούμενων και την ισοφάριση με τον Γάλλο αμυντικό, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο Παναθηναϊκός είχε πέσει στην "παγίδα" των νεύρων και των αντιδράσεων προς τον κύριο Σπάθα, κάτι που επηρέασε ακόμα και τον 65χρονο τεχνικό της ομάδας.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εκτός ότι διαμαρτυρήθηκε ζητώντας ΣΕΒΑΣΜΟ στο πρώτο μέρος, με την λήξη του κατευθυνόμενος στην φυσούνα, μίλησε στον Πειραιώτη διαιτητή για το ανεκτικό παιχνίδι του στους αντιπάλους και κάποιες αποφάσεις του που δεν του άρεσαν.

Παρά την όποια ομιλία του στην ανάπαυλα, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έπεισε τους παίκτες του και να ηρεμήσουν, αλλά και να... μπουν στο ματς, αφού ο Νέτο είχε διαφορετική άποψη. Ο Φερέιρα δεν μπόρεσε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, ούτε με τις διορθωτικές του αλλαγές και την είσοδο στο ματς των Ρούντολφ, Πετρόπουλου και Μαυρία.

" Επαναλαμβάνω ότι ελπίζω αυτό το αποτέλεσμα να αποτελεσει μάθημα για το μέλλον. Όλοι γνωρίζουν ότι καμία ομάδα δεν μπορεί πάντα να παίζει καλά σε όλο το πρωτάθλημα. Λόγω εμπειρίας και ποιότητας, οι ποδοσφαιριστές μου ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν ,αλλά δεν το έκαναν" υποστήριξε ο Πορτογάλος τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου μετά το ματς.

Έχει τρόπο να αντιδράσει... στην "Πλατεία"

Άπαντες γνωρίζουν πως η επόμενη μέρα θα κρίνει και τον χαρακτήρα που έχει η ομάδα αυτή, αλλά και το αν η εικόνα της επιστρέψει στα καλοκαιρινά επίπεδα -με τις διαδοχικές αποτυχίες στην Ευρώπη και τον διπλό αποκλεισμό- ή θα επανέλθει στις επιτυχίες.

Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να... γυρίσει στα παλιά και να πάει με άλλη ψυχολογία σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή της Νέας Σμύρνης, την προσεχή Κυριακή (17:15) για να επιστρέψει στις νίκες. Άλλωστε δεν υπάρχει το περιθώριο για άλλη αποτυχία. αν ο Παναθηναϊκός θέλει να ελπίζει σε κάτι θετικό στην φετινή κούρσα του πρωταθλήματος.

Την ίδια ώρα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα πρέπει να αναθεωρήσει και να διαχειριστεί πιθανόν με διαφορετικό τρόπο το ρόστερ του, καθώς στο ματς με τον Άρη παρουσιάστηκαν σημάδια κόπωσης. Εξήγηση, υπάρχει αφού στα τελευταία ματς ο Πορτογάλος τεχνικός είχε το δόγμα πως ενδεκάδα που νικάει δεν αλλάζει, οπότε αρκετοί από τους παίκτες του φάνηκε να κουράστηκαν και να θέλουν ανάσες ενόψει της κρίσιμης συνέχειας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ