STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αρης-Παναθηναϊκός 3-1

Αρης-Παναθηναϊκός 3-1
INTIME SPORTS

Εκρηκτικός στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων, ο Αρης νίκησε 3-1 τον Παναθηναϊκό και πήρε την πρώτη εντός έδρας νίκη του. Τσέζαρεκ, Ντίκο και Νέτο τα γκολ των νικητών.

Ψυχομένος και διψασμένος στα πρώτα λεπτά των δύο ημιχρόνων, ο Αρης νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3-1 και τον "γκρέμισε" από την κορυφή της βαθμολογίας.

Τσέζαρεκ, Ντίκο και Νέτο τα γκολ των νικητών που αποθεώθηκαν από τους χιλιάδες οπαδούς τους ενώ για το "τριφύλλι" είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπουμσόνγκ.

Αποφασισμένοι να πάρουν το παιχνίδι έδειξαν με την εικόνα τους από τα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Μίχαλ Πρόμπιερζ που άνοιξαν το σκορ με τον Τσέζαρεκ, ο οποίος μετά την Νέα Σμύρνη σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 38' και ενώ είχαν ανεβάσει την απόδοσή τους με τον Μπουμσόνγκ, ωστόσο το γκολ του Ντίκο στο 44' (μετά το λάθος του Σαριέγκι) αλλά και το γρήγορο γκολ του Νέτο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν καθοριστικό στην συνέχεια του ματς και την ψυχολογία των δύο ομάδων με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν την δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα και τους φιλοξενούμενους την πρώτη τους ήττα.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης Αρης-Παναθηναϊκός.

Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Διαιτητές/ Βοηθοί διαιτητή: Σπάθας Ηλίας (Πειραιά) / Γκάγκας Δημήτριος (Λάρισα), Ευθυμιάδης Δαμιανός (Πιερία).

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Κουκουλάκης Μιχάλης (Ηρακλείου) / Καρατζάς Χαράλαμπος (Εύβοια).

Καιρός: Αίθριος

Αρης (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Μισέλ, Παπαστεριανός (81' Καπετάνος), Σανκαρέ, Ντίκο, Τόχα, Φατί, Ούμπιντες, Γιαννώτας (46' Νέτο), Ιάκομπ (61' Καστίγιο), Τσέζαρεκ.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζέκα (71' Πετρόπουλος), Κουίνσι (85' Μαυρίας), Λέτο, Κλέιτον (60' Ρούντολφ).

Σκόρερ: 12' Τσέζαρεκ, 38' Μπουμσόνγκ, 44' Ντίκο, 48' Νέτο

Κίτρινες: Σανκαρέ, Γιαννιώτας, Φατί / Κατσουράνης, Λέτο, Βύντρα, Ρούντολφ.

Κόκκινη: -

Ανασκόπηση αγώνα:

Με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ματς με τον ΟΦΗ παρουσίασε την ομάδα του ο Μίχαλ Πρόμπιερζ σε συνάρτηση με το ματς στην Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο. Ο Βελλίδης για μια ακόμα φορά υπερασπίστηκε την εστία του με τους Μισέλ και Παπαστεριανός στα άκρα ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Σανκαρέ και Ντίκο. Στα αμυντικά χαφ οι Τόχα και Φατί με τους Ούμπιντες και Γιαννώτα στα άκρα ενώ οι Ιάκομπ και Τσέζαρεκ στην γραμμή κρούσης του 4-4-2 του Πολωνού προπονητή.

Στην αντίπερα όχθη χωρίς αλλαγή στην προσφιλή του συνήθεια παρουσίασε την ομάδα του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΟΦΗ. Ο Καπίνος ήταν και πάλι κάτω από τα δοκάρια με τον Βύντρα στο δεξί άκρο και τον Σπυρόπουλο αριστερά. "Δίδυμο" στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Σαριέγκι με τον Μπουμσόνγκ. Αμυντικά χάφ οι Σιμάο και Κατσουράνης με τους Ζέκα και Κουίνσι στα άκρα και επιθετικό δίδυμο στο 4-4-2 τους Κλέιτον και Λέτο.

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα για τους γηπεδούχους που πίεσαν σε κάθε χώρο τον αντίπαλο δημιουργώντας σπουδαίες ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Με πρωταγωνιστή τον Ούμπιντες οι "κιτρινόμαυροι" έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες στο 2' μετά την σέντρα του οι Ιάκομπ και Τσέζαρεκ δεν πρόλαβαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα ενώ στο 5' ο Καπίνο απέκρουσε ένα σουτ που έκανε και εν συνεχεία στην νέα σέντρα του ο Τσέζαρεκ και πάλι δεν πρόλαβε με τον Σπυρόπουλο να απομακρύνει.

Στο 11' ο Τσέζαρεκ μετά από πάσα του του Τόχα βγήκε σε θέση βολής αλλά ο Καπίνο τον πρόλαβε και σταμάτησε το σουτ που έκανε από πλάγια θέση. Δεν έγινε όμως το ίδιο και ένα λεπτό αργότερα (12') όταν ο Μίτσελ έκανε την σέντρα και ο επιθετικός του Αρη, μετά το γκολ στην Νέα Σμύρνη βρήκε δίχτυα και εντός έδρας νικώντας με συρτό σουτ τον Καπίνο στην κλειστή του γωνία και έβαλε "φωτιά" στις εξέδρες του "Κλεάνθης Βικελίδης" δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το γκολ αυτό άμεσα άλλαξε την ροή και εικόνα του ματς αφού οι παίκτες του Μίχαλ Πρόμπιερζ ανεξήγητα οπισθοχώρησαν και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίζουν μετά το 15' το γνωστό τους παιχνίδι με συνεχή κίνηση και πάσες σε κάθε χώρο. Αρχικά, οι Κατσουράνης και Κουίνσι δοκίμασαν την τύχη τους με μακρινά σουτ στο 15' και 16', κάτι που επιδίωξε και ο Λέτο στο 35' χωρίς επιτυχία. Η πρώτη απειλητική στιγμή για το "τριφύλλι" ήρθε στο 37' όταν ο Κλέιτον που έδειχνε να είναι εκτός παιχνιδιού, άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Κουίνσι και σούταρε μέσα από την περιοχή για να περάσει μόλις άουτ η μπάλα.

Ότι δεν μπόρεσαν οι επιθετικοί όμως το κατάφερε ένας αμυντικός για τον Παναθηναϊκό και στο 38' μετά το φάουλ του Λέτο ο Μπουμσόνγκ πήδηξε πιο ψηλά και με κεφαλιά νίκησε τον Βελλίδη. Το γκολ αυτό αν και έδειξε να ανεβάζει ψυχολογικά τους παίκτες του Φερέιρα δεν ήταν αρκετό για να πάνε με την ισοπαλία στα αποδυτήρια και οι παίκτες του Αρη στο 44' εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο το λάθος του Σαριέγκι που δεν έδιωξε σωστά την σέντρα του Φατί και ο ξεχασμένος Ντίκο ως σέντερ φορ κοντρόλαρε και σούταρε δυνατά νικώντας για δεύτερη φορά τον Καπίνο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως και το ματς με τον Αρη να σημειώνει στην πρώτη φάση γκολ και μάλιστα με απευθείας χτύπημα φάουλ του νεοεισερχόμενου Νέτο στο 48΄ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-1 και μέσα σε έξαλλα πανηγύρια των "κιτρινόμαυρων" οπαδών. Δύο λεπτά αργότερα (50') και με την ψυχολογία στα ύψη ο Ούμπιντες από διαγώνια θέση σούταρε δυνατά και ο Καπίνο απομάκρυνε με γροθιές και με τον Ελληνα πορτιέρο να φωνάζει στους συμπαίκτες του να συνέλθουν.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα βλέποντας στα πρώτα δέκα λεπτά και πάλι την ομάδα του να μην αντιδράει έριξε στο ματς τον Ρούντολφ μετά τον τραυματισμό του στο Περιστέρι και απέσυρε τον αρνητικό Κλέιτον στο 60', ψάχνοντας τρόπο να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του στην επίθεση. Μάλιστα ο Πορτογάλος λίγα λεπτά αργότερα και ενώ οι παίκτες του δεν είχαν τρόπο να απειλήσουν έβαλε στο ματς και τον Πετρόπουλο αλλάζοντας το σύστημα του στον αγωνιστικό χώρο και έβγαλε τον κουρασμένο Ζέκα.

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να είχαν στην πλειοψηφία την κατοχή τους την μπάλα ωστόσο δεν είχαν τρόπο να απειλήσουν την εστία του Βελλίδη και κυρίως με σέντρες αναζητούσαν τρόπο να φτάσουν σε ένα γκολ, φάσεις που εξουδετέροναν οι Σανκαρέ και Ντίκο.

Οι χώροι που είχαν αφήσει οι παίκτες του Φερέιρα στο φινάλε θα μπορούσαν να είχαν ανεβάσει τον δείκτη του σκορ αν οι "κιτρινόμαυροι" είχαν πιο καθαρού μυαλό στην πάσα αλλά και πιο απλοί σε κινήσεις όπως αυτή που έκανε ο Καστίγιο στα τελευταία λεπτά που πέρασε όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά ποτέ δεν σούταρε ξασηκώνοντας τον προπονητή του και τους οπαδούς του.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Τα γκολ του Ντίκο (44') και Νέτο (48') που ήταν σε καίρια σημεία για να "σκοτώσουν" την ψυχολογία του αντιπάλου, αλλά και το κακό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν οι παίκτες του Φερέιρα.

Η Συνέντευξη Τύπου


Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και υποσχέθηκε περισσότερη δουλειά την εβδομάδα που έρχεται.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού και εξέφρασε την ευχή το αποτέλεσμα αυτό να αποτελέσει μάθημα στο μέλλον για το "τριφύλλι".

Στατιστικά Αγώνα



3

Γκολ

1

2

Ασίστ 1

11

Τελικές προσπάθειες

7

6

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

1

4

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

4

1

Κεφαλιές

2

4

Αποκρούσεις

4

11

Επεμβάσεις

17

35

Κλεψίματα

24

19

Φάουλ

16

7

Οφσάιντ

1

11

Κόρνερ

4

36

Λάθη

50

3/23

Γεμίσματα

3/15


Το φιλμ του αγώνα

5' Ένα-δύο Ούντιντες και Τόχα με τον πρώτο να σουτάρει από διαγώνια θέση ο Καπίνο να απομακρύνει και πάλι σέντρα του ίδιου παράλληλα και ο Σπυρόπουλος αφού ο Τσέζαρεκ δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα να διώχνει ο Ελληνας μπακ σε κόρνερ.

11' Τσέζαρεκ σε θέση βολής ο Καπίνο απομάκρυνε σωτήρια βγαίνοντας έγκαιρα στον αντίπαλο επιθετικό.

12' ΓΚΟΛ 1-0 Ο Μίτσελ σέντρα από αριστερά και ο Τσέζαρεκ πρόλαβε τον Μπουμσόνγκ και με συρτό διαγώνιο σουτ νίκησε στην κλειστή γωνία τον Καπίνο, βάζοντας "φωτιά" στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

18' Κίτρινη κάρτα ο Κατσουράνης.

20' Κίτρινη κάρτα σε Σανκαρέ και Λέτο για μεταξύ τους διαμάχη.

36' Κλέιτον σουτ μετά από πάσα του Κουίνσι σουτ μόλις άουτ.

38' ΓΚΟΛ 1-1 Φάουλ του Λέτο ο Μπουμσόνγκ πιο ψηλά με κεφαλιά νίκησε τον Βελλίδη, ισοφαρίζοντας το σκορ.

44' ΓΚΟΛ 2-1 Σέντρα του Φατί ο Σαριέγκι δεν απομάκρυνε σωστά και ο Ντίκο με σουτ έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Καπίνο (και αφού πρώτα βρήκε λίγο το δεξί κάθετο δοκάρι του).

45' Κίτρινη κάρτα ο Γιαννιώτας.

46' Πρώτη αλλαγή για τον Άρη με τον Γιαννιώτα να αποχωρεί λόγο ενοχλήσεων στον προσαγωγό και τον Νέτο να μπαίνει στο ματς.

48' ΓΚΟΛ 3-1 Απευθείας χτύπημα φάουλ του Νέτο και γκολ.

55' Κίτρινη κάρτα του Βύντρα για μαρκάρισμα.

60' Πρώτη αλλαγή για Παναθηναϊκό με τον Ρούντολφ να μπαίνει στην θέση του Κλέιτον.

61' Δεύτερη αλλαγή για τον Αρη, με τον Καστίγιο να μπαίνει αντί του Ιάκομπ.

71' Δεύτερη αλλαγή και για τον Παναθηναϊκό με τον Πετρόπουλο να μπαίνει αντί του Ζέκα.

74' Σουτ του Ρούντολφ έξω από την περιοχή με διπλή προσπάθεια ο Βελλίδης σε κόρνερ.

81' Τρίτη αλλαγή για τον Αρη με τον Παπασταριανό να αποχωρεί και τον Καπετάνο να μπαίνει στο ματς.

85' Τρίτη αλλαγή για τους φιλοξενούμενους με τον Μαυρία να μπαίνει στην θέση του Κουίνσι.

87' Κίτρινη κάρτα ο Φατί.

90' Κίτρινη κάρτα ο Ρούντολφ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ