ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα δεδομένα για τον Αμπέντ

Τα δεδομένα για τον Αμπέντ

Ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να κάνει την υπέρβαση για τον Μεχτί Αμπέντ προσφέροντας μέχρι και 300.000 ευρώ στην Νιουκάστλ. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Το SPORT24 ξετυλίγει το κουβάρι.

Ο Παναθηναϊκός έχει βγει στην μεταγραφική αγορά ψάχνοντας για ένα χαφ και δεν αποκλείεται η λύση να είναι ένας παίκτης που ήδη έχει φορέσει την φανέλα του τριφυλλιού και ακούει στο όνομα του Μεχτί Αμπέντ. Οι πράσινοι όλο το καλοκαίρι ήθελαν την παραμονή του Αλγερινού άσου στο ρόστερ αλλά μέχρι τώρα δεν μπόρεσαν να την καταφέρουν.

Άλλες φορές βρέθηκαν πολύ κοντά, άλλες πολύ μακριά και σε άλλες ήταν σε στάση αναμονής όπως τώρα για παράδειγμα αν και στον Παναθηναϊκό έχουν πάρει τις τελευταίες ώρες την απόφαση να κάνουν την οικονομική υπέρβαση και να δαπανήσουν χρήματα για την αγορά του Αμπέντ. Ενός παίκτη που θέλει σαν τρελός ο Αναστασίου να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό και στις καθημερινές επαφές που έχει με τα στελέχη των πράσινων αναφέρεται στο όνομα του.

Το SPORT24 παρουσιάζει όλα τα δεδομένα και ξετυλίγει το κουβάρι μιας υπόθεσης που το αργότερο μέχρι τις 17 Αυγούστου αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει ενώ γράφει και για κάποιες μικρές λεπτομέρειες που ίσως έχουν την δική τους μεγάλη σημασία.

Ο Παναθηναϊκός τον ήθελε αλλά δεν πλήρωνε

Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός τον θέλει, από την πρώτη στιγμή τον ήθελε, μόνο που δεν ήθελε ή δεν ήταν στην φάση να προσφέρει οικονομικά ανταλλάγματα στους "ανθρακωρύχους" αλλά επιδίωκε σε έναν νέο δανεισμό για να τον κρατήσει στην Ελλάδα. Στην προσπάθεια τους αυτή άλλωστε οι πράσινοι είχαν φέρει στον Παναθηναϊκό και τον μικρό αδερφό του Ουάλιντ.

Η υπόθεση όμως δεν προχώρησε και παρά τις αρχικές πιέσεις και του ίδιου του Αλγερινού και είχε τελειώσει αρνητικά όταν οι Άγγλοι ζήτησαν πριν ένα μήνα σχεδόν το ποσό των 300.000 ευρώ για να τον παραχωρήσουν. Άλλωστε και ο Αμπέντ σε δηλώσεις του είχε σημειώσει: "Ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε τα λεφτά που ζήταγε η Νιουκάσλ και το deal δεν προχώρησε".

Διατεθειμένος να δώσει το αρχικό ποσό

Τώρα όπως γράψαμε και παραπάνω ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να καταβάλει τις 300.000 ευρώ στην Νιουκάσλ αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος ότι οι Άγγλοι θα πουν το ναι σε αυτό το ποσό και δεν θα αξιώσουν κάτι παραπάνω για έναν παίκτη που στην φετινή προετοιμασία έχει δώσει το παρών και στα επτά φιλικά που έχει δώσει έως τώρα ο αγγλικός σύλλογος και εκ των οποίων στα τέσσερα είχε βρεθεί στο αρχικό σχήμα της ομάδας του Πάρντιου.

Είναι γεγονός πλέον όμως πως από τη στιγμή που επέστρεψαν όλοι οι παίκτες στο ρόστερ της Νιουκάσλ και γέμισε η ομάδα ο Αμπέντ χρησιμοποιήθηκε σε δυο φιλικά και αυτά ως αλλαγή.

Οπότε μένει να δούμε ποιες είναι οι σκέψεις του Πάρντιου και αν όντως τον υπολογίζει ή όχι για το ρόστερ της ομάδας του καθώς επίσης και αν τον βάλει στην "transfer list" δεν ενδιαφερθούν και άλλες ομάδες από το νησί έχοντας δει πλέον τον Αμπέντ τόσο με τον Παναθηναϊκό όσο και με την Νιουκασλ.

Ο αγγλικός σύλλογος την Κυριακή δίνει το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας της και την πρόβα τζενεράλε κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ και φυσικά αν ο Αμπέντ παίξει και σε αυτό τότε οι λεπτομέρειες δεν θα ξεπερνούν το 10%. Μιλάμε άλλωστε για ένα παιχνίδι στον Σεντ Τζέιμς Παρκ μπροστά στο κοινό της ομάδας μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της Premier League με την αναμέτρηση κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Μικρές λεπτομέρειες που ίσως κάνουν τη διαφορά

Υπάρχουν και κάποιες μικρές λεπτομέρειες στην όλη υπόθεση οι οποίες έχουν την δική τους μεγάλη σημασία. Αρχικά ο Αμπέντ από τον λογαριασμό του στο twitter έχει βγάλει από το προφίλ του ότι φωτογραφία έχει με τον Παναθηναϊκό και έχει βάλει μόνο της Νιουκάσλ. Επίσης ήταν στην λίστα με τους παίκτες που πήραν νούμερο έχοντας διαλέξει το 30 για την φετινή σεζόν.

Τέλος η απόκτηση του μικρού Αμπέντ από τον Παναθηναϊκό ο οποίος και θα δινόταν δανεικός δεν ολοκληρώθηκε με τις τελευταίες πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν ότι και ο Ουάλιντ Αμπέντ έχει φύγει από τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη βέβαια αν μπει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα της Νιουκάσλ θα δει ότι ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού δεν βρίσκεται στο ρόστερ της πρώτης ομάδας αλλά στις ρεζέρβες και φυσικά ίσως και αυτό να έχει την δική του σημασία.

Ας θυμηθούμε την παρουσία του Αμπέντ στα φιλικά της Νιουκάσλ

15 Ιουλίου
Νιουκάσλ-Όλνταμ 1-2 (90 λεπτά, βασικός)

22 Ιουλίου
Σίντνει-Νιουκάσλ 0-4 (22 λεπτά, πέρασε ως αλλαγή)

26 Ιουλίου
Ουέλινγκτον-Νιουκάσλ 0-1 (45 λεπτά, βασικός)

30 Ιουλίου
Σέφιλντ Γουένσντει-Νιουκάσλ 0-1 (90 λεπτά, βασικός)

2 Αυγούστου
Μάλαγα-Νιουκάσλ 3-1 (74 λεπτά, βασικός)

3 Αυγούστου
Σάλκε-Νιουκάσλ 1-3 (45 λεπτά, πέρασε ως αλλαγή)

5 Αυγούστου
Χάντερσφιλντ-Νιουκάσλ 2-2 (26 λεπτά, πέρασε ως αλλαγή)

10 Αυγούστου
Νιουκάσλ-Ρεάλ Σοσιεδάδ -

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ