ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα 4 επόμενα βήματα για το "Athens Alive"

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μετά την επίσημη τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Γιώργου Βασιλειάδη για το «Αthens Alive» στο ΟΑΚΑ, τέσσερα είναι τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση του φιλόδοξου πλάνου του ηγέτη της Πράσινης ΚΑΕ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δημοσιοποίησε την πρόταση που έχει καταθέσει στην κυβέρνηση για την επένδυση ύψους 1,1 δις ευρώ στο ΟΑΚΑ, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στην ΕΡΤ έδειξε ενήμερος και μετριοπαθής και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού καλούνται να δείξουν υπομονή.

Όχι επειδή… το δήλωσε κι αυτό ο Γιαννακόπουλος στη δήλωσή του. Αλλά επειδή πρόκειται για τεράστιου μεγέθους πρότζεκτ με μεγάλες πολιτικές προεκτάσεις, πολυδαίδαλο νομικό πλαίσιο, πολλούς εμπλεκόμενους (μπασκετική ΑΕΚ, ΣΕΓΑΣ, τρία Υπουργεία,funds) και ασφαλώς επειδή από τις προθέσεις μέχρι την πράξη η απόσταση είναι τεράστια.

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι όλοι θα ήθελαν να προχωρήσει αυτό το σχέδιο: οι ξένες εταιρείες, η κυβέρνηση, ο Γιαννακόπουλος. Και ότι η Τρόικα συνήθως είναι θετική σε τέτοιου είδους πρότζεκτς ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Όμως ο δρόμος είναι μακρύς, είναι πολλά τα ανοιχτά και διαπραγματεύσιμα θέματα, είναι πολύ πιθανό αν τελικά κλείσει αυτό τοdealνα μην… προλάβει την προσεχή σεζόν του ποδοσφαιρικού και του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Ίσως αυτό να μην έχει βεβαίως και τόσο μεγάλη σημασία αν αναλογιστούμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο σύλλογος με εξαίρεση τονPanathinaikosΒCκαι λιγοστά ερασιτεχνικά τμήματα. Συνοπτικά και «χοντρά – χοντρά», τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι τα εξής…

1.Η έγκριση από την Τρόικα για την εξαίρεση του ΟΑΚΑ από το χαρτοφυλάκιο του «Υπερταμείου», δηλαδή η διατήρηση του στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Πρακτικά, το υπουργείο Οικονομικών και συνολικά τα ανώτερα κυβερνητικά στελέχη πρέπει να πείσουν την Τρόικα ότι το ΟΑΚΑ θα αξιοποιηθεί καλύτερα και με πιο συμφέροντες όρους για όλους συγκριτικά με όσα ισχύουν μέχρι τώρα!

2.Η συζήτηση, η διαπραγμάτευση και η συμφωνία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των “συμμάχων” του με τα συναρμόδια Υπουργεία ως προς την ακριβή έκταση που θα παραχωρηθεί με ενοίκιο για το “AthensAlive”. Διότι φαίνεται πως η Κυβέρνηση θέλει να παραχωρήσει σε “κομμάτια” το ΟΑΚΑ και πρέπει να εξυπηρετήσει και την μπασκετική ΑΕΚ, αλλά ταfundsμπορεί να θέλουν και τα 1000 στρέμματα του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στην Καλογρέζα.

3.Το οριστικόdealτου Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τις τρεις εταιρείες που ανέφερε στη δήλωσή του, ίσως όμως και με περισσότερες, είτε στο πεδίο της χρηματοδότησης, είτε στο πεδίο της υλοποίησης του πλάνου.

4.Ο διεθνής διαγωνισμός για το ΟΑΚΑ (ανάλογα με την απόφαση της κυβέρνησης για το αν θα «μοιραστεί» σε κομμάτια, πού, ποια και πόσα θα είναι αυτά) στον οποίο βεβαίως υπάρχει ο... κίνδυνος για τους φίλους του Παναθηναϊκού να εμφανιστεί κάποιος ζάπλουτος ξένος επιχειρηματίας και να αποκτήσει το μεγαλύτερο αθλητικό “φιλέτο” τη Ελλάδας.

Για όλα αυτά τα ζητήματα είναι απόλυτα ενήμερος ο Πρωθυπουργός, Αλέκης Τσίπρας και οι διαδικασίες δεν πρόκειται να… αναβληθούν για το το 2019 ή το 2020. Θα προχωρήσουν και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς. Ωστόσο, θα πρέπει να κρατήσουμε μικρό καλάθι για την υλοποίηση του πλάνου για το «AthensAlive» τουλάχιστον έτσι όπως αυτό έχει παρουσιαστεί από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους συνεργάτες του στην κυβέρνηση.

Δεν αποκλείεται τίποτα. Ούτε οι τροποποιήσεις, ούτε η σχεδόν πλήρης αποδοχή του. Το μόνο βέβαιο προς το παρόν είναι ότι πρόκειται για μια στέρεα πρόταση με τρομερή προεργασία, στο πνεύμα του “PAOFoundation” που έχει οραματιστεί ο Γιαννακόπουλος στην Καλογρέζα για το μέλλον της αγαπημένης ομάδας του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ