ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Σιγά, σιγά μπαίνει η σφραγίδα μου στην ομάδα"

Στραματσόνι: "Σιγά, σιγά μπαίνει η σφραγίδα μου στην ομάδα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός τους τελευταίους δυο μήνες έχει χτίσει μια δομή στο παιχνίδι του και οι παίκτες πλέον αισθάνονται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Ο Παναθηναϊκός δουλεύει τους τελευταίους δυο μήνες για να αλλάξει κάποια πράγματα και σιγά-σιγά τα καταφέρνει με τον Αντρέα Στραματσόνι να απαντάει σε σχετική ερώτηση λέγοντας πως η ομάδα έχει πλέον τη σφραγίδα του.

Ο Ιταλός τεχνικός σημείωσε ότι πλέον το τριφύλλι έχει μια δομή στο παιχνίδι του, οι παίκτες νοιώθουν περισσότερη εμπιστοσύνη ενώ και ο αντίπαλος ξέρει ότι πλέον παίζει κόντρα σε μια ομάδα που δεν αλλάζει πλάνο ανάλογα με τον αντίπαλο.

Ο 39χρονος τεχνικός αναφέρθηκε και στην παρουσία του Εβανζελίστα στο τριφύλλι αλλά και τη νέα τιμωρία που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός και το πως πρέπει να αντιδράσουν οι πράσινοι:

"Υπάρχουν δυο διαφορετικές όψεις. Από την μία, σαφώς και δεν είμαι ευχαριστημένος που δεν κερδίσαμε και το ματς ήρθε ισόπαλο 0-0 και δεν είμαι χαρούμενος. Από την άλλη, κατά τη γνώμη μου μέσα σε δυο μήνες έχουμε χτίσει μια δομή, μια στρατηγική, παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και τώρα οι παίκτες έχουν εμπιστοσύνη στο πλάνο που ακολουθούν και νομίζω ότι η ομάδα δείχνει εμπιστοσύνη και είναι θετική στο να παίζει κατ' αυτόν τον τρόπο. Τώρα χρειαζόμαστε χρόνο, αλλά πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν'".

Πιστεύετε ότι η ομάδα έχει πλέον τη σφραγίδα σας; Όταν κάποιος βλέπει τον Παναθηναϊκό λέει "αυτή είναι ομάδα του Στραματσόνι";
"Ναι σιγά, σιγά το δείχνει αυτό. Αν και δεν είναι εύκολο να έρχεσαι στην διάρκεια της σεζόν, το ξέρετε. Ο Παναθηναϊκός ήταν και σε δύσκολη θέση με τον αποκλεισμό της έδρας, το χαμένο παιχνίδι, τους μείον βαθμούς. Οπότε δεν είναι εύκολο. Αλλά κοιτάμε μπροστά με την δουλειά μας, το πρόγραμμα μας.

Και βλέπετε στα τελευταία τρία ματς παίξαμε με τον ίδιο τρόπο, κάναμε το παιχνίδι μας, δεν δίνουμε στον αντίπαλο τη δυνατότητα να κάνει ευκαιρίες. Αν θυμάμαι καλά μόνο κόντρα στα Γιάννινα δεχτήκαμε φάσεις. Με την Καλλονή και με τον Πανιώνιο, παρά το γεγονός ότι είναι μια ομάδα πολύ καλή στις αντεπιθέσεις, δεν είχαμε πρόβλημα. Ο τερματοφύλακας μας δεν έκανε αποκρούσεις.

Οπότε βελτιωνόμαστε. Δεν είμαι χαρούμενος, αλλά είμαι λίγο ικανοποιημένος καθώς είμαστε σε καλό δρόμο".

Το καλό είναι ότι η ομάδα δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, θεωρείτε ότι είναι θέμα συγκέντρωσης να γίνει σωστά και η τελική προσπάθεια και η ομάδα να πετύχει τα γκολ που θέλει;
"Όπως τα λέτε είναι. Δεν θέλω να ακούσω ξανά ότι είμαστε καλοί στο να φτιάχνουμε ευκαιρίες, αλλά ότι πετυχαίνουμε γκολ. Αυτό θέλω να ακούω. Αστειεύομαι. Σίγουρα το πρώτο και κύριο είναι να έχεις μια δομή στο παιχνίδι σου επειδή ήμαστε Παναθηναϊκός.

Και ο αντίπαλος πρέπει να ξέρει ότι παίζει κόντρα στον Παναθηναϊκό που αγωνίζεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο και δεν αλλάζει για τον κάθε αντίπαλο. Έχει την δική του προσωπικότητα, είναι δυνατός και βαδίζει πάνω σε ένα δρόμο. Γιατί κατά την άποψη μου έχουμε μια καλή ομάδα και πρέπει να χτίσουμε αυτή την προσωπικότητα.

Οπότε ήμασταν λίγο άτυχοι, αλλά δεν πιστεύω και τόσο στην τύχη στο ποδόσφαιρο, και πρέπει να είμαστε πιο σκληροί μπροστά από την εστία. Χάνουμε πολλές ευκαιρίες, να είμαστε αδυσώπητοι μπροστά από την εστία, αυτή είναι η σωστή λέξη. Τώρα περιμένουμε ένα δύσκολο ματς στην Λιβαδειά γιατί θα είναι δύσκολο και λόγω των καιρικών συνθηκών και είναι μια καλή ομάδα που στην έδρα της μπορεί να βάλει αρκετές δυσκολίες στον αντίπαλο".

Μετά το ματς του πρωταθλήματος ακολουθεί και αυτό του Κυπέλλου σε σύντομο χρονικό διάστημα, σκέφτεστε να κάνετε κάποιες αλλαγές, να ξεκουράσετε κάποιους παίκτες;
"Κατά τη γνώμη μου σε αυτή την περίπτωση πρέπει να σκέφτεσαι παιχνίδι με παιχνίδι. Όχι να σκέφτεσαι το επόμενο πριν παίξεις αυτό που έχει προτεραιότητα. Η ομάδα είναι συγκεντρωμένη στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Σας είπα ήδη ότι είναι ένα δύσκολο ματς και ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να αλλάξει κάποια πράγματα, ίσως, γιατί δεν θα είναι εύκολο να κάνουμε το παιχνίδι μας. Και θα είναι η πρώτη φορά που πρέπει στο μυαλό μας να σκεφτούμε κάτι άλλο αν το γήπεδο δεν είναι σε καλή κατάσταση".

Έχετε διαλέξει δυο φορές τον Εβανζελίστα, πρώτα στην Ουντινέζε και μετά εδώ στον Παναθηναϊκό. Αυτό δείχνει ότι πιστεύετε πολύ στις ικανότητες του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή;
"Για να είμαι ειλικρινής στην περίπτωση της Ουντινέζε το κλαμπ των διάλεξε. Αλλά για να δώσουν 4 εκατ. ευρώ για ένα 19χρονο πάει να πει ότι ήταν μια σπουδαία επένδυση. Είναι νεαρός, καλός ποδοσφαιριστής. Μου αρέσει αυτή η πολιτική για το κλαμπ. Να έχω έτοιμους παίκτες με εμπειρία και νέους ποδοσφαιριστές.

Είναι μια καλή μίξη. Ο Λούκας είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής όπως οι άλλοι που είναι στην ομάδα, ο Λουντ, ο Μαρινάκης και πολλοί ακόμα και δίπλα σε έμπειρους παίκτες όπως ο Μπεργκ, ο Εσιέν, ο Ζέκα.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η απόκτηση του, κατά τη γνώμη μου πάμε σε μια ευθεία φιλοσοφία και νομίζω ότι αυτό είναι καλό για το κλαμπ, καλό για την ομάδα, καλό για τους οπαδούς μας και βαδίζουμε με βάση τις ιδέες μας".

Το κλαμπ έχει μια επιπλέον τιμωρία για όσα έγιναν με τον Ολυμπιακό, ποια ήταν η αντίδραση σας σαν ομάδα όταν μάθατε τα νέα;
"Ψάχνω να βρω τις σωστές λέξεις. Είμαι συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο. Είπα στους ποδοσφαιριστές μου ότι πρέπει να δείξουμε την αντίδραση μας στο γήπεδο και πρέπει να μιλήσουμε μόνο με τα αποτελέσματα. Κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλη η τιμωρία, αλλά σεβόμαστε την απόφαση.

Όμως αυτό πρέπει να μας δώσει επιπλέον δύναμη στο γήπεδο για να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας, τους αληθινούς οπαδούς μας, που μας στηρίζουν και αγαπάνε τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ άσχημο να παίζεις τέσσερα ματς χωρίς φιλάθλους.

Όχι για τον Παναθηναϊκό αλλά για το ποδόσφαιρο. Και τώρα περιμένουμε τον αγώνα Κυπέλλου για να έχουμε στο πλευρό τους οπαδούς μας και να τους δείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι θέλουμε να κερδίσουμε για αυτούς".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ