ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Δεν είχα παίκτες να αλλάξουν τη ροή του αγώνα"

Στραματσόνι: "Δεν είχα παίκτες να αλλάξουν τη ροή του αγώνα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο στάθηκε στη έλλειψη λύσεων που είχε στην επιθετική γραμμή και απέδωσε τα εύσημα στην ομάδα του Περιστερίου. Τι είπε για Βλαχοδήμο και Βιγιαφάνιες.

Η ισοπαλία στην Λεωφόρο με τον Ατρόμητο μπορεί να αφήνει "ανοιχτούς λογαριασμούς" για τη ρεβάνς του Περιστερίου αλλά ο Αντρέα Στραματσόνι δεν εμφανίστηκε προβληματισμένος. Αντίθετα είχε όρεξη και για αστεία με τον Δέλλα αλλά και τους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο 39χρονος προπονητής στάθηκε στην ποιότητα του Ατρόμητου και την έλλειψη λύσεων στην επίθεση για τον Παναθηναϊκό λόγω των απουσιών του Μπεργκ και του Μαμούτε. Επίσης ρωτήθηκε και για τους Βλαχοδήμο, Βιγιαφάνιες.

Ο Ιταλός τεχνικός είπε στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου:

Τι φταίει και για τρίτο σερί εντός έδρας ματς ο Παναθηναϊκός μένει χωρίς γκολ;
" Ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό όταν τελείωσε το ματς. Σήμερα, για να είμαι ειλικρινής, πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Ατρόμητο γιατί για τα τρία παιχνίδια που μιλήσατε ήταν ο καλύτερος αντίπαλος. Απορώ πώς βρίσκεται τόσο κάτω στην βαθμολογία και για να είμαι ειλικρινής ελπίζω να πάρει τις νίκες που χρειάζεται γιατί είναι καλή ομάδα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να κερδίσουμε, δεν ήμασταν τόσο ζωηροί και δεν είχα και τόσες αλλαγές επιθετικών από τον πάγκο".

Έχετε βρει έναν κορμό, μόλις τρία 24ωρα πριν παίξατε ένα παιχνίδι στην Λιβαδειά αλλά δεν κάνατε πολλές αλλαγές. Έπαιξε τόσο ρόλο και η κόπωση στη σημερινή σας εικόνα;
"Έχω τις δικές μου ιδέες, αν δεν κάνω λάθος και ο Ατρόμητος είχε εννιά ίδιους παίκτες, εμείς είχαμε δέκα λόγω της απουσίας του Μπεργκ. Όταν δεν έχεις ματς στην προηγούμενη εβδομάδα, μπορείς να παίξεις τρία ματς στην σειρά. Το τρίτο παιχνίδι είναι το πρόβλημα αλλά δεν μπορώ να πω ότι η ομάδα ήταν κουρασμένη, δεν θέλω να βρίσκω δικαιολογίες. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι κόντρα σε μια καλή ομάδα, προσπαθήσαμε για τη νίκη αλλά δεν την πήραμε".

Είχαμε συνηθίσει τα τελευταία τρία χρόνια ο δεύτερος γκολκίπερ να παίζει στο Κύπελλο, αλλά σήμερα βάλατε τον Στιλ, σημαίνει κάτι αυτό ή έχετε μια διαφορετική λογική;
"Έβαλα την καλύτερη ενδεκάδα και έτσι έγινε αυτή η επιλογή, επέλεξα τον Κότσαρη για δεύτερο, λόγω του κανονισμού που υπάρχει στο Κύπελλο. Θέλω να πω κάποια πράγματα για τον Στέφανο γιατί όταν ήρθα στην ομάδα με βοήθησε πολύ, μιλάει ιταλικά και τον θεωρώ έναν καλό γκολκίπερ και ελπίζω να βρεθεί μια συμφωνία με την ομάδα και να παραμείνει".

Πώς ζήσατε το πρώτο ματς στην Λεωφόρο με κόσμο;
"Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι για τον κόσμο. Οι οπαδοί μας έχουν πάθος και σίγουρα μου άρεσε που βοήθησαν την ομάδα και είμαστε στεναχωρημένοι που δεν κερδίσαμε για αυτούς. Αλλά μου άρεσε ότι χειροκρότησαν την ομάδα μετά το τέλος του αγώνα και δείχνει ότι ξέρουν να επιβραβεύουν την ομάδα όταν τα δίνει όλα.

Και για να ολοκληρώσω, ελπίζω σύντομα να ανοίξει ξανά η Θύρα 13. Είναι μια τιμωρία πολύ μεγάλη, από την πρώτη στιγμή η ομάδα τιμωρήθηκε, έχασε το ματς στα χαρτιά, έχασε βαθμούς και μετά ήρθε μια άλλη τιμωρία. Έπρεπε να επιβληθεί από την αρχή όχι να μπει μετά. Δεν θέλω να πω αν είναι σωστό ή όχι, αλλά πρέπει να υπάρχει μια τιμωρία γνωστή από την αρχή".

Στα προηγούμενα ματς ο Παναθηναϊκός έκανε πολλές τελικές, σήμερα όχι και λόγω Ατρόμητου, επίσης σε άλλα ματς όταν το σκορ ήταν 0-0 προσπαθούσατε να κάνετε κάποιες αλλαγές σε σχηματισμούς, κάτι που όμως δεν κάνατε σήμερα. Τι συνέβη;
"Όταν δεν σκοράρεις, η πίεση πάει στους επιθετικούς, είναι νορμάλ αυτό αλλά η πίεση ανήκει σε όλους τους παίκτες. Πρέπει να βελτιωθούμε, το λέω αυτό από την αρχή και αν σκοράρεις από την αρχή μπορεί το παιχνίδι να είναι πιο καλό. Και ήμασταν λίγο άτυχοι γιατί όταν άλλαξα στα τελευταία λεπτά τον σχηματισμό ο Κουτρουμπής αποβλήθηκε. Ξέρουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε, δεν είχαμε τον Μπεργκ και τον Μαμούτε που μπορούν να μας δώσουν λύσεις στην επίθεση".

Έχετε πει πολλές φορές ότι δεν είχατε επιλογές στον πάγκο, μπορείτε να μας πείτε τι έχετε αποφασίσει για τον Βλαχοδήμο και τι θα γίνει με τον Βιγιαφάνιες;
"Το είπα γιατί σήμερα χωρίς τον Μπεργκ και τον Μαμούτε κάθε επιθετικογενής παίκτης που έχει συμβόλαιο ήταν στον πάγκο. Είναι ένα ζήτημα όταν έχεις παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα όπως ο Ατρόμητος με τον Λε Ταλέκ.

Ο Βλαχοδήμος κάνει προπονήσεις μαζί μας, θα δούμε μέχρι τέλος του μήνα αλλά θα είναι μια απόφαση του κλαμπ και υπάρχουν κάποια θέματα που δεν θέλω να σταθώ ενώ ο Βιγιαφάνιες δεν ανήκει στο ρόστερ μας είναι παίκτης του Παναιτωλικού".

Εβανζελίστα: "Να ακούσουμε τον προπονητή μας και να βελτιωθούμε"

Από την πλευρά του ο Λούκας Εβανζελίστα σημείωσε:

"Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έπαιξα για πρώτη φορά στην Λεωφόρο, στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας. Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Τώρα πρέπει να ακούσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας και να βελτιωθούμε. Ήταν πολύ καλό να έχουμε τόσο πολύ βοήθεια από τον κόσμο σήμερα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ