ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στέλνουν Μποζίνοφ οι Ιταλοί

Στέλνουν Μποζίνοφ οι Ιταλοί
Βαλερί Μποζίνοφ

Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Βαλερί Μποζίνοφ σύμφωνα με δημοσίευμα από την Ιταλία

Το όνομα του Μποζίνοφ έχει "παίξει" μεταγραφικά για πολλές ομάδες της Superleague εδώ και ενάμιση χρόνο, καθώς τις δυο τελευταίες σεζόν δεν κατάφερε να παραμείνει στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας η οποία τον παραχώρησε δανεικό σε Βερόνα και Βιτσέντζα αντίστοιχα.

Ο Μποζίνοφ ούτε και φέτος βρίσκεται στα πλάνα της Σπόρτινγκ που ψάχνει ομάδα για να τον δώσει δανεικό με σκοπό να ξεφορτωθεί το υψηλό του συμβόλαιο.

Όπως αναφέρουν οι Ιταλοί τον ποδοσφαιριστή εξετάζει και η Μπολόνια, όπως κι άλλες ομάδες του Καμπιονάτο. Πάντως πρέπει να τονίσουμε πως το στυλ του Μποζίνοφ δεν έχει καμία σχέση με αυτό του Μάρκους Μπεργκ.

Από τα 14 στην Ιταλία

Ο Μποζίνοφ μετακόμισε στην Ιταλία σε ηλικία 14 ετών, όταν τον ανακάλυψαν οι σκάουτερ της Λέτσε και τον απέκτησαν έναντι 15 χιλιάδων ευρώ. Στις 22 Ιανουαρίου 2002 σε ηλικία 15 ετών και 11 μηνών έκανε ντεμπούτο με την Λέτσε σε επαγγελματικό επίπεδο και έγινε ο νεότερος ξένος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ στην Serie A.

Την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου το 2005 αποκτήθηκε από την Φιορεντίνα έναντι 14 εκ. ευρώ, καθώς στο πρώτο μισό της σεζόν μετρούσε 11 γκολ σε 20 συμμετοχές με την Λέτσε. Στους "βιόλα" δεν μπόρεσε ν' αποδώσει καθώς σε 1,5 χρόνο σημείωσε μόλις 8 γκολ σε 36 συμμετοχές.

Την σεζόν 2006-07, ο σύλλογος της Φλωρεντίας τον παραχώρησε δανεικό στην Γιουβέντους που εκείνη την σεζόν αγωνιζόταν στην Serie B και ο Βούλγαρος επιθετικός σημείωσε 5 γκολ σε 18 συμμετοχές.

Η Σίτι και οι σοβαροί τραυματισμοί

Τον Αύγουστο του '07 η Σίτι απέκτησε τον Μποζίνοφ από την Φιορεντίνα έναντι 8 εκ. ευρώ, ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά έζησε τις χειρότερες στιγμές στην καριέρα του, καθώς σε δύο χρόνια μέτρησε μόλις 11 συμμετοχές. Την σεζόν 2007/08 υπέστη ρήξη χιαστών και έχασε όλη την σεζόν (είχε μόλις 3 συμμετοχές), ενώ την επόμενη (2008/09) και ενώ συμμετείχε κανονικά στην προετοιμασία, υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα την ώρα που έκανε προθέρμανση πριν τον αγώνα με την Άστον Βίλα. Επέστρεψε στην ενεργό δράση στα μέσα του '09 αλλά ήταν φανερό ότι ήθελε αρκετό χρόνο προσαρμογής.

Το καλοκαίρι του '09 η Σίτι τον παραχώρησε δανεικό στην Πάρμα με την οποία είχε 8 γκολ σε 30 συμμετοχές και οι "κροτσιάτι" τον Ιούλιο του '10 δαπάνησαν 2 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Σίτι, όμως ο Βούλγαρος επιθετικός κατέληξε να είναι εναλλακτική λύση (31 συμμετοχές - 13 βασικός, 3 γκολ), καθώς πρώτες επιλογές ήταν οι Κρέσπο και Αμάουρι.

Έμεινε στην Σπόρτινγκ για 4 μήνες!

Τον Ιούλιο του '11 η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας απέκτησε τον Μποζίνοφ, δαπανώντας 2,6 εκ. ευρώ για το 80% των δικαιωμάτων του, ωστόσο στον Πορτογαλικό σύλλογο έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του '12 αφού μια ενέργεια του σε έναν αγώνα Λιγκ Καπ με την Μορεϊρένσε τον έθεσε εκτός ομάδας.

Τι έκανε; Στο 92ο λεπτό της αναμέτρησης η Σπόρτινγκ κέρδισε πέναλτι, η εντολή του προπονητή ήταν ο Ματίας Φερνάντεζ να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, όμως ο Μποζίνοφ πήρε την μπάλα, έσπρωξε τον συμπαίκτη του και επέμεινε να εκτελέσει αυτός το πέναλτι, παρά το γεγονός ότι είχε να σκοράρει με πέναλτι από το 2006!

Το αποτέλεσμα ήταν να αστοχήσει, να εξαγριώσει τους οπαδούς της ομάδας και το τεχνικό επιτελείο με αποτέλεσμα να δοθεί για το υπόλοιπο της σεζόν δανεικός στην Λέτσε (10 συμμετοχές - 1 γκολ).

Το περασμένο καλοκαίρι αρχικά παραχωρήθηκε δανεικός στην Βερόνα (13 συμμετοχές - 1 γκολ), όμως τον Ιανουάριο έφυγε από τον σύλλογο και πήγε δανεικός στην Βιτσέντζα (18 συμμετοχές - 4 γκολ), όπου ολοκλήρωσε την σεζόν και επέστρεψε στην Σπόρτινγκ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ