ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σιμάο: "Το σημαντικό είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα"

Σιμάο: "Το σημαντικό είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα"
INTIME SPORTS

Ο Σιμάο ξεκαθάρισε ότι δε σκέφτεται το ενδεχόμενο μεταγραφής του σε άλλη ομάδα αλλά το πως θα κατακτήσει τον τίτλο με το "τριφύλλι". Τι δήλωσαν Κατσουράνης, Καντέ, Μπουμσόνγκ.

Ο μέσος του "τριφυλλιού", Σιμάο Μάτε Τζούνιορ ήταν και πάλι ένας από τους διακριθέντες και ανέλυσε μετά το ματς τα στοιχεία που έδειξε η ομάδα του στο ματς με τον Πανιώνιο.

"Στην αρχή μας δημιούργησαν προβλήματα. Δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ, στη συνέχεια προσπαθήσαμε για να διορθώσουμε την κατάσταση.

Ήμασταν πιο δυνατοί, συγκεντρωθήκαμε περισσότερο και πετύχαμε δύο γκολ. Νομίζω πως τα πήγαμε καλά και πετύχαμε μία σημαντική.

Προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερο μας ευατό και το κάναμε. Πετύχαμε δύο γκολ, πήραμε το αποτέλεσμα και το ότι ήταν εκτός έδρας το κάνει πιο σημαντικό", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Μοζαμβικανός μέσος, και συνέχισε:

"Η ομάδα επίσης με βοηθάει. Μου έχει δείξει εμπιστοσύνη ο προπονητής και όλο το επιτελείο. Τις προηγούμενες χρονιές δεν έπαιζα τόσο, όσο φέτος.

Κάθε ποδοσφαιριστής βελτιώνεται όσο περισσότερο παίζει. Νικάμε τα ματς, βοηθάμε ο ένας τον άλλο και τα συναισθήματα γίνονται όλο και καλύτερα. Οι συμπαίκτες μου με βοηθούν πολύ. Το αν είναι η καλύτερη σεζόν μου θα το κρίνουμε στο τέλος".

Ερωτηθείς τέλος για την πιθανότητα να υπογράψει σε άλλη ομάδα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο Σιμάο ξεκαθάρισε ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν.

"Εγώ είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού. Δεν σκέφτομαι καμία πιθανή μεταγραφή. Έχω συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν.

Το πιο σημαντικό για μένα είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Για το αν θα ανανεώσω δεν ξέρω, έχω το μυαλό μου μόνο στο πρωτάθλημα".

Ο Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να πετύχει νίκες στα παιχνίδια που ακολουθούν:

"Έπρεπε να νικήσουμε και παρότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, το τέλος του ματς μας βρήκε νικητές. Για μένα ήταν πολύ σημαντική η νίκη, γιατί αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει ψυχολογία για να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και να νικήσουμε τα επόμενα ματς".

Ο Σεντρίκ Καντέ υποστήριξε ότι η απουσία του Φερέιρα από τον πάγκο δεν επηρέασε την ομάδα ενώ αναφέρθηκε και στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

"Δεν μας δημιούργησε κάποια προβλήματα η απουσία του Φερέιρα. Δεν μας έφερε σύγχυση", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Γάλλος αμυντικός και συνέχισε:

"Ακόμα και όταν παίζουμε λιγότερο καλά, θα πρέπει να ξέρουμε να κερδίζουμε. Δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.

Ακόμα και σε αυτό το ματς που δεν ήταν καλό παίξαμε με καρδιά και ομαδικό πνεύμα. Κερδίσαμε και είμαστε ικανοποιημένοι.

Δείξαμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να γυρίσουμε ένα παιχνίδι. Το θέλαμε και είναι κάτι που επιδιώξαμε.

Δεν μπορούσαμε να παίξουμε και πάλι τόσο άσχημα. Δείξαμε ότι θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα".

Όσο για τον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό με το γκολ του στο 73ο λεπτό, αφιέρωσε την επιτυχία των "πρασίνων" στον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

"Αφιερώνουμε τη νίκη στον προπονητή μας και ελπίζουμε να γυρίσει γρήγορα κοντά μας. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεχτήκαμε νωρίς γκολ, είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε.

Όταν κάνεις πρωταθλητισμό δεν μπορείς να μπαίνεις έτσι και είναι θετικό είναι ότι ανατρέψαμε το σκορ. Γυρίσαμε την μπάλα, γίναμε πιο επιθετικοί. Θα μπορούσαμε στο πρώτο να είχαμε ισοφαρίσει. Στο δεύτερο ήμασταν πιο τυχεροί εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες".

Για το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στον αγώνα: "Το κακό ξεκίνημα είναι θέμα νοοτροπίας, πρέπει να την αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Χρειαζόμαστε αυτοσυγκέντρωση από την αρχή."

Για το εάν θα φτάσει στην πηγή το "τριφύλλι" στο τέλος του πρωταθλήματος: "Αν θα φτάσουμε στην πηγή είναι νωρίς ακόμα να το πούμε. Με δουλειά και με αυτοπεποίθηση μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η κατάκτηση του τίτλου".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ