ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σάντσεθ, ένας πασαδόρος στην άμυνα του Παναθηναϊκού

Σάντσεθ, ένας πασαδόρος στην άμυνα του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Ο Σέρχιο Σάντσεθ αποκτήθηκε για να ανεβάσει επίπεδο την άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά προς το παρόν δίνει λύσεις στην ανάπτυξη και δημιουργεί συνθήκες για την επίτευξη γκολ! (VIDEOS)

Οι λόγοι που μία ομάδα δαπανά ένα σημαντικό ποσό για έναν στόπερ είναι προφανείς: να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής και να προσδώσει ασφάλεια και σταθερότητα... Εάν αυτός ο center back έχει και άλλα στοιχεία, έχει καλώς, αλλά τα κύρια ζητούμενα αφορούν τα μετόπισθεν.

Τον Ιούλιο του 2015 οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού προσέφεραν υψηλές αποδοχές (τις πιο υψηλές μετά τον Μάικλ Εσιέν) στον Σέρχιο Σάντσεθ, διότι κατέληξαν ότι είναι ο ιδανικός για να λύσει τα αμυντικά προβλήματα και να αντικαταστήσει τον Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Δύο μήνες αργότερα και μετά από έξι επίσημα παιχνίδια, κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Παναθηναϊκός έχει μία συμπαγή αμυντική γραμμή. Βέβαια, η ανασφάλεια αφορά τη συνολική ανασταλτική λειτουργία, αλλά και το κέντρο της άμυνας έχει αρκετές στιγμές αδράνειας.

Ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ο Σάντσεθ, διότι δεν έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν από αυτόν. Μέχρι στιγμής, ο Ισπανός δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες για τα αμυντικά του καθήκοντα, όμως έχει προσφέρει περισσότερα του αναμενόμενου στο δημιουργικό κομμάτι!

Στις 2 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ο Σάντσεθ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την επίτευξη τριών γκολ! Το 1-2 του Μπεργκ στο Αγρίνιο, στη νίκη επί του Παναιτωλικού προήλθε από βαθιά μπαλιά του Σάντσεθ από την άμυνα και την αδυναμία του Κούσα να απομακρύνει

Στο 1-0 επί της Καλλονής στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στο 8' άρχισε από έξυπνη μεγάλη πάσα του Σάντσεθ στον Ζέκα, ο οποίος έκανε τη σέντρα και ο Καρέλης "τελείωσε" τη φάση.

Επίσης, το 4-0 στο 79', επιτυγχάνεται όταν ο 29χρονος στόπερ σημαδεύει τον Μπεργκ στα δεξιά της επίθεσης, ο Σουηδός κάνει τη σέντρα στον Καλτσά και αυτός στρώνει σε κενή εστία στον Πέτριτς, ο οποίος σκοράρει.

Στο ίδιο παιχνίδι, από τον Ισπανό στόπερ αρχίζει η φάση που καταλήγει στο πλασέ-άουτ του Μπεργκ στο 22' μετά από πάσα του Ζέκα, η "αναμπουμπούλα" με τον Μπεργκ στην περιοχή στο 55' με ενδιάμεση παρεμβολή του Αμπέντ και το σουτ του Καλτσά στο 86' από τη σέντρα του Νάνο!

Παρακολουθώντας τον Σάντσεθ, διαπιστώνει κανείς ότι ο Ισπανός έχει την ικανότητα να βλέπει το γήπεδο και με μεγάλες πάσες (ψηλές ή χαμηλές) να δημιουργεί προϋποθέσεις για επικίνδυνες φάσεις. Δεν είναι αυτός ο οποίος βγάζει την τελική ασίστ, αλλά αυτός ο οποίος φέρνει τον πασαδόρο στις κατάλληλες συνθήκες για την τελική επιλογή.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ