ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ροντρίγκες από το Περού για τον Παναθηναϊκό

Ροντρίγκες από το Περού για τον Παναθηναϊκό

Πληροφορίες από το Περού υποστηρίζουν ότι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, Αλμπέρτο Ροντρίγκες, έχει δεχτεί κρούση από τον Παναθηναϊκό και περιμένει πρόταση. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η ονοματολογία που αφορά τον Παναθηναϊκό καλά κρατεί και αυτή τη φορά προέρχεται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού ωκεανού και συγκεκριμένα από το Περού.

Όπως προκύπτει από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, Αλμπέρτο Ροντρίγκες, φέρεται να έχει δεχτεί κρούση από τον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για τον 30χρονο κεντρικό αμυντικό της Ρίο Άβε, το συμβόλαιο του οποίου λήγει στις 30 Ιουνίου και αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης από την πορτογαλική ομάδα.

Σύμφωνα με Περουβιανούς δημοσιογράφους, ο Ροντρίγκες προσεγγίστηκε από τους διοικούντες της Σπόρτινγκ Κριστάλ, ενός εκ των μεγαλύτερων club του Περού αλλά ο ατζέντης του απάντησε ότι συζητά με κορυφαία ελληνική ομάδα, υπονοώντας τον Παναθηναϊκό.

Ο μάνατζερ του έμπειρου στόπερ υποστήριξε ότι ακόμα δεν έχει δεχτεί επίσημη πρόταση, αλλά του ζητήθηκε ενημέρωση για τις απαιτήσεις του πελάτη του και πρόσθεσε ότι θα έχει νέα επαφή στις επόμενες ώρες, για να προχωρήσει τη διαπραγμάτευση, προς το θετικό ή προς το αρνητικό.

Παράλληλα, ο ατζέντης ανέφερε ότι αναμένει κάτι και από μία από τις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας, συμπληρώνοντας ότι η επιθυμία του Ροντρίγκες είναι να παραμείνει σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Παλιός γνώριμος

Ο Αλμπέρτο Ροντρίγκες έχει απασχολήσει στο παρελθόν το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού και μάλιστα σε δύο πρόσφατες μεταγραφικές περιόδους. Η πρώτη ήταν το Δεκέμβριο του 2012 και η δεύτερη το Μάη του 2013, χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί ότι υπήρχε κάτι περισσότερο εκτός από μία πρόταση από ατζέντηδες.

Ο Ροντρίγκες θεωρείται ένας ικανότατος κεντρικός αμυντικός αλλά δεν κατάφερε να κάνει σπουδαία καριέρα εξαιτίας των τραυματισμών του. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιούλιο του 2012 η Λα Κορούνια είχε συμφωνήσει να τον αποκτήσει δανεικό από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, όμως δεν πέρασε τα εργομετρικά. Λίγες μέρες αργότερα έλυσε το συμβόλαιο του με τα "λιοντάρια" και υπέγραψε με την Ρίο Άβε, όπου έμεινε μέχρι τώρα.

Πάντως, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε δεν αντιμετώπισε προβλήματα, αφού έπαιξε σε 20 παιχνίδια (19 βασικός, 1 αλλαγή) πρωταθλήματος σκοράροντας μία φορά, 2 Κυπέλλου (είχε εξαιρετική απόδοση στον τελικό κόντρα στη Μπενφίκα, παρά την ήττα με 1-0) και 1 Λιγκ Καπ.

Tο στήριγμα του Μαρκαριάν

Πάντως, σε διεθνές επίπεδο, είναι ο εν ενεργεία αρχηγός της εθνικής ομάδας του Περού έχοντας 50 συμμετοχές, περισσότερες από κάθε άλλον. Παράλληλα, ήταν το κύριο αμυντικό στήριγμα του Σέρχιο Μαρκαριάν στην εξαιρετική πορεία της χώρας στο Κόπα Αμέρικα του 2011, που έφερε την τρίτη θέση.

Ο Ροντρίγκες φόρεσε το περιβραχιόνιο για το Περού στην φιλική ήττα με 3-0 από την Αγγλία την Παρασκευή 30/5 και έγινε ο πρώτος captain της χώρας ο οποίος αγωνίστηκε στο Γουέμπλεϊ, γεγονός που έτυχε εκτενέστατης αναφοράς από τον περουβιανικό Τύπο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ