ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πρώτη μέρα στο σχολείο της Ολλανδίας για τον Παναθηναϊκό

Πρώτη μέρα στο σχολείο της Ολλανδίας για τον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Το χτίσιμο του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία ξεκίνησε. Το Sport24.gr παρακολουθεί από κοντά τις προπονήσεις του Τριφυλλιού υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αναστασίου και σας παρουσιάζει όλο το ρεπορτάζ. Δείτε βίντεο από την πρώτη προπόνηση των πράσινων.

Η αλήθεια είναι πως η παρουσία πάρα πολλών νεαρών στην αποστολή του Παναθηναϊκού στο Όστερμπεϊχ της Ολλανδίας, θυμίζει έντονα σχολείο... Ωστόσο, την εντύπωση επέτεινε στην απογευματινή προπόνηση της Τρίτης ο τρόπος προπόνησης των Αναστασίου και Ρούτερ.

Ειδικότερα, ο Άγγλος τεχνικός ήταν ο πρωταγωνιστής στην άσκηση της επιθετικής ανάπτυξης, αφού αυτός κατεύθυνε τους ποδοσφαιριστές. Τους εξήγησε πως και πότε πρέπει να πασάρουν, αλλά και πως να υποδέχονται τη μπάλα.

"Θέλω να έχετε αυτοσυγκέντρωση. Μυαλό. Το ανδρείκελο θέλω να σκέφτεστε πως είναι ο αμυντικός, ο οποίος δεν μένει στατικός αλλά κλείνει προς τα μέσα. Άρα η πάσα σας πρέπει να είναι σωστή και να μην του δίνει δυνατότητα να την κόψει. Να είναι πάνω στον βηματισμό του συμπαίκτη σας, ώστε να την παίρνει στο σωστό τάιμινγκ. Κάθε μέρα θα το κάνουμε όλο και καλύτερα. Να βλέπεται πως πηγαίνει η φάση. Λέμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα αλλά οι συνθήκες μέσα στο παιχνίδι αλλάζουν και πρέπει να προσαρμόζεστε σε αυτές" τόνισε ο Ρούτερ απευθυνόμενος στους παίκτες.

Παράλληλα, παρενέβη πολλές φορές στη διάρκεια της άσκησης για να διορθώσει τα λάθη και τις βεβιασμένες επιλογές ή να μοιράσει μπράβο όταν η εκτέλεση ήταν επιτυχής.

Ο Αναστασίου από την πλευρά του, είχε το πρόσταγμα στην τελευταία άσκηση πίεσης και κυκλοφορίας. Ζητούσε σωστές επιλογές και διαρκές πρέσινγκ και διέκοψε τέσσερις φορές, προκειμένου να την αρχίσει ξανά επειδή δεν ακολουθήθηκαν οι οδηγίες του.

"Θέλω να είστε γρήγοροι και να ενεργείτε με ταχύτητα. Ψυχραιμία και ταχύτητα, αλλά με σιγουριά και χωρίς λάθη" ήταν η εντολή του Αναστασίου προς τους ποδοσφαιριστές του.

Προπόνηση δύο ωρών

Η πρώτη προπόνηση των πράσινων κράτησε περίπου ένα δίωρο και το βάρος έπεσε στη σωστή εκμάθηση της επιθετικής τακτικής από τους νεαρούς παίκτες, αφού οι Αναστασίου, Βονόρτας και Ρούτερ έριξαν το βάρος στην κυκλοφορία της μπάλας, δίνοντας συνεχώς οδηγίες για την πάσα στο κατάλληλο σημείο, την κίνηση με ή χωρίς τη μπάλα και την υποστήριξη από όσους υποδέχονται την πάσα.

Η προπόνηση άρχισε με ζέσταμα και έπειτα με μία άσκηση με ένταση, όπου οι ποδοσφαιριστές υποδέχονταν και πάσαραν τη μπάλα αρχικά με το πόδι, μετά το κεφάλι και τέλος με το στήθος, ενώ πριν και μετά την ενέργεια τους, σπρίνταραν.

Η επόμενη άσκηση αφορούσε την κυκλοφορία και στην ορθολογική ανάπτυξη της ομάδας. Στο γήπεδο στήθηκαν ανδρείκελα στη θέση των αμυνόμενων και η φάση άρχιζε από τον στόπερ με τη μπάλα να πηγαίνει κατά σειρά στο δεξί μπακ, στο δεξί χαφ, στον αμυντικό μέσο, ξανά στο δεξί μπακ και από εκεί στον επιθετικό, ο οποίος έφευγε κάθετα. Οι παίκτες εναλλάσσονταν σε κάθε θέση, προκειμένου να μάθουν όλες τις κινήσεις.

Κατόπιν, ο Αναστασίου χώρισε τους ποδοσφαιριστές σε δύο ομάδες, τους μπλε και τους πορτοκαλί. Τους μπλε απάρτιζαν οι Αναγνωστόπουλος, Αναστασόπουλος, Μουζακίτης, Σταματάκης, Κουσίδης, Ντίνας, Μπαϊράμι, Αποστολόπουλος και τους πορτοκαλί οι Καρνέζης, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Σπυροπουλος, Χουχούμης, Λαγός, Ζέκα, Δώνης και Γιαννιτσάνης.

Οι πορτοκαλί είχαν την κατοχή της μπάλας και άρχιζαν τη φάση από τον Καρνέζη, ο οποίος πασάρε στα στόπερ και αυτοί έπρεπε να την προωθήσουν μπροστά. Οι μπλε πίεζαν προκειμένου να κλέψουν μπάλες και να βγουν στην αντεπίθεση.

Οι οδηγίες στα στοπερ

Πριν την τελευταία άσκηση, ο Αναστασίου προσέγγισε τον Γιώργο Κουτρουμπή και του εξήγησε πως θέλει να προωθεί την μπάλα. Κάτι που ο 23χρονος στόπερ επιχείρησε να εφαρμόσει και σε μεγάλο βαθμό, το πέτυχε. Το ίδιο έκανε ο Έλληνας τεχνικός και με τον Σπύρο Ρισβάνη, αφού του ζήτησε να παίξει κάθετα και να αποφύγει τα γεμίσματα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με κάμψεις και ελαφρύ τρέξιμο για αποθεραπεία. Ο Ταμπάκης δεν προπονήθηκε γιατί υπέστη ένα τράβηγμα στον αριστερό τετρακέφαλο και ο τραυματισμός του θα επανεξεταστεί την Παρασκευή.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ