ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πράσινο φως από τον Τζίγγερ στους Παλαίμαχους

Πράσινο φως από τον Τζίγγερ στους Παλαίμαχους
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης παραχωρεί αρχικά πληρεξούσιο για τις μετοχές του στους Παλαίμαχους και εν συνεχεία το πακέτο των μετοχών του και αναλαμβάνει τις ευθύνες της ΓΗΠΕΛ όπως διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του στη συνάντηση με αντιπροσωπεία των Παλαίμαχων.

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Γιάννη Βαρδινογιάννη είχε αντιπροσωπεία του συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι Βασίλης Κωνσταντίνου, Νίκος Τζουνάκος, Γιάννης Βονόρτας, Αριστείδης Καμάρας και Γιώργος Κωνσταντίνου (φίλος των Παλαίμαχων και δικηγόρος) βρέθηκαν στο γραφείο του κ. Γεωργόπουλου και συζήτησαν σχετικά με την πρόταση τους για την παραχώρηση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Οι δυο πλευρές στη συζήτηση τους αναλώθηκαν κυρίως σε θέματα νομικής βάσης σε ότι έχει να κάνει με την μεταβίβαση των μετοχών, με την ύπαρξη φορολογίας και μέχρι πότε αυτή πρέπει να αποπληρωθεί και άλλα διαδικαστικά θέματα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η πλευρά της οικογένειας Βαρδινογιάννη, παρουσίασε στην επιτροπή των παλαιμάχων τη συνολική της πρόταση για την άμεση μεταβίβαση των μετοχών, η οποία συνοψίζεται σε δύο βασικά σημεία:

Πρώτον, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και η εταιρεία GREEN DREAM θα δώσουν ανέκκλητο πληρεξούσιο προς το Σωματείο Παλαιμάχων, το οποίο θα λήξει την 30/1/2013, με το οποίο θα εξουσιοδοτείται το Σωματείο Παλαιμάχων, να παρίσταται σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις της ΠΑΕ (Τακτικές και Έκτακτες) να εκλέγει Διοίκηση και να ψηφίζει για κάθε θέμα, κατά την κρίση του.

Το πληρεξούσιο αυτό, που δεν μπορεί να ανακληθεί από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, θα αφορά στο σύνολο των μετοχών. Με άλλα λόγια οι παλαίμαχοι θα μπορούν να ασκήσουν ανεμπόδιστα διοίκηση και να ορίσουν νέο Δ.Σ. έτσι ώστε να αποφευχθεί ο σκόπελος του πρωτοδικείου.

Ο λόγος που ορίζεται η 30/1/2013 για τη δωρεά του συνόλου των μετοχών είναι να έχει λήξει η τρέχουσα οικονομική χρονιά.

Δεύτερον, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεσμεύεται να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις της ΓΗΠΕΛ οικονομικές και νομικές και μάλιστα εγγράφως, όπως άλλωστε και στο παρελθόν έχει δηλώσει και προς υλοποίηση την ανάληψης των υποχρεώσεων δέχεται να του μεταβιβασθεί το σύνολο των μετοχών της ΓΗΠΕΛ έναντι συμβολικού τιμήματος, ενός ευρώ.

Οι παλαίμαχοι αναλαμβάνουν την ευθύνη να μεταφέρουν την πρόταση αυτή (δηλαδή δωρεά και ανέκκλητο πληρεξούσιο) στους υπόλοιπους μετόχους οι οποίοι και βάση του συμφωνητικού μετόχων έχουν το δικαίωμα πρώτης προτίμησης.

Εάν η πρόταση αυτή απορριφθεί από τους μετόχους οι παλαίμαχοι θα θέσουν το ζήτημα στο Διοικητικό τους Συμβούλιο ώστε να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Νέο Δ.Σ. των Παλαίμαχων την Παρασκευή

Η αντιπροσωπεία των Παλαίμαχων για να μην διαιωνίζεται το θέμα αποφάσισε την Παρασκευή το απόγευμα να κάνει και νέο Δ.Σ. με την παρουσία όχι μόνο των μελών του Δ.Σ. και συγκεκριμένα των Κωνσταντίνου, Τζουνάκου, Βονόρτα, Γονιού, Πανάκη, Αθανασόπουλου και Κάβουρα αλλά και άλλων παλαίμαχων ποδοσφαιριστών έτσι ώστε να συζητήσουν τις κινήσεις τους από εδώ και πέρα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα μέχρι το απόγευμα όταν και θα γίνει το Δ.Σ. εκπρόσωποι των Παλαίμαχων να έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους μετόχους για να τους ενημερώσουν για τα αποτελέσματα της συνάντησης και να δουν κατά πόσο και ποιοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν.

Όπως άλλωστε προκύπτει και από το καταστατικό των μετόχων σε κάθε μεταβίβαση έχουν το δικαίωμα πρώτης προτίμησης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ