ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 3-0

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 3-0
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πανιωνίου με 3-0 πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Οι αλλαγές του Φερέιρα στην επανάληψη και το ορθολογικό σχήμα οδήγησαν το Τριφύλλι στην νίκη.

Πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 3-0 ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του Πανιωνίου καθώς οι πράσινοι για ένα ακόμη παιχνίδι πέταξαν ένα ημίχρονο.

Το Τριφύλλι με σκόρερ τους Χριστοδουλόπουλο και Πετρόπουλο (2) αγωνίστηκε πιο ορθολογικά στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να φτάσει στην νίκη και να προσθέσει τρεις ακόμη πόντους στο σακούλι του.

Απαθείς στο πρώτο μέρος και σοβαρός στο δεύτερο παρουσιάστηκε κόντρα στον Πανιώνιο ο Παναθηναϊκός.

Οι πράσινοι για μια ακόμη φορά φέτος έδειξαν δυο πρόσωπα στο παιχνίδι τους καθώς πέταξαν το πρώτο 45λεπτο κάνοντας όλη και όλη μια σοβαρή ευκαιρία ενώ σε αντίθεση στο δεύτερο πέτυχαν τρία τέρματα και είχαν δυο-τρεις καλές στιγμές ακόμα.

Φυσικά μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι αλλαγές του Φερέιρα στην ανάπαυλα καθώς στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός έπαιζε και πάλι χωρίς κανέναν προωθημένο ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε όχι με έναν αλλά με δυο φορ περιοχής καθώς μπήκαν τόσο ο Πετρόπουλος όσο και Ρούντολφ.

Ο Έλληνας άσος μάλιστα ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς πέτυχε δυο γκολ για το Τριφύλλι και δείχνοντας ότι σίγουρα θα μπορούσε να είχε προσφέρει πολλά περισσότερα την φετινή σεζόν αν ο Φερέιρα τον εμπιστευόταν περισσότερο.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Σταθόπουλος (Ηλείας)

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνος, Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Μαρίνος (46' Πετρόπουλος), Κατσουράνης, Σιμάο, Χριστοδουλόπουλος (64' Καραγκούνης), Ζέκα, Κουίνσι, Κλέιτον (46' Ρούντολφ).

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Κούρος, Σιόβας, Πιέρ, Μενδρινός, Όμο (78' Πετκάκης), Σάμαρης, Ντιμπαλά, Κούρντι, Σκέμπρι (81' Μιλοβάνοβιτς), Αντούνιες (67' Κούτσι).

Σκόρερ: 47' Χριστοδουλόπουλος, 84'-88' Πετρόπουλος

Κίτρινες κάρτες: Σάμαρης 63', Ρούντολφ 63', Βύντρα 69', Κούρντι 80', Κατσουράνης 80', Σιμάο 83'

Για τέταρτη Κυριακή δίνουμε ραντεβού λίγο πριν τις 23.00 για το Live Video Chat ζωντανά από το Newsroom του Sport24.gr! Στείλτε τις ερωτήσεις σας στον Γιάννη Φιλέρη για όλη την αθλητική επικαιρότητα των ημερών. Special guest ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και βρέθηκε κοντά στο γκολ μόλις στο 3'. Ο Σάμαρης βρήκε έξυπνα τον Μενδρινό ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο ο οποίος τον νίκησε και στην επαναφορά ο Σκέμπρι δεν γύρισε σωστά με τον γκολκίπερ του Τριφυλλιού να μπλοκάρει την μπάλα.

Το Τριφύλλι προσπάθησε να απειλήσει στο 7' όταν ο Χριστοδουλόπουλος όμορφα βρήκε τον Κλέιτον αλλά αυτός έκανε λάθος κοντρόλ και έχασε την μπάλα. Στο 11' όμως ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Κατσουράνη να σουτάρει έξω από την περιοχή και την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.

Η αντίδραση του Πανιωνίου ήταν άμεση και στην επόμενη επίθεση ο Αντούνιες έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει έξω. Στο 17' υπήρξε σύγχυση στην πράσινη άμυνα με τους Καπίνο και Μαρίνο να μπερδεύονται σε γύρισμα του Κούρντι αλλά ο Μαρίνος έδιωξε σε κόρνερ.

Νέα ευκαιρία για τον Πανιώνιο στο 21' με τον Ντιμπαλά αυτή τη φορά να παίρνει την μπάλα από τον Μπουμσόνγκ να σουτάρει με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο Παναθηναϊκός βγήκε και πάλι μπροστά στο 25' αλλά ο Χριστοδουλόπουλος δεν είχε καλή αντίδραση στην σέντρα του Κατσουράνη. Το ίδιο έγινε και στο 31' αυτή τη φορά μετά την σέντρα του Κλέιτον από τα δεξιά και την άστοχη ενέργεια του Σιόβα να απομακρύνει. Ο Χριστοδουλόπουλος μάλιστα έκανε και το τελευταίο καλό σουτ για τον Παναθηναϊκό στο 45' αλλά δεν απείλησε τον Σιδεράκη.

Δυο αλλαγές και γκολ

Με το καλημέρα στην επανάληψη ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και για αυτό πέρασε τους Ρούντολφ και Πετρόπουλου αντί του Μαρίνου και του Κλέιτον ενώ πέρασε τον Ζέκα ως δεξιό μπακ.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε έτσι ένα πιο ορθολογικό σχήμα παίζοντας με δυο επιθετικούς. Στην κορυφή πήγε ο Πετρόπουλος, πίσω του ο Ρούντολφ και στις δυο πλευρές έπαιξαν οι Χριστοδουλόπουλος και Κουίνσι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να γίνει πιο επιθετικός και με το καλημέρα να προηγηθεί. Ο Πετρόπουλος μπήκε από τα αριστερά έκανε την μπαλιά για τον επερχόμενο Κουίνσι ο οποίος σούταρε η μπάλα κόντραρε και ο Χριστοδουλόπουλος από κοντά άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός ήταν φανερό ότι πάταγε καλύτερα στον αγωνιστικό από τα πρώτα κιόλας λεπτά της επανάληξης. Στο 52' το Τριφύλλι απείλησε και πάλι με σουτ του Κουίνσι το οποίο μπλόκαρε ο Σιδεράκης. Στο 59' νέο σουτ από τον Ρούντολφ το οποίο όμως έφυγε έξω.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Πανιώνιο ήρθε στο 60' αλλά το σουτ του Όμο δεν πήγε καν προς την εστία του Καπίνο.

Στο 64' ο Φερέιρα έκανε μια ακόμη αλλαγή βάζοντας τον Καραγκούνη αντί του Χριστοδουλόπουλου και με την οδηγία να κρατήσει μπάλα και να φτιάξει το παιχνίδι του Τριφυλλιού.

Ο "Κάρα" μάλιστα στο 70' με σουτ προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Σιδεράκη αλλά η μπάλα έφυγε μόλις έξω.

Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει πλήρως τον έλεγχο του αγώνα έχοντας ανεβάσει κατά πολύ την απόδοση του και και ο Άκης Μάντζιος προσπάθησε με τις αλλαγές του να κάνει πιο απειλητικό τον Πανιώνιο.

Οι "κυανέρυθροι" μάλιστα έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 82' όταν ο Πετκάκης από τα δεξιά έκανε την σέντρα ο Ντιμπαλά πήρε την κεφαλιά και απέκρουσε ο Καπίνος με την μπάλα να πηγαίνει στον Γκούτσι ο οποίος σε κενή εστία σούταρε έξω.

Στο 84' όμως ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι καθώς ο Καραγκούνης από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή, έχασε την μπάλα αλλά από κοντά ο Πετρόπουλος με δυνατό αριστερό σουτ σκόραρε κάνοντας το 2-0 και δίνοντας ουσιαστικά τη νίκη στους πράσινους.

Το μόνο που άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ήταν ένα ακόμη γκολ από τον Πετρόπουλο όταν στο 88' ο Καραγκούνης στην κατά μέτωπο επίθεση έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον διεθνή φορ ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το τελικό 3-0.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Οι αλλαγές του Ζεσουάλδο Φερέιρα στην ανάπαυλα του αγώνα άλλαξαν όλη τη ροή του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πιο ορθολογικά, είχε περισσότερους παίκτες για να απειλήσουν και κατάφερε να φτάσει στο γκολ με το καλημέρα. Για δεύτερο συνεχόμενο ματς οι αλλαγές του Φερέιρα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Ο αδύναμος κρίκος

Δίχως αμφιβολία ο Γκούτσι του Πανιωνίου παίρνει τον τίτλο του αδύναμου κρίκου. Στο 82' χάνει γκολ που δεν χάνεται και κανείς δεν ξέρει τι θα είχε γίνει αν είχε ισοφαρίσει για την ομάδα του σε 1-1 οχτώ λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Βαθμολογία (σε 28 αγώνες): Ολυμπιακός 67, Παναθηναϊκός 60, Ατρόμητος 49, ΠΑΟΚ 47, ΑΕΚ 46 | Αστέρας 39*, Άρης 39*, ΟΦΗ 37, Γιάννινα 35, Πανιώνιος 32, Ξάνθη 32*, Λεβαδειακός 30*, Εργοτέλης 29 | Κέρκυρα 28, Παναιτωλικός 25, Δόξα 16.
*Έχουν ένα ματς λιγότερο

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ