ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-Κίτσμπουελ 11-0

Παναθηναϊκός-Κίτσμπουελ 11-0
INTIME SPORTS

Στο φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με την τοπική Κίτσμπουελ ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 11-0. Από δύο γκολ σημείωσαν οι Πετρόπουλος, Μαρίνος, επανεμφάνιση με γκολ για Καραγκούνη και Λεοντίου. (vds)

Σε ένα φιλικό που δεν επιδέχεται ιδιαίτερης κριτικής, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της τοπικής ομάδας (δ' κατηγορίας) Κίτσμπουελ με 11-0.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είδε τους παίκτες του να κάνουν πολλά από τα πράγματα που τους είχε ζητήσει (πίεση και πρέσινγκ, συνεχείς πάσες) σε ένα ματς που ξεκίνησε με βροχή και ολοκληρώθηκε με ήλιο και πολλά γκολ.

Ιδια πρόσωπα εκτός από τον τερματοφύλακα

Σχεδόν ίδια ενδεκάδα με αυτή που επέλεξε στο πρώτο φιλικό παρέταξε κόντρα στην τοπική ομάδα του Κίτσμπουελ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Μοναδικές αλλαγές αυτή στην θέση του τερματοφύλακα με τον Καρνέζη να επιλέγεται στο ξεκίνημα αντί του Τζόρβα.

Αλλά και του κεντρικού αμυντικού με τον Σαριέγκι να αντικαθιστά τον Μπουμσόνγκ που έμεινε εκτός αποστολής λόγω ενός σφιξίματος στη γάμπα και να είναι ο Βάσκος αρχηγός παρτενέρ με τον Καντέ. Στα άκρα παρέμειναν οι διεθνείς Ελληνες, Βύντρα και Σπυρόπουλος.

Στην μεσαία γραμμή και πάλι βρέθηκαν οι Κατσουράνης με τον Σιμάο δίπλα του και τον Νίνη μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο και συνδετικό κρίκο με την τριάδα της επίθεσης. Στα άκρα της οι Λέτο (αριστερά) και Χριστοδουλόπουλος (δεξιά) είχαν σκοπό να βοηθήσουν τον μοναδικό επιθετικό Αντώνη Πετρόπουλο.

Γκολ στα πρώτα 14 δευτερόλεπτα!!!

Δεκατέσσερα δευτερόλεπτα μετά την σέντρα ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Η μπάλα από το κέντρο πήγε στα πλάγια και τον Χριστοδουλόπουλο, εκείνος έκανε την σέντρα ο Πετρόπουλος με πλάτη στο τέρμα έστρωσε στον Κατσουράνη και με ιδανικό πλάσε πέτυχε το 1-0, πολύ γρήγορα.

Τρία λεπτά αργότερα και ενώ οι "πράσινοι" πίεζαν από την αρχή, ο Λέτο μετά από ατομική ενέργεια σούταρε αλλά ο Χελτζλ, απομάκρυνε σε κόρνερ. Οι παίκτες του Φερέιρα που σαφώς και ήταν ανώτεροι στο παιχνίδι τους έδειχαν σοβαρότητα γεγονός που ανάγκαζε τον Πορτογάλο τεχνικό να τους χειροκροτεί σε ορισμένες προσπάθειες.

Στο 12' μετά από σέντρα του Λέτο, ο Βύντρα έστρωσε την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Καντέ που είχε προωθηθεί ωστόσο η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, οι πρωταγωνιστές του πρώτου γκολ αντάλλαξαν ρόλους όταν ο Κατσουράνης απέφυγε από δεξιά δύο παίκτες με πολύ ωραίο τρόπο, έκανε την κατάλληλη πάσα και ο Πετρόπουλος από κοντά νίκησε τον Χελτζλ.

Ανέβηκε ο δείκτης... και σταμάτησε με την λήξη

Η πρώτη απειλητική στιγμή για τους ερασιτέχνες της Κίτσμπουελ έγινε στο 17' όταν ο Λίντνερ σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο Καρνέζης σε σωστή θέση μπλόκαρε την μπάλα.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αλλάζοντας συνεχώς την μπάλα σχεδόν με μία πάσα, δεν άργησαν να φτάσουν στο 3-0, όταν στο 25' ο Σπυρόπουλος έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Χριστοδουλόπουλος από την άλλη πλευρά έκανε την παράλληλη πάσα και ο Πετρόπουλος από κοντά εύκολα πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση του ημίωρου (29'), ο Νίνης μετά από εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Κατσουράνη στην μεγάλη περιοχή αλλά η απειλητική του κεφαλιά απομακρύνθηκε με εντυπωσιακό τρόπο από τον πορτιέρο των Αυστριακών.

Στο 39' ο Λέτο που πέντε λεπτά νωρίτερα είχε αλλάξει πλευρά με τον Χριστοδουλόπουλο μετά από εντολή του Πορτογάλου τεχνικού επιχείρησε ένα σουτ αλλά είδε την μπάλα να περνάει άουτ. Στην επόμενη επίθεση των "πράσινων", (40') ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός βγήκε σε θέση βολής και πάλι από δεξιά και με άψογο πλασέ πέτυχε το 4-0 για την ομάδα του.

Λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, το "τριφύλλι" ανέβασε τον δείκτη του σκορ όταν το ολέθριο λάθος σε γύρισμα στον τερματοφύλακά του Χελτζλ, ο Νίνης με εύστοχο αριστερό πλασέ διαμόρφωσε το 5-0 για το πρώτο 45λεπτο.

Ενδεκάδα νούμερο 2... και ρεσιτάλ ευκαιριών

Στην επανάληψη, όπως αναμένονταν και πάλι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αντικατέστησε όλους τους ποδοσφαιριστές του δίνοντας την ευκαιρία τόσο στον νεαρό Ταμπάκη, όσο και στους Καραγκούνη και Λεοντίου να κάνουν το ντεμπούτο τους για φέτος.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός Ταμπάκης πήρε την θέση του Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, με τους Σεϊταρίδη (δεξιά) και Ιωαννίδη (αριστερά) στα άκρα ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μπιάρσμιρ και Τριανταφυλλόπουλος.

Αμυντικό χαφ μαζί με τον Καραγκούνη ήταν Πλεσί και πιο μπροστά τον Μαρίνο (στην θέση που αγωνίζονταν ο Νίνης). Στο ένα άκρο (δεξιά) της επίθεσης επιλέχθηκε ο Μουν, το άλλο (αριστερά) ο Λεοντίου και στην κορυφή της για μια ακόμα φορά ο Κλέιτον.

Μετά από ένα πιεστικό δεκάλεπτο οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχασαν πολλές ευκαιρίες με τους Κλέιτον και Μαρίνο από δύο φορές να μην βρίσκουν τον στόχο και τον αντίπαλο πορτιέρο να τους νικάει όποτε χρειάστηκε. Στο 54' ο Μαρίνος σημάδεψε το δοκάρι ενώ στο 60' ο Κλέιτον σκόραρε αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφ-σάιντ.

Σκόραρε πάλι ο Μουν, πήρε ρεβάνς ο Μαρίνος

Οι "πράσινοι" στο ίδιο μοτίβο με το πρώτο ημίχρονο, άλλαζε ωραία την μπάλα (και όσο ήταν δυνατό με την μια) πρέσαρε τον αντίπαλο και συνέχισαν παράλληλα να σκοράρουν. Στο τρίλεπτο (65'-68') οι παίκτες του Φερέιρα σημείωσαν δύο ακόμα γκολ.

Αρχικά, μετά από ωραία σέντρα του Σεϊταρίδη ο Μαρίνος με κεφαλιά στην κίνησή του μέσα στην περιοχή ευστόχησε μετά από τρεις άστοχες προσπάθειες νωρίτερα. Τρία λεπτά μετά, ο Κλέιτον έκοψε ωραία την μπάλα στον άξονα και ο Μουν αφού ξεπέρασε εντυπωσιακά τον αντίπαλό του με δυνατό σουτ πέτυχε το 7-0.

Γκολ και από την άσπρη βούλα

Τα δύο νέα πρόσωπα για την αναμέτρηση, οι Λεοντίου και Καραγκούνης κατάφεραν να επιστρέψουν με γκολ φορώντας τα "πράσινα". Αρχικά, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στο 75' απέσυρε τους Πλεσί και Μουν και έβαλε στο ματς τους Δημούτσο και Φουρλάνο για να πάρουν και αυτοί χρόνο συμμετοχής.

Στο 76' ο Πορτογάλος τεχνικός είδε αυτό που ήθελε, όταν Κλέιτον και Δημούτσος άλλαξαν ωραία την μπάλα και αυτή έφτασε στον Λεοντίου που έκανε το 8-0. Πέντε λεπτά αργότερα (81'), ο Καραγκούνης μετά από ατομική ενέργεια κέρδισε το πέναλτι και το εκτέλεσε ο ίδιος πετυχαίνοντας το 9-0.

Το 10-0 διαμόρφωσε ο εξαιρετικός για μια ακόμα φορά Κλέιτον, που εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την ασίστ του Καραγκούνη και πλάσαρε ιδανικά τον αντίπαλο πορτιέρο της Κίτσμπουελ. Το τελικό 11-0 διαμόρφωσε ο Μαρίνος που σημείωσε στο 89' το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι μετά από νέα πάσα του Κλέιτον.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (α΄ημίχρονο): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Κατσουράνης, Σιμάο, Νίνης, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος.

Παναθηναϊκός (β΄ημίχρονο): Ταμπάκης, Ιωαννίδης, Σειταρίδης, Μπιάρσμιρ, Τριανταφυλλόπουλος, Πλεσί (75' Φουρλάνος), Καραγκούνης, Μαρίνος, Λεοντίου, Μουν (75' Δημούτσος), Κλέιτον.

Κίτσμπουελ: Χελτζλ, Κέλερ, Έντερ, Λίντνερ, Μόσε, Κροντχόλερ, Λέντινε, Πίκλερ Κ., Πίκερ Φ., Βέσινγκερ, Γκόρτνερ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ