ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός, η επιλογή του Ζιλμπέρτο

Παναθηναϊκός, η επιλογή του Ζιλμπέρτο

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν μπορεί να εργαστεί στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ο Παναθηναϊκός αποτελεί τη μοναδική επαγγελματική πρόταση που έχει.

Ο κύριος ενδοιασμός του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο να αποδεχθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού ( εκτός των όσων είχε ζητήσει από τον Γιάννη Αλαφούζο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sport24.gr) ήταν η επικείμενη εμπλοκή του στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο.

Ο άλλοτε αρχηγός της "σελεσάο" είναι ιδρυτικό μέλος της Bom Senso, μίας κίνηση Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών (παλαίμαχων και ενεργών) οι οποίοι το καλοκαίρι του 2014 ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την επίτευξη αλλαγών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της χώρας. Η Bom Senso έγινε δεκτή στο διάλογο με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τις ομάδες, αλλά και το υπουργείο Αθλητισμού.

Η αποδοχή της Bom Senso σχετιζόταν με την υποστήριξη που είχε ευθύς εξαρχής από την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ. Δεν είναι τυχαίο ότι μικρό χρονικό διάστημα μετά την ίδρυση της, μία επιτροπή της κίνησης (συμπεριλαμβανομένου του Ζιλμπέρτο) επισκέφτηκε την Ρούσεφ στο προεδρικό μέγαρο και εξέθεσε τις προτάσεις της, με τις οποίες η επικεφαλής του κράτους συμφώνησε.

Παναθηναϊκός, η επιλογή του Ζιλμπέρτο

Το υπουργείο Αθλητισμού της Βραζιλίας επιχείρησε να εισάγει αλλαγές στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο και εξήγγειλε τη δημιουργία μιας επιτροπής, που θα αποφάσιζε τις αλλαγές στους κανονισμούς. Εκ μέρους της Bom Senso, προτάθηκε η συμμετοχή του Ζιλμπέρτο, μαζί με στελέχη της ΠΟ, του υπουργείου και εκπροσώπους των ομάδων.

Ωστόσο, η επιθυμία του Ζιλμπέρτο να αναμειχθεί στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο δεν έμελλε να πραγματοποιηθεί, αφού η Bom Senso απώλεσε το μεγαλύτερο "όπλο" της: την υποστήριξη της Ρούσεφ. Εδώ και ένα τρίμηνο, το βραζιλιανικο κογκρέσο προωθεί τη διαδικασία αποπομπής της προέδρου της Βραζιλίας και έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την επικύρωσης της απόφασης.

Χωρίς την κάλυψη της Ρούσεφ, η Bom Senso αποκλείστηκε από τις θεσμικές συνομιλίες και σταμάτησε η δραστηριότητα της. Δεν είναι τυχαίο ότι η επίσημη ιστοσελίδα της κίνησης δεν ενημερώνεται πλέον, ενώ και τα account της στο Facebook και στο Twitter παραμένουν ανενεργά από τα μέσα Μαρτίου.

Μόνη προοπτική η Αθήνα

Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται για τον Ζιλμπέρτο η προοπτική της ανάμειξης στο ποδόσφαιρο της πατρίδας του. Ναι μεν λειτουργεί ως σύμβουλος ανάπτυξης, ωστόσο η εμπλοκή του με τη Bom Senso και μερικές δηλώσεις του δεν τον έχουν καταστήσει αγαπητό στις ομάδες και δεν συναντά προθυμία για συνεργασίες.

Με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, το ιδανικό σενάριο για τον Ζιλμπέρτο είναι να εργαστεί στο εξωτερικό και αυτή τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός του παρέχει μία καλή ευκαιρία. Φυσικά, ο Βραζιλιάνος δεν αποφασίζει εν θερμώ και θα εξασφαλίσει το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον για τον ίδιο, προτού αναλάβει διευθυντής ποδοσφαίρου στην ΠΑΕ. Σε κάθε περίπτωση, πλέον ο Παναθηναϊκός παίζει χωρίς αντίπαλο...

Τον προσέλαβαν πρόωρα

Το οξύμωρο είναι πως στην υπόθεση του Ματιέ Φλαμινί, τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης καταγράφουν τον Ζιλμπέρτο Σίλβα ως τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού. Ορισμένα, ισχυρίζονται ότι πήρε μέρος στις επαφές, διότι διατηρεί προσωπική σχέση με τον 32χρονο Γάλλο αμυντικό χαφ και ήδη, εκπροσωπεί την ΠΑΕ. Βέβαια, δεν αποκλείεται απλώς μερικά ΜΜΕ να έχουν μπερδευτεί και να μην συμβαίνει κάτι περισσότερο.

Διότι προς το παρόν, ο Ζιλμπέρτο βρίσκεται στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας και συναντά ποδοσφαιρόφιλους, υπογράφοντας αυτόγραφα και δίνοντας διαλέξεις. Στην ασιατική χώρα θα παραμείνει τουλάχιστον έως τις 10 Μαΐου και ο επόμενος προορισμός του δεν είναι γνωστός...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ