ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όταν ο Βαζέχα έπιασε τον Μίμη Παπαϊωάννου

Όταν ο Βαζέχα έπιασε τον Μίμη Παπαϊωάννου
Κατσουράνης Καραγκούνης Βαζέχα Ολισαντέμπε Βόκολος Σεϊταρίδης

Σαν σήμερα (20/5) πριν από 15 χρόνια ο Κριστόφ Βαζέχα έγραψε ιστορία πιάνοντας τον Μίμη Παπαϊωάννου στη δεύτερη θέση των σκόρερ στην Α Εθνική (VIDEO).

Ο Κριστόφ Βαζέχα υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στα ελληνικά γήπεδα και για πολλούς ο κορυφαίος, μετά τον Θωμά Μαύρο, επιθετικός. Τη συγκεκριμένη άποψη ενισχύει και το γεγονός πως ακόμα και στα 35 του χρόνια παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο, πετυχαίνοντας 19 γκολ σε 48 συμμετοχές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Εκείνη την σεζόν (2000-01), μάλιστα, ο Πολωνός στράικερ έγραψε ιστορία. Στο παιχνίδι κόντρα στην Παναχαϊκή για την 29η αγωνιστική της Α Εθνικής στις 20/5/2001, ο Βαζέχα σκόραρε και έπιασε τον Μίμη Παπαϊωάννου στη δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μία εβδομάδα αργότερα, ο "Χρήστος" τον ξεπέρασε πετυχαίνοντας το 235ο του γκολ στην Α Εθνική απέναντι στην Καλαμάτα. Ο Βαζέχα συνέχισε για τρεις ακόμα σεζόν με το "τριφύλλι" στο στήθος και σταμάτησε τελικά σε ηλικία 38 ετών μετρώντας 390 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 244 γκολ ( συνολικά είχε 506/290 ).

Αξίζει να σημειώσουμε πως πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α Εθνικής είναι ο Θωμάς Μαύρος με 260 γκολ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στράτος Αποστολάκης): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Γκούμας (Ολιβάρες 70'), Βόκολος, Χένρικσεν, Σάριτς, Μπόατενγκ, Μπασινάς, Καραγκούνης (Φλίπσεν 53'), Ολισαντέμπε, Βαζέχα (Βλάοβιτς 63').

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Νίκος Κουρμπανάς): Αμπαδιωτάκης, Βαβίλης, Λυγνός, Δ. Ιωάννου (Γοβάνοβιτς 69'), Κατσουράνης, Γκίτσης, Κωστής (Κατριμπούζας 57'), Επαλέ, Νατροσβίλι (Παπαδόπουλος 45'), Βούκτσεβιτς, Σολάκης.

Σκόρερ: Ολισαντέμπε (4', 58'), Βαζέχα 25', Φλίπσεν 56'.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ