ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ορλάντο Σα στο Sport24.gr: "Κλασική ιταλική ομάδα ο Παναθηναϊκός"

Ορλάντο Σα στο Sport24.gr: "Κλασική ιταλική ομάδα ο Παναθηναϊκός"

Ο Πορτογάλος επιθετικός της Σταντάρ Λιέγης, Ορλάντο Σα, μιλά στο Sport24.gr για την αναμέτρηση των "ρουζ" με τον Παναθηναϊκό. Τι λέει για την απόφαση του Ζέκα να πάρει ελληνικό διαβατήριο και τις διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ.

O Παναθηναϊκός φιλοξενείται στη Λιέγη από τη Σταντάρ, την Πέμπτη 20 Οκτώβρη για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Μια αναμέτρηση καθοριστική για το ευρωπαϊκό μέλλον, τόσο των "πρασίνων" όσο και των "ρουζ". Αυτό αναγνωρίζει εξ' αρχής, μιλώντας στο Sport24.gr ο Πορτογάλος επιθετικός της βελγικής ομάδας, Ορλάντο Σα.

"Νομίζω ότι, ναι, μετά από αυτά τα δύο ματς θα είναι ξεκάθαρο ποια ομάδα θα περάσει στην επόμενη φάση. Βέβαια, θα εξαρτηθεί κι από τα αποτελέσματα του Άγιαξ".

Αλήθεια τι γνωρίζουν στη Λιέγη για το "τριφύλλι"; Ο Ορλάντο Σα αποδίδει στον Παναθηναϊκό το χαρακτήρα της τυπικής ιταλικής ομάδας, παραδεχόμενος ότι δεν έχει επιλογή από το να επιτεθεί εάν θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

"Από το λίγο που έχω δει από τον Παναθηναϊκό, έχει ένα στιλ παιχνιδιού ιταλικό. Παίζει, δηλαδή, όπως οι περισσότερες ομάδες στην Ιταλία. Δηλαδή, αμύνεται συμπαγώς και φεύγει στην αντεπίθεση. Προσπαθεί να ελέγξει το ρυθμό.

Ορλάντο Σα στο Sport24.gr: "Κλασική ιταλική ομάδα ο Παναθηναϊκός"

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι αμυντικός, εάν θέλει να περάσει στην επόμενη φάση. Ακόμη κι αν το ματς διεξάγεται στην έδρα μας. Νομίζω ότι η νίκη και μόνο η νίκη ενδιαφέρει και τον Παναθηναϊκό και εμάς".

Στο έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού ανήκουν δύο συμπατριώτες του. Ο Ζέκα και ο Νούνο Ρέις. Ο 28χρονος Πορτογάλος φορ αποκαλύπτει εάν έχει μιλήσει με κάποιον από αυτούς και διατυπώνει την άποψή του για την πρόθεση του Ζέκα να πάρει ελληνικό διαβατήριο και να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

"Δεν έχω μιλήσει ούτε με τον Ζέκα, ούτε με τον Νούνο Ρέις. Έχω καιρό να μιλήσω με τον Ζέκα, αλλά τον γνωρίζω από τις μικρές εθνικές Πορτογαλίας, είμαστε της ίδιας γενιάς.

Αυτή η απόφαση είναι προσωπική, δική του. Ξέρω ότι ο Ζέκα αντιλαμβάνεται τι είναι καλύτερο για τον ίδιο κι αν νιώθει ότι είναι Έλληνας πολίτης, δεν βλέπω τίποτα κακό σε αυτό. Του εύχομαι ο,τι καλύτερο, για τον ίδιο και την οικογένειά του, εκτός από αυτά τα δύο ματς (σ.σ γέλια)".

Έχει, ήδη, πετύχει τρία γκολ σε πέντε του εμφανίσεις με την ομάδα της Λιέγης. Φαίνεται ότι είναι on fire τον τελευταίο καιρό. Έχει πιθανότητες η Σταντάρ να κατακτήσει το τρόπαιο; Πώς αντιλαμβάνεται την ατμόσφαιρα στο ματς που θα ακολουθήσει αυτό της Πέμπτης, στο "Απόστολος Νικολαΐδης"; Ποια είναι τα φαβορί για την κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου;

Ορλάντο Σα στο Sport24.gr: "Κλασική ιταλική ομάδα ο Παναθηναϊκός"

"Είναι πάντα ωραία να σκοράρεις, αλλά αισθάνομαι ότι είμαι παίκτης της ομάδας. Το θέμα είναι να συνεχίζει να παίρνει βαθμούς η ομάδα και να παίζει όλο και καλύτερα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να σταθείς ατομικά σε μια ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει μονάδες με ποιότητα, αλλά περισσότερο είναι το σύνολό του.

Οι πιθανότητες της Σταντάρ να κατακτήσει τον τίτλο του Europa League είναι μειωμένες, αλλά ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Δηλαδή, να βρεθούμε στις έξι πρώτες θέσεις και να παλέψουμε για τον τίτλο. Στην Ευρώπη αντιμετωπίζουμε όλα μας τα ματς με ωριμότητα.

Πάντα οι ομάδες που παίζουν στην έδρα τους, έχουν και το πλεονέκτημα. Ειδικά όταν μιλάμε για τη Σταντάρ και τον Παναθηναϊκό, ομάδες που έχουν φανατικούς οπαδούς. Λατρεύω να παίζω σε τέτοιες ατμόσφαιρες.

Ορλάντο Σα στο Sport24.gr: "Κλασική ιταλική ομάδα ο Παναθηναϊκός"

Νομίζω ότι το ξεκάθαρο φαβορί στον όμιλο είναι ο Άγιαξ. Οι άλλοι τρεις (σ.σ Παναθηναϊκός, Σταντάρ και Θέλτα) έχουν ίδιες πιθανότητες και η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Είναι πολύ ισορροπημένος όμιλος".

Βρέθηκε μια ανάσα από το να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ δύο φορές. Την περυσινή θερινή και τη φετινή χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις ήταν ανεπιτυχείς. Ο ίδιος αποδίδει την αρνητική κατάληξη στους "ανθρώπους που διηύθυναν τις διαπραγματεύσεις σε εκείνο το χρονικό σημείο". Μια περίοδο στην οποία τεχνικός διευθυντής ήταν ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς.

'"Είναι αλήθεια ότι υπήρχαν συζητήσεις με την ΑΕΚ και με τις ομάδες που ανήκα (σ.σ Λέγκια και Ρέντινγκ) αλλά δεν έγινε. Ίσως, γιατί οι άνθρωποι που διηύθυναν τις διαπραγματεύσεις σε εκείνο το χρονικό σημείο δεν έκαναν το επαρκές για να γίνει".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ