ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όλα και όλοι γυρίζουν γύρω από τον Γιάννη Σαμαρά στον Παναθηναϊκό

Όλα και όλοι γυρίζουν γύρω από τον Γιάννη Σαμαρά στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έχει στελεχωθεί ενόψει της νέας σεζόν με ανθρώπους που το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ο Γιάννης Σαμαράς, ο τεχνικός διευθυντής των υποδομών του Τριφυλλιού.

Το καλοκαίρι του 2010 ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην προσθήκη του Γιάννη Σαμαρά τοποθετώντας τον στην θέση του τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών του Τριφυλλιού.

Τρία χρόνια μετά ο 52χρονος πλέον παλαίμαχος άσος των πράσινων είναι ο μοναδικός σε τόσο υψηλή θέση που παραμένει στο πόστο του και που μάλιστα η παρουσία του εδραιώνεται όσο περνάει ο καιρός.

Είναι γεγονός ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έχει σε μεγάλη υπόληψη τον Γιάννη Σαμαρά και ακούει αρκετές φορές τα όσα του λέει ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Παναθηναϊκού για την πρώτη ομάδα.

Η εμπειρία του γύρω από τον χώρο και οι γνώσεις του γύρω από το ποδόσφαιρο με τον Σαμαρά να έχει δουλέψει σε Ολλανδία και Αγγλία του δίνουν ένα πολύ μεγάλο συν.

Ο πρόεδρος των πράσινων μάλιστα θα ήθελε τον Γιάννη Σαμαρά ως τεχνικό διευθυντή της πρώτης ομάδας, του το πρότεινε το καλοκαίρι του 2012, αλλά ο ίδιος ο Σαμαράς δεν ήθελε να αφήσει αυτό που αγαπάει περισσότερο. Το να ασχολείται δηλαδή με τα τμήματα υποδομής και τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Μια δουλειά που όπως λένε όλοι όσοι τον γνωρίζουν και όσοι εργάζονται μαζί του την κάνει πάρα πολύ καλά και με μεγάλη αγάπη.

Από ότι φάνηκε όμως και τώρα ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε την γνώμη του και δεν είναι τυχαίο ότι τα τέσσερα από τα πέντε στελέχη που θα τρέχουν την νέα σεζόν τον Παναθηναϊκό έχουν... άμεση η έμμεση σχέση μαζί του και θα μπορούσαμε να πούμε ότι και αυτός έδωσε την συγκατάβαση του.

Γιάννης Αναστασίου

Οι δυο τους μπορεί να μην είχαν άμεση συνεργασία μέχρι τώρα στο παρελθόν και είναι χαρακτηριστικό ότι στην καριέρα τους ένα εξάμηνο τους χώριζε. Συγκεκριμένα ο Σαμαράς έφυγε από τον ΟΦΗ ένα εξάμηνο πριν αγωνιστεί σε αυτόν ο Αναστασίου. Και επίσης ο Αναστασίου έφυγε από τον Παναθηναϊκό ως βοηθός του Τεν Κάτε ένα εξάμηνο πριν αναλάβει την ακαδημία του Τριφυλλιού ο Σαμαράς.

Οι δυο τους όμως γνωρίζονται πάρα πολύ καλά. Είναι θιασώτες και οι δυο της Ολλανδικής σχολής ποδοσφαίρου και η κοινή τους παρουσία για πολλά χρόνια στην Ολλανδία τους έχει κάνει να σκέφτονται και να ενεργούν με τον ίδιο τρόπο πάνω στο ποδόσφαιρο.

Παράλληλα και οι έχουν αποφοιτήσει από την Αγγλική σχολή ποδοσφαίρου και αυτός είναι οι κοινός συνδετικός κρίκος με τον Στιβ Ρούτερ.

Στιβ Ρούτερ

Πρόκειται για τον άμεσο συνεργάτη του Γιάννη Αναστασίου στον πράσινο πάγκο με τον 45χρονο Άγγλο να γνωρίζεται καλά με τον νέο τεχνικό του Παναθηναϊκού αλλά να είναι πολύ καλός φίλος με τον Γιάννη Σαμαρά ο οποίος εκτιμά πολύ τις ικανότητες του.

Για αυτό άλλωστε και ο Ρούτερ στα τρία χρόνια που βρίσκεται στην Παιανία ο Σαμαράς έχει βρεθεί τρεις φορές για να εκπαιδεύσει τους υπόλοιπους προπονητές των ακαδημιών.

Ο Σαμαράς όπως και ο Αναστασίου γνωρίζουν πολύ καλά τον Ρούτερ από την θητεία τους στην Αγγλική Ομοσπονδία προπονητικής αλλά ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών ήταν αυτός που πρότεινε στον 40χρονο τεχνικό τον Ρούτερ με τον Αναστασίου να λέει το ναι.

Γιουσσέφ Φος

Ο νέος γυμναστής του Παναθηναϊκού ακούει στο όνομα Γιουσσέφ Φος και τα πράγματα που τον συνδέουν με το Τριφύλλι και τον Γιάννη Σαμαρά είναι πάρα πολλά. Ο Φος έχει γεννηθεί στις 25 Ιανουαρίου του 1972 και έχει σπουδάσει και εργαστεί στο Χέρενφειν.

Εκεί όπου δηλαδή πέρασε πολλά χρόνια της ζωής του ο Γιάννης Σαμαράς. Ο Φος είναι φυσικά και αυτός Ολλανδός και θιασώτης του Ολλανδικού ποδοσφαίρου και αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι πως το περασμένο καλοκαίρι ο νέος γυμναστής των πράσινων βρέθηκε αντιμέτωπος με το Τριφύλλι.

Στα πλαίσια του Άγιαξ Καπ ο Φος ήταν γυμναστής των επίλεκτων της Κίνας που αντιμετώπισαν τον Παναθηναϊκό στο τουρνουά ενώ ο Φος και ο Γιάννης Σαμαράς είχαν βρει και τότε την ευκαιρία να τα πουν.

Γιάννης Βονόρτας

Γιάννης Σαμαράς και Γιάννης Βονόρτας γνωρίζονται από παλιά σαν ποδοσφαιριστές και φυσικά συνεργάζονται εδώ και τρία χρόνια σε καθημερινή βάση με τον Σαμαρά ουσιαστικά το προηγούμενο διάστημα να είναι προϊστάμενος του Βονόρτα στο κομμάτι των ακαδημιών.

Οπότε είναι λογικό ο Σαμαράς να έχει πει την άποψη του και για τον 53χρονο τεχνικό και να έχει εισηγηθεί την παραμονή του στο νέο τεχνικό τιμ ως συνδετικός κρίκος των δυο ομάδων.

Δημήτρης Σαραβάκος

Ο Δημήτρης Σαραβάκος θα αναλάβει τον ρόλο του γενικού αρχηγού του Παναθηναϊκού και είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο επίσης γνωρίζεται καλά ο Γιάννης Σαμαράς.

Οι δυο τους στο παρελθόν έχουν υπάρξει συμπαίκτες για δυόμιση χρόνια στο Τριφύλλι και η εκτίμηση που τρέφει ο Σαμαράς προς το πρόσωπο του μεγάλου "μικρού" είναι απεριόριστη.

Οι δυο πρώην ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού θα συνεργαστούν για πρώτη φορά βέβαια από έναν άλλο ρόλο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ