ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι έξι παίκτες που ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Οι έξι παίκτες που ψάχνει ο Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός θα αναζητήσει ποδοσφαιριστές στη μεταγραφική αγορά για τουλάχιστον έξι θέσεις και το Sport24.gr αναλύει ξεχωριστά τα δεδομένα για κάθε περίπτωση.

Οι μεταγραφικοί στόχοι του Παναθηναϊκού ενόψει της μεταγραφικής περιόδου που έρχεται θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν "κλειδώσει" εδώ και καιρό και γράφουμε πάντα για προσθήκες στο ρόστερ με βάση τα σημερινά δεδομένα. Δεν μιλάμε για ενδεχόμενες αντικαταστάσεις που μπορεί να υπάρξουν με μια πώληση ποδοσφαιριστή στην διάρκεια του καλοκαιριού. Καθώς σε κάθε πώληση θα υπάρξει και αντικατάσταση.

Οι πράσινοι λοιπόν έχουν αποφασίσει να αυξήσουν το μπάτζετ και να κάνουν περισσότερες ποιοτικές κινήσεις αναμένεται να ψάξουν για έξι ποδοσφαιριστές.

Αρκετές συζητήσεις έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα ανάμεσα σε Φύσσα, Βόκολο και Αναστασίου και σύμφωνα με αυτές στο τριφύλλι έχουν καταλήξει ότι θέλουν έναν δεξιό μπακ, ένα στόπερ, ένα εξάρι, ένα οχτάρι, ένα εξτρέμ και ένα σέντερ φόρ. Ας δούμε όμως τι ισχύει σε κάθε περίπτωση, ποιοι παίκτες υπάρχουν σε αυτές τις θέσεις και τι θα γίνουν.

Ένας βασικός δεξιός μπακ

Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την απόκτηση ενός δεξιού μπακ που θα έρθει για να πάρει τη φανέλα σπίτι του. Το μεγαλύτερο κενό στο ρόστερ της φετινής ομάδας παρουσιάστηκε στα δεξιά καθώς οι λύσεις που είχαν οι πράσινοι δεν ανταποκρίθηκαν. Οπότε δεν αποκλείεται και η πρώτη μεταγραφή του τριφυλλιού να είναι το δεξί μπακ.

Στην συγκεκριμένη θέση υπήρχαν φέτος διαθέσιμοι στην διάρκεια της χρονιάς τέσσερις παίκτες. Ο λόγος για τους Μπούρμπο, Τριανταφυλλόπουλο, Σπυρόπουλο και Μαρινάκη.

Οι δυο πρώτοι μοιράστηκαν τη θέση και τις συμμετοχές αν και ο Μπούρμπος ήρθε με πολλές περγαμηνές και μεγάλα λόγια αλλά δεν έπεισε ενώ ο "Τριάντα", η θέση του δεν είναι δεξιός μπακ, έχει τα καλά του και τα κακά του στοιχεία. Και οι δυο, με βάση τη λογική, θα παραμείνουν στο ρόστερ με τον Μπούρμπο να λογίζεται ως δεύτερη λύση και τον Τριανταφυλλόπουλο ως στόπερ και στην ανάγκη να βοηθάει στα δεξιά.

Όσο για τους Σπυρόπουλο, Μαρινάκη δεν πήραν ευκαιρίες ο πρώτος όλη τη χρόνια και ο δεύτερος μετά τον Ιανουάριο που επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Νίκη Βόλου. Με τον πρώτο το τριφύλλι αναμένεται να οδηγηθεί σε λύσει του συμβολαίου του που λήγει το 2017 ενώ με τον δεύτερο θα υπάρξουν συζητήσεις για να βρεθεί η καλύτερη λύση και για τις δυο πλευρές.

Η απόκτηση ενός στόπερ

Στην θέση του στόπερ ο Παναθηναϊκός θα αναζητήσει παίκτη ανεξάρτητου της υπόθεσης Σίλντενφελντ. Αν φύγει ο Κροάτης θα πάει για δυο ψάχνοντας έναν βασικό στόπερ και μια εναλλακτική λύση, αλλιώς θα πάει μόνο για έναν αναζητώντας έναν αριστεροπόδαρο.

Στα στόπερ υπάρχουν αυτοί τη στιγμή οι Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος και ο δανεικός Ρισβάνης.

Επιθυμία του Παναθηναϊκού είναι να μείνει ο "Σίφο", ενώ ο Ταυλαρίδης δεν πάει πουθενά. Εξελίξεις ίσως υπάρξουν με τον Κουτρουμπή που έχασε την θέση του στο δεύτερο μισό ενώ για τον "Τριάντα" είπαμε και πριν ότι θα λογίζεται περισσότερο ως στόπερ. Ο Ρισβάνης θα γυρίσει έχοντας πάρει παιχνίδια στον Πανιώνιο και αναμένεται να παραμείνει. Άρα ο Παναθηναϊκός θα έχει πέντε διαθέσιμα στόπερ ενώ αν υπάρξει η οποιαδήποτε αποχώρηση αναμένεται να καλυφθεί.

Ένα εξάρι για ηγέτης στη μεσαία γραμμή

Αυτό που έχει αποφασισθεί από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού είναι τα πολλά χρήματα να δαπανηθούν για την απόκτηση ενός εξαριού με χαρακτηριστικά ηγέτη που θέλουν το τριφύλλι και ο οποίος θα έρθει για να κουμπώσει στην ενδεκάδα και να ανεβάσει επίπεδο τους πράσινους.

Σε αυτή τη θέση υπάρχει ο Λαγός και ο Μέντες και κανείς άλλος. Ο πρώτος φυσικά και θα μείνει και τη νέα χρόνια έχοντας βελτιωθεί και στην διάρκεια την φετινής σεζόν ενώ σε ότι έχει να κάνει με τον Ολλανδό το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το 2016 αλλά θα γίνει προσπάθεια να λυθεί από τώρα. Ο Μέντες δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και ιδίως στην διάρκεια της φετινής σεζόν έχει προσφέρει ελάχιστα και δεν υπολογίζεται από το τεχνικό τιμ για τη νέα σεζόν.

Ο εσωτερικός μέσος που λείπει

Μια θέση για την οποία ο Παναθηναϊκός ναι μεν φαίνεται ότι διαθέτει πολλούς πολλούς παίκτες στο ρόστερ του αλλά αναζητά και κάτι ακόμα καλύτερο. Έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να βοηθάει ανασταλτικά και επιθετικά το τριφύλλι. Έναν Ζέκα αλλά από τα αριστερά.

Κάτι το οποίο δεν κάνει με τόση επιτυχία ο Πράνιτς ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που λογίζονται για αυτή τη θέση έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Οι πράσινοι αναμένεται να ψάξουν και για την συγκεκριμένη θέση έναν αριστεροπόδαρο ποδοσφαιριστή.

Στην συγκεκριμένη θέση μπορούν να αγωνιστούν οι Ζέκα, Μπούι, Ατζαγκούν, Νίνης και Πράνιτς. Τα δεδομένα για κάθε περίπτωση έχουν ως εξής. Ο Ζέκα είναι ότι καλύτερο διαθέτει ο Παναθηναϊκός στο κέντρο αυτή τη στιγμή και ο Μπούι ότι χειρότερο. Ο Πορτογάλος θα παραμείνει σίγουρα και ο Ολλανδός θα αποχωρήσει όπως ήρθε.

Για τους Ατζαγκούν και Νίνη τα δεδομένα λένε ότι θα παραμείνουν στο τριφύλλι με τον μέσο από τη Νιγηρία κάθε χρόνο που περνάει να είναι και καλύτερος ενώ ο Νίνης θα κάνει προετοιμασία με τους πράσινους και θα μπει από την αρχή στην ομάδα του τριφυλλιού με την ποιότητα του να είναι δεδομένη.

Το χοντρό παιχνίδι γίνεται με τον Πράνιτς. Ο Κροάτης είναι ένας παίκτης που έχει δεδομένα ποιότητα και σε αρκετά ματς είναι χρήσιμος για το τριφύλλι και έχει βοηθήσει τους πράσινους. Δεν έχει όμως διάρκεια. Επίσης έχει ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα. Από την άλλη είναι εν ενεργεία διεθνής και με πολύ καλό όνομα στο εξωτερικό ενώ έχει και ρήτρα αποχώρησης από το τριφύλλι η οποία είναι στις 150.000 ευρώ. Οπότε ότι και να πει κανείς και να θεωρήσει δεδομένη ή μη την παραμονή του δεν είναι σίγουρο.

Ο παίκτης που θα πλαισιώσει τα εξτρέμ

Στις μεταγραφικές αναζητήσεις του Παναθηναϊκού βρίσκεται και ένα εξτρέμ. Με κύριο προσόν και για αυτή τη θέση να αγωνίζεται κυρίως από τα αριστερά. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι για την δεξιά πλευρά αποκτήθηκε ο Νίκος Καλτσάς. Πλην του άσου της Βέροιας που έρχεται έχοντας κάνει μια εξαιρετική χρονιά και δείχνοντας ότι μπορεί να αποδειχθεί μια πολύτιμη λύση στο τριφύλλι υπάρχουν αυτοί τη στιγμή και οι Κλωναρίδης, Μαυρίας, Ντίνας.

Εδώ λίγο πολύ τα δεδομένα είναι απλά. Ο "Κλώνα" θα μείνει και τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό. Ο Μαυρίας είναι δανεικός από την Σάντερλαντ και όλα εξαρτώνται κυρίως από το τι θα κάνουν οι Άγγλοι και όχι τι θέλει το τριφύλλι.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Ντίνα το συμβόλαιο του μπορεί να ανανεώθηκε στην διάρκεια της χρονιάς με τους πράσινους αλλά έκτοτε έχει μπει στην μαύρη λίστα. Οπότε πιο πιθανή φαντάζει η λύση του δανεισμού του παρά η παραμονή του στο ρόστερ και της νέας χρονιάς.

Ψάχνει και για έναν φορ

Τι και αν υπάρχουν τρεις παίκτες που λογίζονται ως βασικοί και αναντικατάστατοι ο Παναθηναϊκός ψάχνει και για ένα φορ στο μεταγραφικό παζάρι με χαρακτηριστικά που δεν έχει κανείς εκ των Μπεργκ, Καρέλη και Πέτριτς οι οποίοι αγωνίζονται ενίοτε σε αυτή τη θέση και οι οποίοι θα παραμείνουν στο τριφύλλι και τη νέα σεζόν με τα έως τώρα δεδομένα που υπάρχουν.

Οι πράσινοι αναζητούν έναν παίκτη πιο πολύ στο στιλ του Μπεργκ ο οποίος όμως θα είναι περισσότερο φορ περιοχής, αυτό που λέμε κολόνα και ο οποίος θα έχει όπως και ο Σουηδός έφεση στο σκοράρισμα. Σε αντίθεση με τον πρώτο σκόρερ του τριφυλλιού όμως δεν θα αγωνίζεται τόσο πολύ και εκτός περιοχής.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ