ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι δοκιμές του Στραματσόνι, ο Αλαφούζος και το... σύστημα της Καλλιθέας

Οι δοκιμές του Στραματσόνι, ο Αλαφούζος και το... σύστημα της Καλλιθέας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με δυο διαφορετικά συστήματα αγωνίστηκε στο φιλικό του Σαββάτου με την Καλλιθέα ο Παναθηναϊκός ενώ ο πρόεδρος των πράσινων, Γιάννης Αλαφούζος, είδε όλη τη φιλική επικράτηση του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-0 της Καλλιθέας το Σάββατο το πρωί σε φιλικό που διεξήχθη στο "Γ. Καλαφάτης" και στο οποίο ο Αντρέα Στραματσόνι μπόρεσε να δει αγωνιζόμενο μετά από επτά μήνες τον Ράσμους Τελάντερ.

Ο Ιταλός τεχνικός αντιμετώπισε την αναμέτρηση ως μια πολύ καλή ευκαιρία για να κάνει δοκιμές και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν παίξει έως τώρα αλλά και στους μικρούς.

Με δυο διαφορετικά συστήματα

Στο πλαίσιο των δοκιμών το τριφύλλι παρατάχθηκε με δυο διαφορετικά συστήματα στην διάρκεια του 90λεπτου. Στο πρώτο οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι έπαιξαν σε διάταξη 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο. Η τετράδα της άμυνας ήταν οι Μέστο, Ιβανόφ, Σαμπά, Χουλτ. Μπροστά τους ως αμυντικό χαφ έπαιξε ο Ρέις ο οποίος είχε στα δεξιά του τον Βιγιαφάνιες και αριστερά του τον Λουντ ενώ στην κορυφή του ρόμβου ως δεκάρι έπαιξε ο Χατζηγιοβάννης και οι δυο επιθετικοί ήταν οι Ρινάλντι, Πίσπας.

Στο δεύτερο 45λεπτο η είσοδος του Τελάντερ έφερε και την αλλαγή στο σύστημα με το τριφύλλι να παίζει με τρία στόπερ και στο αγαπημένο 3-5-2 του Ιταλού τεχνικού. Οι τρεις της άμυνας ήταν οι Ιβανόφ, Μολέντο, Τελάντερ με τον Μαρινάκη να παίζει και αυτός ως στόπερ όταν πήρε τη θέση του Βούλγαρου. Στους πέντε χαφ έπαιξαν ως δεξί μπακ χαφ ο Κουλιμπαλί και αριστερά ο Χοχούμης ενώ οι Ρέις, Μίγγος, Λεντέσμα ήταν οι τρεις του κέντρου και στην κορυφή παρέμειναν οι Ρινάλντι, Πίσπας και εν συνεχεία ο Αγγελόπουλος.

Είδε το φιλικό ο Αλαφούζος

Στο "Γ. Καλαφάτης" βρέθηκε το Σάββατο το πρωί και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος θέλησε να δει από κοντά τη φιλική αναμέτρηση και να έχει συνομιλία με τον Αντρέα Στραματσόνι και τους ανθρώπους του τριφυλλιού. Ο Γιάννης Αλαφούζος είδε όλο το φιλικό και στη συνέχεια αποχώρησε από το αθλητικό κέντρο των πράσινων.

Με 4-3-3 η Καλλιθέα

Αρκετός λόγος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για το σύστημα με το οποίο παρατάσσει ο Τάκης Γκώνιας την Καλλιθέα στα παιχνίδια της. Στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό πάντως ο νεαρός τεχνικός χρησιμοποίησε ένα καθαρό 4-3-3 χωρίς κάποιες ιδιαιτερότητες. Η Καλλιθέα στάθηκε καλά παρά τα τέσσερα γκολ που έφαγε και το χειρότερο πράγμα ήταν πως η ίδια δεν μπορούσε να απειλήσει επιθετικά σχεδόν καθόλου. Η διαφορά δυναμικότητας βέβαια των δυο ομάδων είναι τεράστια.

Ο Τελάντερ, ο Ρινάλντι και οι Νέοι

Το κέρδος του Παναθηναϊκού φυσικά από το φιλικό με την Καλλιθέα ήταν η παρουσία του Τελάντερ ο οποίος στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν πολύ καλός και μπήκε δυνατά σε όλες τις φάσεις χωρίς να νοιώσει το παραμικρό πρόβλημα. Επίσης τα δυο γκολ του Ρινάλντι σίγουρα θα ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση του Αργεντινού ο οποίος μέχρι στιγμής έχει σκοράρει μόνο σε φιλικά. Τέλος στα θετικά και η παρουσία των Νέων και δη του Πίσπα που σκόραρε και με ένα πανέμορφο τακουνάκι αλλά και των Χατζηγιοβάννη, Μίγγου και Αγγελόπουλου. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών θα δώσουν το παρών και στην προπόνηση της Δευτέρας.

Ρεπό την Κυριακή

Από τη στιγμή που υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα ο Αντρέα Στραματσόνι έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές του την Κυριακή και οι πράσινοι θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Δευτέρα το απόγευμα. Τότε θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι της Πέμπτης για το Europa League κόντρα στον Άγιαξ στην Ολλανδία.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ