ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο μύθος του Σισέ και οι ευθύνες του Φερέιρα

Ο μύθος του Σισέ και οι ευθύνες του Φερέιρα
Παναθηναϊκός ήττα με Μακάμπι INTIME SPORTS

Το "μαύρο" δεύτερο ημίχρονο του Παναθηναϊκού, η κακοδαιμονία του Φερέιρα στην Ευρώπη και ο μύθος με τα γκολ του Τζιμπρίλ Σισε (videos).

Εάν υπάρχει ένα συμπέρασμα που μπορείς να βγάζεις από τον φετινό Παναθηναϊκό με δείγμα τα τρία επίσημα ματς που έχει δώσει, τότε αυτό είναι πως παραμένει σταθερός στα λάθη του.

Οι πράσινοι λοιπόν σε αυτά τα τρία επίσημα ματς έχουν δεχθεί οκτώ(!) γκολ, τα οποία έχουν προέλθει από τα λάθη του κεντρικού δίδυμου στην άμυνα, τις κακές αντιδράσεις του Τζόρβα και την ανυπαρξία στη μεσαία γραμμή.

Θα ξεκινήσουμε λίγο διαφορετικά όμως και θα μιλήσουμε πρώτα για τον κακό δαίμονα του Ζεσουάλδο Φερέιρα που έχει να κάνει με τα προκριματικά στην Ευρώπη.

Πριν ένα μήνα περίπου είπαμε πως ο Πορτογάλος τεχνικός ποτέ δεν κατάφερε να πάρει πρόκριση σε προκριματικά, μία παράδοση που συνεχίστηκε στα ματς με την Οντένσε και όπως όλα δείχνουν θα επιβεβαιωθεί και στους αγώνες με την Μακάμπι, αφού ο Παναθηναϊκός έχασε με 3-0 στο Ισραήλ και με την εικόνα που δείχνει δύσκολα θα ανατρέψει το σκορ.

Το χειρότερο από όλα όμως είναι πως από τα τρία ματς που προηγήθηκαν αυτού της 18ης Αυγούστου, ο Παναθηναϊκός δεν διδάχθηκε τίποτα απολύτως.

Τα ίδια λάθη, ευθύνες και από Φερέιρα

Κάτω κάτω θα παραθέσουμε όλα τα παιχνίδια των πράσινων από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Αυτό που προσέχει κανείς αρχικά είναι ότι τα περισσότερα γκολ που δέχονται είναι στο δεύτερο ημίχρονο.

Στα επίσημα τώρα και τους αγώνες με την Οντένσε ο Παναθηναϊκός είχε την ίδια εικόνα. Έναν Λέτο σε μεγάλα κέφια (με τα λάθη του πάντα) να τα κάνει όλα μόνος του. Μία άμυνα με τον Σαριέγκι σε... τρικυμία, έναν Τζόρβα να δέχεται φθηνά γκολ και μία εντελώς soft μεσαία γραμμή (ο Νίνης διασώθηκε στον επαναληπτικό).

Το αποτέλεσμα το γνωρίζεται. Συμβαίνουν αυτά όμως στο ποδόσφαιρο κι όλοι πίστευαν πως στον αγώνα με την Μακάμπι θα βλέπαμε έναν άλλο Παναθηναϊκό.

Κούνια που τους κούναγε

Κι όμως δεν είδαμε. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε, όπως και στο πρώτο ματς με την Οντένσε, εντυπωσιακά, έχασε ευκαιρίες, πίεσε, ο Λέτο ήταν θετικός και με τσαμπουκά, όμως τα λάθη της άμυνας και οι κακές επιλογές στο διώξιμο της μπάλας από τον Τζόρβα έφεραν τα πάνω κάτω.

Μέσα σε όλα είδαμε και πάλι το φαινόμενο να μπαίνει η ομάδα χαλαρή στην επανάληψη, κάτι που στοίχισε ουσιαστικά την πρόκριση. Ευθύνη έχει και ο Φερέιρα που έβγαλε τον Νίνη και πέρασε τον Βιτόλο ως ακραίο χαφ(!) και τον Κατσουράνη μόνο αμυντικό μέσο, κάτι που το κατάλαβε, σχετικά, γρήγορα κι ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε.

Συμπέρασμα: Ο Πορτογάλος είπε, για πρώτη φορά, στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς πως πετυχαίνω ή φεύγω. Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί από τον καθένα όπως νομίζει. Το μόνο σίγουρο είναι πως φανερώνει αμφιβολία ως προς το αποτέλεσμα της δουλειάς. Είτε με δική του ευθύνη, είτε όχι. Πάντως οι πράσινοι με αυτό το ρόστερ θα μπορούσαν να είχαν πολύ καλύτερη τύχη.

** Ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε έντεκα παιχνίδια χωρίς νίκη στην Ευρώπη.

** Στα αρνητικά και το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε ούτε ένα φιλικό ματς σε διάστημα 15 ημερών, όπως και η ενέργεια του Νίνη (ήταν αρνητικός) όταν έγινε αλλαγή. Αυτά χρεώνονται στον προπονητή.

Ο μύθος του Σισέ

Ο παναθηναϊκός το καλοκαίρι έχασε τον πρώτο σκόρερ του Τζιμπρίλ Σισέ, μία δικαιολογία που είναι της... μόδας σε κάθε στραβό αποτέλεσμα. Μήπως όμως δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα; Ας θυμηθούμε κάτι και θα καταλάβετε.

Τη σεζόν 2008-2009, ένα χρόνο πριν έρθει ο Γάλλος στους πράσινους, ο Παναθηναϊκός τερμάτισε τρίτος μεν αλλά με την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα Ελλάδας (51 γκολ). Στο Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε στους "16" της διοργάνωσης με νίκη στην Ιταλία επί της Ίντερ και τριάρα στην Γερμανία εναντίον της Βέρντερ, ενώ έχασε τη φάση των "8" οριακά από την Βιγιαρεάλ.

Συμπέρασμα 2ο: Το θέμα δεν είναι οι παίκτες, αλλά η ομάδα. Όταν είσαι ΟΜΑΔΑ κερδίζεις και με γκολ του Σαριέγκι, με εμφάνιση φοβερή του Τζιόλη, με φορ τον Μάτζιο και τον Σαλπιγγίδη στα δεξιά.

Τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού

Φιλικά

13/7/2011: Παναθηναϊκός-Κίτσμπουελ 11-0

15/7/2011: Παναθηναϊκός-Σίβασπορ 0-0

17/7/2011: Παναθηναϊκός-Κολωνία 1-2

Ο Ποντόλσκι το 1-0 στο 16ο λεπτό, στο 20' ο Λέτο το 1-1 και στο 81' ο Πετσόνι το 2-1.

21/7/2011: Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-0

Επίσημα

27/7/2011: Οντένσε-Παναθηναϊκός 1-1

Ο Λέτο άνοιξε το σκορ στο 47ο λεπτό, όμως η Οντένσε ισοφάρισε στο 90ο λεπτό. Ευθύνη άμυνα και Τζόρβας.

2/8/2011: Παναθηναϊκός - Οντένσε 3-4

Γιόχανσον 11', Μπουμσόνγκ 35', Τοτσέ 50', Ρούουντ 58', Καντρί 80',Αντρεάσεν 87, Πετρόπουλος 95

18/8/2011: Μακάμπι Τ.Α - Παναθηναϊκός 3-0

Κονατέ 61', Ατάρ 68', Ατάρ 90'

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ