ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Φερέιρα, οι μετοχές και η τεχνική επιτροπή

Ο Φερέιρα, οι μετοχές και η τεχνική επιτροπή
INTIME SPORTS

Διαβάστε όλα όσα συζητήθηκαν στο Δ.Σ. του Παναθηναϊκού. Από την απόφαση να παραμείνει και τη νέα σεζόν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, μέχρι την μεταβίβαση των μετοχών και τη σύσταση τεχνικής επιτροπής από παλαίμαχους άσους των πράσινων.

Το νέο Δ.Σ. του Παναθηναϊκού συνεδρίασε την Τετάρτη το μεσημέρι για περισσότερες από δυο ώρες με το 20μελες Δ.Σ. να βγάζει τον πρόεδρο, τους αντιπροέδρους και να συζητάει για μια σειρά από φλέγον θέματα.

Μεταξύ άλλων τέθηκε επί τάπητος το θέμα της παραμονής του Ζεσουάλδο Φερέιρα, με όλα τα μέλη να τάσσονται υπέρ,ο Αλαφούζος αναφέρθηκε στο κομμάτι της απόκτησης των μετοχών ενώ συστάθηκε και τεχνική επιτροπή από τέσσερις παλαίμαχους

Σημαντικό κομμάτι της συνεδρίασης του ΔΣ αναλώθηκε στο οικονομικό και στα χρήματα που απαιτούνται για να αποφευχθεί ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Δημήτρης Γόντικας ενημέρωσε ότι η ΠΑΕ έχει στους λογαριασμούς της ένα ποσό από χορηγίες και περιμένει νέες εισροές από χορηγίες μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2012.

Πλέον, μετά τη σύσταση της διοίκησης μπορεί να το χρησιμοποιήσει και να καλύψεις οφειλές και άμεσες υποχρεώσεις. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ συμπλήρωσε ότι από τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των οφειλών, με πρώτη την εφορία, με τη νέα διοίκηση να προχωράει στη συνέχεια και στη διευθέτηση των οφειλομένων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου.

Συγχρόνως, ο Γιάννης Αλαφούζος πληροφόρησε τα μέλη ότι το σωματείο σε πρώτη φάση έχει συγκεντρώσει 4,2 εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να το διαθέσει εντός του επόμενου μήνα, όταν δηλαδή θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την ίδρυση της αστικής εταιρίας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κουβέντα για τις μετοχές

Ο Γιάννης Αλαφούζος δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις για τη μεταβίβαση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο σωματείο και ανέφερε ότι και στη ΓΣ της 8ης Μαΐου. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, είναι αυτή που είχε προταθεί στον σύνδεσμο παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, ώστε να αποφευχθεί η καταβολή φόρου 4 εκατομμυρίων ευρώ στην Εφορία.

Κατόπιν, ο Αλαφούζος πρόσθεσε πως μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θεωρεί πως θα έχει ολοκληρωθεί κι εγγράφως η συμφωνία του με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ (54,7%). "Ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας πιστεύω ότι θα έχω κι εγγράφως τα συμφωνηθέντα με τον κ. Βαρδινογιάννη" τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Γούναρης εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει το σωματείο να πάρει στην κατοχή του το 54,7% το συντομότερο δυνατό, ενώ ο Αχιλλέας Μακρόπουλος έθεσε υπόψη του ΔΣ τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ προς τον Ερασιτέχνη, οι οποίες δεν καλύπτονται τους τελευταίους μήνες και δυσχεραίνουν τη λειτουργία του.

Φερέιρα δαγκωτό

Η κουβέντα πήγε και στο αγωνιστικό κομμάτι και δη στην παραμονή ή μη του Φερέιρα. Ο Δημήτρης Γόντικας εξήρε το έργο του Πορτογάλου και επεσήμανε πως κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, κατάφερε να κρατήσει ενωμένη την ομάδα.

Τα υπόλοιπα μέλη συμφώνησαν και αναγνώρισαν πως παρότι η σεζόν ολοκληρώνεται χωρίς τίτλο και ευρωπαϊκή διάκριση, ο Φερέιρα παρουσίασε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που αν είχε στηρίγματα από τη διοίκηση και τους μετόχους, θα πετύχαινε πολλά.

Αποτελεί κοινή πεποίθηση του συμβουλίου ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να συνεχίσει με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στην τεχνική ηγεσία, αφού γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στην Παιανία, έχει άμεση επίγνωση του έμψυχου δυναμικού (τι προσθέσεις και αφαιρέσεις χρειάζεται), μπορεί να συμβάλει στην απόκτηση ποδοσφαιριστών τύπου Ζέκα και έχει την ικανότητα να βελτιώσει και να αναδείξει νεαρούς από την ακαδημία.

Επομένως, όταν ρυθμιστούν οι άμεσες οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ, θα γίνει μία συζήτηση με τον Φερέιρα, θα του αναλυθεί το πλάνο της ομάδας και θα του προταθεί η παραμονή στην τεχνική ηγεσία. Ο 65χρονος κόουτς από την πλευρά του, έχει ζητήσει να του παρουσιαστεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο και εγγυήσεις για την υλοποίηση του, ώστε να ανανεώσει τη συνεργασία του.

Τεχνική επιτροπή

Ένα σημαντικό νέο που προέκυψε από το ΔΣ του Παναθηναϊκού είναι η δημιουργία τεχνικής επιτροπής από τους παλαίμαχους που συμπεριλαμβάνονται στην 20άδα. Μετά από πρόταση του Δημήτρη Γόντικα, οι τέσσερις παλιοί ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού θα λειτουργήσουν συμβουλευτικά στη διοίκηση.

"Έχουμε τέσσερις ανθρώπους οι οποίοι έχουν αγωνιστεί για τον Παναθηναϊκό και έχουν προσφέρει πάρα πολλά. Πρέπει να επωφεληθούμε από τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους" είπε χαρακτηριστικά ο Γόντικας, απευθυνόμενος στο ΔΣ.

Οι Κώστας Ελευθεράκης, Αριστείδης Καμάρας και Βασίλης Κωνσταντίνου αποδέχτηκαν αμέσως την πρόταση να συμμετάσχουν στην τεχνική επιτροπή, όμως ο Μίμης Δομάζος ζήτησε διευκρινίσεις. Ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να έχει διακοσμητικό ρόλο και επιθυμεί να λάβει συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Ο Γόντικας απάντησε ότι η τεχνική επιτροπή θα γνωμοδοτεί στη διοικούσα επιτροπή και στον πρόεδρο για θέματα ποδοσφαιρικού χαρακτήρα και πως ο ακριβής ρόλος της θα ξεκαθαρίσει στην πορεία. Τότε ο Δομάζος επιφυλάχτηκε να απαντήσει αμέσως μόλις ενημερωθεί λεπτομερώς.

Πιθανότατα την Παρασκευή 11/5, θα έχουν μία πρώτη συνάντηση με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ώστε να αποσαφηνιστεί η συνεργασία τους με τον Πορτογάλο προπονητή.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ