ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο δρόμος του Ρέις μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κ20

Ο δρόμος του Ρέις μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κ20

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα κατορθώματα του Νούνο Ρέις με την Εθνική Πορτογαλίας Κ20 με την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου του 2011.

Ο Νούνο Ρέις εκτός απροόπτου θα γίνει το επόμενο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού. Για πολλούς το όνομα του Πορτογάλου στόπερ δεν λέει πολλά, όχι όμως και για αυτούς που ασχολούνται με τις ηλικιακές κατηγορίες των Εθνικών ομάδων.

Πριν από πέντε χρόνια ο Ρέις είχε λάμψει με την απόδοσή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 του 2011 το οποίο είχε διεξαχθεί στην Κολομβία.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού ήταν μάλιστα αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας και αγωνίστηκε βασικός σε όλα τα παιχνίδια. Μάλιστα, σε εκείνο το τουρνουά είχε έρθει αντιμέτωπος με ορισμένους από τους νυν αστέρες του ποδοσφαίρου όπως είναι οι Οσκάρ, Καζεμίρο, Κοουτίνιο, Γκριεζμάν, Γουίλιαν, Λαμέλα και Ιτούρμπε.

Εκεί ο Ρέις συνάντησε και έναν νυν συμπαίκτη του τον οποίο μάλιστα απέκλεισε. Ο λόγος για τον Λούκας Βιγιαφάνιες με τον Αργεντινό μέσο του Παναθηναϊκού να είναι στην αποστολή της Εθνικής του ομάδας σε εκείνο το τουρνουά. Μάλιστα, όπως θα δούμε και παρακάτω οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στη φάση των "8".

Ο δρόμος του Ρέις μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κ20

Η πορεία μέχρι τον τελικό

Η πορεία της Πορτογαλίας σε εκείνο το τουρνουά ξεκίνησε κόντρα στην Ουρουγουάη με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται χωρίς νικητή (0-0). Στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων οι Πορτογάλοι επιβλήθηκαν με 1-0 επί του Καμερούν, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησαν και της Νέας Ζηλανδίας.

Έτσι, οι Ίβηρες πήραν την πρόκριση για τον επόμενο γύρο όπου και πάλι νίκησαν με 1-0 αυτή τη φορά τη Γουατεμάλα. Στη φάση των οκτώ οι Πορτογάλοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την Αργεντινή με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στα πέναλτι μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης. Εκεί, με τον Ρέις να ευστοχεί στο πρώτο πέναλτι, οι Πορτογάλοι επιβλήθηκαν με 5-4 και πέρασαν στα ημιτελικά.

Στους "4" βρέθηκαν αντιμέτωποι με την παρέα του Γκριεζμάν όμως με τους Ντανίλο και Ολιβέιρα να σκοράρουν πήραν τη νίκη με 2-0 και προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό κόντρα στη Βραζιλία. Ο τελικός ήταν συναρπαστικός και η Σελεσάο χρειάστηκε τρία γκολ του Οσκάρ για να πάρει τη νίκη στην παράταση με 3-2. Ο νυν άσος της Τσέλσι είχε ανοίξει το σκορ στο 5', με τον Αλεξ να απαντά στο 9'. Ο Ολιβέιρα έβαλε τους Πορτογάλους μπροστά στο σκορ στο 59', αλλά στη συνέχεια ο Οσκάρ έστειλε πρώτα το ματς στην παράταση κάνονας το 2-2 στο 78' και στο 111' χάρισε το τρόπαιο στους Βραζιλιάνους.

Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός ότι σε όλη αυτή τη διαδρομή ο Ρέις δεν έγινε ούτε αλλαγή όντας βασικός και αναντικατάστατος και στα επτά παιχνίδια. Από τους παίκτες που αγωνίζονταν σε εκείνη την Πορτογαλία την καλύτερη καριέρα έχει κάνει ο Ντανίλο που είναι στην Πόρτο.

Αναλυτικά οι παίκτες και το που παίζουν τώρα:

Μίκα - Μποαβίστα

Πελέ - Μπενφίκα

Τιάγκο Φερέιρα - Ουνιάο Μαδέιρα

Ράφα Σίλβα - Μπράγκα

Ρόντερικ - Ρίο Άβε

Ζούλιο Άλβες - Ρίο Άβε

Νέλσον Ολιβέιρα - Μπενφίκα

Σέντρικ Σοάρες - Σαουθάμπτον

Μπαλντέ - Μπενφίκα Λουάντα

Λασανά Καμαρά - Ακαντέμικο Βισέου

Ρουί Καετάνο - Άβες

Τιάγκο Μαΐα - Ολανένσε

Λουίς Μάρτινς - Γρανάδα

Άλεξ - Γκιμαράες

Ντανίλο - Πόρτο

Σερζίνιο - Καπαζ

Σερζίνιο Ολιβέιρα - Β ομάδα Πόρτο

Ρικάρντο Ντίας - Μπελενένσες

Λουίς Αλμπέρτο - Β ομάδα Σπόρτινγκ

Μάριο Ρούι - Έμπολι

Ράφαελ Λόπες - Τσάβες

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ