ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Να τριτώσει το καλό ο Παναθηναϊκός

Να τριτώσει το καλό ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός θα εισέλθει για τέταρτη φορά στο Champions League μέσω του γ' προκριματικού γύρου με την τωρινή μορφή του και το Sport24.gr κάνει μία αναδρομή στις τρεις προηγούμενες συμμετοχές του! (vds)

Στις 29 ή στις 30 Ιουλίου ο Παναθηναϊκός θα συμμετάσχει για τέταρτη φορά στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League με τη μορφή που έχει μέχρι σήμερα, δηλαδή μέσω του μονοπατιού των μη πρωταθλητών.

Στο σύστημα της διοργάνωσης το οποίο σχεδιάστηκε από τον Μισέλ Πλατινί και τους συνεργάτες του, ο Παναθηναϊκός έχει διεκδικήσει τρεις φορές στο παρελθόν την είσοδο του στα play off. Στις δύο - πρώτη και τρίτη - τα κατάφερε, στη δεύτερη και ενδιάμεση αποκλείστηκε.

Το Sport24.gr κάνει μία αναδρομή στις τρεις παρουσίες του Παναθηναϊκού στον γ' προκριματικό γύρο και θυμάται τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του...

Σεζόν 2009-2010

Στη δεύτερη σεζόν της πολυμετοχικότητας, ο Παναθηναϊκός ήθελε να συμμετάσχει ξανά στους ομίλους του Champions League, αλλά έπεσε ταυτόχρονα στο νέο σύστημα που είχε εισάγει ο Μισέλ Πλατινί στα προκριματικά. Στον γ' προκριματικό γύρο κληρώθηκε με τη Σπάρτα Πράγμα, αντίπαλη που φαινόταν βατή.

Ο πρώτος αγώνας κύλησε εφιαλτικά, αλλά το τελικό 3-1 άφηνε ελπίδες πρόκρισης, τις οποίες ο Παναθηναϊκός αξιοποίησε στη ρεβάνς του ΟΑκΑ, επικράτησε 3-0 και προκρίθηκε στα πλέι οφ.

28 Ιουλίου 2009, Στάδιο Λέτνα, Πράγα: Σπάρτα - Παναθηναϊκός 3-1

4 Αυγούστου 2009, "Σπύρος Λούης", Αθήνα: Παναθηναϊκός - Σπάρτα 3-0

Σεζόν 2011-2012

Οι κόντρες των μετόχων βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη και στο ενδιάμεσο, η διοίκηση υπό τον Δημήτρη Γόντικα προσπαθούσε να λειτουργήσει στοιχειωδώς και το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού επιχειρούσε να συγκεντρωθεί στα παιχνίδια με την Οντένσε για τον γ' προκριματικό γύρο.

Στο πρώτο ματς της Δανίας ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα ήταν καλός και απέσπασε ισοπαλία 1-1, δεχόμενος το γκολ λίγο πριν το τέλος. Στη ρεβάνς όμως, παρά την καλή εμφάνιση της ομάδας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, πλήρωσε τα... αναρίθμητα ατομικά λάθη, ηττήθηκε 3-4 και αποκλείστηκε.

27 Ιουλίου 2011, Οντένσε Στάντιον, Οντένσε: Οντένσε - Παναθηναϊκός 1-1

2 Αυγούστου 2011, "Σπύρος Λούης", Αθήνα: Παναθηναϊκός - Οντένσε 3-4

Σεζόν 2012-2013

Η ΠΑΕ είχε περάσει στην εποχή της λαϊκής βάσης, ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε τα πρώτα του βήματα ως παράγοντας και ο μεγάλος στόχος του καλοκαιριού ήταν η πρόκριση στα πλει οφ του Champions League. Σε μία δύσκολη κλήρωση, η κληρωτίδα ήταν καλή με τον Παναθηναϊκό και του έστειλε την πιο αδύναμη ομάδα, τη Μάδεργουελ.

Ο Παναθηναϊκός με καλή απόδοση στην Σκωτία επικράτησε 0-2 στο πρώτο ματς και καθάρισε την πρόκριση και στο δεύτερο, επιβλήθηκε άνετα με 3-0 και το συνδύασε με ωραίο θέαμα, ένα από τα λίγα καλά παιχνίδια εκείνης της σεζόν.

31 Ιουλίου 2012, "Φάιαρ Παρκ", Μάδεργουελ: Μάδεργουελ - Παναθηναϊκός 0-2

8 Αυγούστου 2012, "Σπύρος Λούης", Αθήνα: Παναθηναϊκός - Μάδεργουελ 3-0

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ