ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα πιθανά έσοδα του Παναθηναϊκού

Τα πιθανά έσοδα του Παναθηναϊκού
Γιουρόπα Λιγκ

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει από 250.000 ευρώ ευρώ το λιγότερο μέχρι και 16 εκ. ευρώ το περισσότερο από τη συμμετοχή του στην Ευρώπη. Διαβάστε αναλυτικά τα ποσά.

Τελικά δεν χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ για να μάθουμε ποια ομάδα θα συμμετέχει στα προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός με την ισοπαλία στην Λεωφόρο επί του Ατρόμητου, σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Αστέρα στην Τρίπολη, επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από δυο χρόνια.

Τα κέρδη των πράσινων αναμένεται να είναι αρκετά, με δεδομένο πως πέρσι ήταν... μηδενικά, αφού βάσει της λογικής θα εισπράξει περίπου 3-4 εκ. ευρώ από την ευρωπαϊκή του περιπέτεια.

Καλό είναι να δούμε όμως αναλυτικά όλα τα ποσά και πως προκύπτουν.

Το λογικό, το αισιόδοξο και το... τρελό

Βάσει λογικής είπαμε και πριν. Το ποσό μπορεί να αγγίξει τα 3-4 εκ. ευρώ. Από εκεί και πέρα αν οι πράσινοι αποκλειστούν και στους δυο προκριματικούς γύρους που θα παίξουν στην αρχή, θα βολευτούν με μόλις 250.000 ευρώ. Το σενάριο αυτό δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες όμως.

Αν πάλι οι πράσινοι πάνε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλειστούν και μπουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, το μικρότερο ποσό που θα εισπράξουν θα φτάσει τα 4 εκ. ευρώ (και πάνω ανάλογα τα αποτελέσματα).

Αν αποκλειστούν στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και προκριθούν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μέσω των πλέι οφ, τότε θα εισπράξουν ένα ποσό που θα φτάσει 3 εκ. ευρώ (και πάνω ανάλογα τα αποτελέσματα).

Ακολουθούν αναλυτικά τα ποσά.

Τσάμπιονς Λιγκ

3ος προκριματικός: 150.000 ευρώ

Πλέι οφ Τσάμπιονς Λιγκ: 2.1 εκ. ευρώ

Τσάμπιονς Λιγκ: 8.6 εκ. ευρώ (1 εκ. ευρώ η νίκη, 500.000 ευρώ η ισοπαλία)

* Το Market Pool υπολογίζεται στα 11.6 εκ. ευρώ.

Γιουρόπα Λιγκ

Πλέι οφ: 100.000 ευρώ

Όμιλοι: 1.300.000 ευρώ (200.000 ευρώ η νίκη, 100.000 ευρώ η ισοπαλία)

Market Poll: 3.000.000 εκ. ευρώ

* Το Market Pool μοιράζεται μεταξύ των ομάδων μίας χώρας που παίζουν πχ στο Γιουρόπα Λιγκ, όσο λιγότερες, τόσο μεγαλύτερο ποσό να πάρει ο Παναθηναϊκός (ή οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ