ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπεργκ: "Ξέρουμε πως θα πετύχουμε το στόχο μας"

Μπεργκ: "Ξέρουμε πως θα πετύχουμε το στόχο μας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάρκους Μπεργκ τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει ότι χρειάζεται για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και μίλησε για τους ποιοτικούς συμπαίκτες που διαθέτει.

Ο Μάρκους Μπεργκ έχει κάθε λόγο να αισθάνεται χαρούμενος τη φετινή σεζόν, αφού διαθέτει ποιοτικούς συμπαίκτες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να τον αξιοποιήσουν και να συνεργαστούν μαζί του. Αυτό φάνηκε στις δηλώσεις του, μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Τσβόλε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάρκους Μπεργκ στην εφημερίδα Live Sport:

Φέτος, η ομάδα δείχνει να έχει περισσότερη ποιότητα από κάθε άλλη χρονιά, στα τέσσερα χρόνια που είσαι εδώ. Συμφωνείς;

Αυτό δεν θα ήθελα να το κρίνω εγώ. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, νικήσαμε 4-0 και είχαμε τις ευκαιρίες να σκοράρουμε και άλλα γκολ. Αλλά δεν πρέπει να πάρουμε πολύ στα σοβαρά αυτό το ματς, δεν πρέπει να δώσουμε υπερβολική αξία. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Για εμάς, το πιο σημαντικό είναι να νικήσουμε το επόμενο παιχνίδι, μόνο αυτό έχει σημασία. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, με τα προκριματικά και πρέπει να κρατήσουμε αυτά τα στάνταρ απόδοσης, για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

Τι διαφορετικό έχετε κάνει φέτος, προκειμένου να αποφευχθεί ένας αποκλεισμός όπως από την Γκαμπάλα; Έχει αλλάξει κάτι στην ομάδα;

Όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα. Ο προπονητής δούλεψε όλη την προετοιμασία και είχε την ευκαιρία να διδάξει τις ιδέες του, έχουμε νέους παίκτες οι οποίοι έχουν προσαρμοστεί χωρίς καθυστέρηση και όλοι καταλαβαίνουμε ποιοι είμαστε και τι πρέπει να κάνουμε. Το σημαντικό είναι πως όλοι είμαστε προσηλωμένοι στον ίδιο στόχο και ξέρουμε πολύ καλά πως θα τον εκπληρώσουμε.

Επειδή μετά τη νίκη όλοι θα σταθούν σε όσα λειτούργησαν σωστά, κατά τη δική σου άποψη, τι δεν πήγε καλά στον αγωνιστικό χώρο;

Υπάρχουν μικρά πράγματα στη διάρκεια του ματς που πρέπει να τα κάνουμε καλύτερα. Πρέπει να μάθουμε καλύτερα ο ένας το παιχνίδι του άλλου, να προσπαθήσουμε σε ότι αφορά τη συνεργασία στην άμυνα και στην επίθεση. Τα πήγαμε καλά, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα. Πάντα υπάρχουν τομείς που χρειάζονται βελτίωση και θα τους δουλέψουμε.

Νιώθεις ότι στη λειτουργία της ομάδας έως τώρα, τροφοδοτείσαι περισσότερο και υπό καλύτερες συνθήκες;

Ναι, αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε πολλή ποιότητα στο ρόστερ. Έχουμε πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, στους οποίους αρέσει να παίζουν τη μπάλα μπροστά και γρήγορα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν επιθετικό, όπως εγώ. Ξέρω ότι θα δεχτώ την πάσα όταν κινηθώ κάθετα, οι εξτρέμ συγκλίνουν στην περιοχή για να με υποστηρίξουν, οπότε, ναι, αισθάνομαι σίγουρος ότι θα πάρω τη μπάλα στο κατάλληλο timing.

Εσύ προσωπικά πως αισθάνεσαι; Προέρχεσαι από ένα Euro, που η Σουηδία δεν πήγε καλά. Θέλεις να αποδείξεις πράγματα τη φετινή σεζόν;

Αυτό είναι παρελθόν. Τώρα σκέφτομαι τον Παναθηναϊκό, θέλω να τον βοηθήσω να παίξει στους ομίλους του Europa League και να συγκεντρώσει πολλούς βαθμούς στο πρωτάθλημα. Εάν ο Παναθηναϊκός πάει καλά, θα πάμε καλά και οι παίκτες. Ξέρω ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω και αυτό που θέλω, είναι να βοηθήσω την ομάδα.

Για πρώτη φορά, λογικά θα αντιμετωπίσεις μία ομάδα από την πατρίδα σου, την ΑΪΚ Στοκχόλμης. Έχεις άποψη για αυτή;

Θα δούμε εάν θα είναι αυτή ή η Γιουρόπα. Φυσιολογικά ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί και πρέπει να νικήσει. Η πρόκριση στους ομίλους είναι ο στόχος μας και πρέπει να τον πετύχουμε. Οπότε, εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Αλλά, επειδή λογικά θα είναι η ΑΪΚ ο αντίπαλος, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε τόσο αποτελεσματικά όσο την Τσβόλε και ακόμα καλύτερα.

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ