ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπαϊράμι: "Σπουδαία μεταγραφή ο Μπεργκ"

Μπαϊράμι: "Σπουδαία μεταγραφή ο Μπεργκ"
INTIME SPORTS

Ο Εμίρ Μπαϊράμι σε συνέντευξή του υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός έκανε διάνα με την απόκτηση του Μάρκους Μπεργκ ενώ τόνισε πρόθυμος να βοηθήσει τους νεαρούς παίκτες του Τριφυλλιού ώστε να γίνουν καλύτεροι.

Σίγουρος πως ο Μάρκους Μπεργκ θα προσφέρει πάρα πολλά στον Παναθηναϊκός βοηθώντας ακόμα περισσότερο και τον ίδιο εμφανίστηκε ο Εμίρ Μπαϊράμι με δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου στην Ολλανδία.

Ο Σουηδός άσος δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τον ρόλο του να καθοδηγεί τους μικρούς παίκτες των πράσινων αρκεί αυτοί να είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να ακούσουν ενώ υποστήριξε πως μόνος του ούτε αυτός, ούτε κανείς άλλος μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω για την ομάδα. Αυτό που χρειάζεται είναι ομαδική δουλειά.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την προετοιμασία;
«Νομίζω ότι έχουμε μία πολύ νεαρή ομάδα, κάνουμε καλές προπονήσεις, οι νεαροί θέλουν να δείξουν πράγματα, να ξεχωρίσουν. Ο Ντέβιντ, εγώ και ο Ζέκα πρέπει να τους βοηθήσουμε. Είναι καλά παιδιά, καλή ομάδα, καλό τεχνικό τιμ επίσης».

Είσαι ο παίκτης που θα προσπαθήσει να μάθει στα νέα παιδιά;
«Είναι δύσκολη ερώτηση. Ήμουν αρχηγός στην Εθνική Ελπίδων στη Σουηδία κατά την διάρκεια της τελευταίας μου χρονιάς. Είναι θέμα του προπονητή το που θα σε τοποθετήσει, αν θα σου δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στην ομάδα. Αν μου έδινε αυτή την ευθύνη, θα μου άρεσε να το κάνω.

Μου αρέσουν οι νέοι παίκτες. Πρέπει όταν είσαι νεαρός να ακούς. Και εγώ δεν ξέρω αν όλοι οι νεαροί θέλουν να ακούσουν. Αν θέλουν συμβουλές εγώ είμαι εδώ, αν δεν θέλουν δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ, πάντως, θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ».

Νιώθεις πως έχεις περισσότερες ευθύνες στον Παναθηναϊκό; Είσαι από τους λίγους σταρ της ομάδας...
«Δεν θα έλεγα πως είμαι σταρ. Κάθε παίκτης έχει ευθύνη στην ομάδα. Εγώ θα κάνω το καλύτερο, ότι έκανα στην Ολλανδία, στην Γαλλία. Δεν μπορώ κάτι άλλο. Και ελπίζω όλοι μαζί να γίνουμε καλύτεροι. Μόνο έτσι κερδίζεις παιχνίδια. Εάν εγώ είμαι καλός και οι άλλοι κακοί δεν γίνεται. Αν οι άλλοι είναι καλοί και εγώ κακός μέσα στο γήπεδο, πάλι δεν γίνεται. Πρέπει να παίξουμε όλοι μαζί.

Έχω παίξει στην Ολλανδία. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές με σπουδαία ατομικά χαρακτηριστικά. Αν δεν παίξει ως ομάδα, όμως, θα χάσεις. Είναι πολύ εύκολο. Κάποιος πρέπει να σκοράρει, φυσικά, κάποιος να δώσει την τελική πάσα. Κάποιος να κάνει τα ''τελευταία'' πράγματα. Θα είμαι εγώ, θα είναι κάποιος άλλος, δεν έχει σημασία. Η ομάδα είναι πάνω από όλους».

Ο Μάρκους Μπεργκ είναι συμπαίκτης σου πλέον. Πως νιώθεις;
«Ο Παναθηναϊκός έκανε μια σπουδαία μεταγραφή. Ο Μάρκους είναι ποιοτικός επιθετικός και για εμένα είναι καλό να έχω έναν παίκτη που ξέρω και έχω παίξει μαζί του. Του αρέσει το ποδόσφαιρο και πιστεύω θα βοηθήσει πολύ την ομάδα».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου, οι στόχοι της ομάδας;
«Δεν ξέρω το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι δύσκολο να πω. Βλέπω νέους παίκτες εδώ με καλό χαρακτήρα, θέλουν να διακριθούν. Είναι πολύ σημαντικό. Ο στόχος μου είναι να δουλέψω σκληρά, κάθε μέρα και πιο δυνατά για να είμαι έτοιμος. Θέλω να είμαι έτοιμος στην έναρξη του πρωταθλήματος».

Τι να περιμένουμε από το αριστερό σου πόδι; Έβαλες στη προπόνηση ένα πολύ ωραίο φάουλ... «Μέχρι στιγμής έχω πετύχει μόνο ένα στη καριέρα μου. Γιατί; Δεν ξέρω. Μάλλον ξέρω. Είχαμε στη Τβέντε έναν σπεσιαλίστα που χτυπούσε τα φάουλ και έτσι δεν είχα την ευκαιρία. Τώρα θα προπονηθώ σκληρά και στόχος μου είναι τα 5 γκολ από απευθείας εκτελέσεις φάουλ».

Ποια είναι η άποψη σου για τον Αναστασίου;
«Στην Ολλανδία παίζαμε θέλοντας να έχουμε κατοχή της μπάλας. Αυτό δουλεύουμε και εδώ. Να παίζουμε έτσι. Είναι μικρές λεπτομέρειες στο ποδόσφαιρο. Όλοι είναι σε καλή κατάσταση, όλοι είναι επαγγελματίες. Αλλά αυτό που μετράει είναι μια πάσα, ένα σουτ, το πως σουτάρεις την μπάλα. Πρέπει να είμαστε μια ομάδα. Βλέπετε στις προπονήσεις πόσο πολύ δουλεύουμε με την μπάλα. Για εμένα δεν υπάρχει αμφιβολία. Είναι η καλύτερη φιλοσοφία. Κάνουμε εξαιρετικές προπονήσεις».

Νιώθεις ότι έχεις πάρει την σωστή απόφαση;
«Σίγουρα. Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τον προπονητή ένιωσα πολύ όμορφα. Μου έδειξε εμπιστοσύνη. Όπως έχω ξαναπεί, είπα στους μάνατζερ μου ''ήρεμα, θέλω να πάω'' και έτσι έγινε. Έχω μιλήσει και με τον Νίκο Νταμπίζα, νιώθω πολύ καλά. Κοιτάω μπροστά για να βοηθήσω την ομάδα και η ομάδα εμένα. Να κάνουμε όλοι μαζί κάτι σπουδαίο για τον σύλλογο και τον κόσμο».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ