ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λέτο: "Ο Φερέιρα με βοηθάει και με πιστεύει"

Λέτο: "Ο Φερέιρα με βοηθάει και με πιστεύει"
INTIME SPORTS

Με κολακευτικά λόγια μίλησε ο Σεμπαστιάν Λέτο για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, τονίζοντας ότι χρωστάει τα πάντα σ' αυτόν για την αλλαγή του. Διαβάστε όσα είπε στην ισπανική έκδοση του Goal.com

Στη φετινή συμβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα για τη μεταμόρφωση του στάθηκε ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο της Γαλατασαράι, σύμφωνα με τούρκικα δημοσιεύματα.

Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός του "τριφυλλιού" σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Goal.com, στην ισπανική του έκδοση, τόνισε πως θα ήθελε να αγωνιστεί στην Ισπανία ενώ σχολίασε και το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός του "τριφυλλιού":

- Μετά από τόσο καιρό στην Ευρώπη σου έχουν λείψει κάποια πράγματα που έκανες στην Αργεντινή;

"Είμαι αρκετά χρόνια στην Ευρώπη και έχω αλλάξει κάποιες συνήθειες. Διατηρώ όμως τις ρίζες μου. Όταν πηγαίνω στην Αργεντινή προσπαθώ να κάνω πράγματα που έκανα και παλιά. Προσπαθώ να μην χάσω κάποια πράγματα. Επίσης στην Αργεντινή ταξιδεύω πολύ με τρένο και εδώ όχι".

- Τι έμαθες στην Ευρώπη αυτό το διάστημα;

"Βελτίωσα πολύ το επίπεδο που αγωνίζομαι. Στην Ευρώπη παίζεις διαφορετικά, το ζεις διαφορετικά. Είναι πιο επαγγελματικά. Και προσωπικά έχω προσαρμοστεί στον τρόπο που αγωνίζονται στην Ευρώπη".

- Έχεις ωριμάσει ως άνθρωπος και ως παίκτης με τις αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού σου;

"Εντελώς. Ακόμα και σήμερα βρίσκομαι σε μια φάση της καριέρας μου, όπου έχω την ευκαιρία να μάθω κάτι καινούριο. Αγωνίζομαι πλέον σε μια θέση που μου δίνει τη δυνατότητα να εξελιχθώ ως παίκτης. Είμαι περισσότερο χρήσιμος στην ομάδα. Ο προπονητής με βοηθάει πολύ, πιστεύει σε εμένα. Αυτό που μου συμβαίνει το χρωστάω σε αυτόν. Λόγω της εμπειρίας του μπορεί και μας μεταδίδει πράγματα. Ήταν μεγάλο διάστημα στην Πόρτο και κέρδισε τίτλους. Έχει γνώσεις και καταλαβαίνει πολύ καλά το παιχνίδι. Και το κλειδί νομίζω ότι είναι πως γίνεται κατανοητός στους παίκτες. Έχει βρει τον τρόπο να παίρνει το καλύτερο από εμένα".

- Τι έμαθες από αυτόν;

"Λόγω της εμπειρίας του μπορεί και μας μεταδίδει πράγματα. Ήταν μεγάλο διάστημα στην Πόρτο και κέρδισε τίτλους. Έχει γνώσεις και καταλαβαίνει πολύ καλά το παιχνίδι. Και το κλειδί νομίζω ότι είναι πως γίνεται κατανοητός στους παίκτες. Έχει βρει τον τρόπο να παίρνει το καλύτερο από εμένα".

- Τι έχει αλλάξει στο παιχνίδι σου, πέρα από τη θέση;

"Γενικά έχω αλλάξει. Τρέχω λιγότερο, αλλά γίνομαι πιο επικίνδυνος επειδή κινούμαι μέσα στην περιοχή. Τα πάντα είναι καινούρια σε αυτή τη θέση."

- Και σου αρέσει;

"Είναι περίεργο και διαφορετικό. Πριν επιτεθόμουν κατά μέτωπο, τώρα παίζω με πλάτη για να κρατήσω τους αμυντικούς που με “σκοτώνουν”. Αλλά βέβαια μου αρέσει. Παίζω ένας εναντίον ενός, είναι περίπλοκο, αλλά αν περάσω βρίσκομαι σε θέση τετ α τετ".

- Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και το αγγλικό ποδόσφαιρο;

"Πάρα πολλές. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Στην Αγγλία το επίπεδο προπονήσεων είναι πολύ υψηλό και η πίεση είναι συνεχής. Είναι πολύ πολύπλοκο να προσαρμοστείς και να κάνεις πράγματα που έκανα στην Αργεντινή, στην Ελλάδα και σε άλλα πρωταθλήματα. Πρέπει να λύσεις τα πάντα σε δυο δευτερόλεπτα. Είναι πολύ γρήγορο, ίσως για όσους το βλέπουν απέξω να φαίνεται νορμάλ, αλλά όταν είσαι μέσα στο γήπεδο είναι το κάτι άλλο. Πετάς"

- Γιατί δεν μπόρεσες να παίξεις στην Αγγλία;

"Ήταν δύσκολο. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν πολλές φορές που σκέφτηκα να τα παρατήσω. Φανταστείτε ήμουν επτά, οχτώ μήνες χωρίς να παίζω και μόνο έκανα προπονήσεις. Ο Μπενίτεθ μου είπε ότι θα έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μου βγάλουν άδεια καθώς είχα καλές προοπτικές στην Λίβερπουλ. Δεν τα κατάφεραν όμως και ήμουν τυχερός που πήγα στην Ελλάδα και είχαν την ευκαιρία να παίξω".

- Θες να δοκιμάσεις σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα;

"Είμαι ευγνώμων για όσα έχω πάρει από την Ελλάδα. Αν τυγχάνω αναγνώρισης είναι λόγω των όσων έχω κάνει σε αυτό το πρωτάθλημα. Αλλά πιστεύω ότι θα ήθελα να δοκιμάσω σε άλλα πρωταθλήματα, να δω αν μπορώ να παίξω. Να αποδείξω ότι μπορώ και σε υψηλότερο επίπεδο. Θα ήταν μια πρόκληση για την καριέρα μου".

- Όλοι μιλούν για την Μπαρτσελόνα και πως είναι δυνατόν να κερδίσεις αυτή την ομάδα…

"Παίξαμε εναντίον τους στο Champions League και χάσαμε και στα δύο παιχνίδια. Είδαμε τα βίντεο των αγώνων και σχεδόν το χαιρόμασταν αυτό που βλέπαμε. Είναι παράξενο, αλλά αληθινό. Μπορώ να διαβεβαιώσω πως ο καθένας έχει το κίνητρο να παίξει απέναντι σε αυτά τα τέρατα, απέναντι στον καλύτερο του κόσμου και να θέλεις να κερδίσεις. Αλλά όταν μπαίνεις στο γήπεδο όλα αλλάζουν. Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα που δεν μπορούσαν καν να ακουμπήσω την μπάλα. Φανταστείτε τι σημαίνει αυτό. Είναι τρελό. Κάνουν πράγματα που φαίνονται απλά, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι πολύ δύσκολο".

- Θα ήθελες να παίξεις στο ισπανικό πρωτάθλημα;

"Σίγουρα. Πιστεύω πως το αγγλικό και το ισπανικό είναι τα πιο δυνατά πρωταθλήματα στον κόσμο. Θα ήταν ωραίο να παίξω με τους καλύτερους."

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ