ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λείπει η έγκριση της Τρόικα για τις 120 δόσεις

Αλαφούζος

Λείπει η έγκριση της Τρόικα για τις 120 δόσεις

Η Κυβέρνηση έχει έτοιμη τη νομοθετική τροποποίηση για τις 120 δόσεις και ο Παναθηναϊκός θέλει να τη χρησιμοποιήσει πριν τη διαδικασία της αδειοδότησης.

Η υπαγωγή του Παναθηναϊκού στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις έχει μεγάλη σημασία για τη βιωσιμότητα του. Διότι θα διακανονίσει οφειλές απέναντι σε κρατικούς φορείς και χρέη προς τράπεζες, που αυτή τη στιγμή τα εξυπηρετεί σε βάρος άλλων υποχρεώσεων και θα απελευθερώσει κεφάλαια.

Προς το παρόν, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο άρθρο του Πτωχευτικού Κώδικα, επειδή δεν επιτρέπεται στις ΠΑΕ. Προκειμένου να βοηθήσει το Τριφύλλι να αποφύγει την κατάρρευση, η Κυβέρνηση προτίθεται να τροποποιήσει τη νομοθεσία, ώστε να την καταστήσει διαθέσιμη για τις ομάδες.

Ήδη, οι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών έχουν ετοιμάσει τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία και έχουν ενημερώσει την ΕΠΟ, για να εναρμονίσει το καταστατικό της. Ωστόσο, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αλλαγή της νομοθεσίας, είναι η Τρόικα.

Κάθε μεταβολή στο νομικό καθεστώς που προωθείται από το εκάστοτε υπουργείο, χρειάζεται τη συναίνεση των τροϊκανών. Το ίδιο ισχύει για την εν λόγω μετατροπή, η οποία πρέπει να πάρει το "πράσινο φως" των δανειστών πριν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Αυτές τις μέρες, στην Αθήνα βρίσκονται τα τεχνική κλιμάκια της Τρόικα και έχουν καθημερινή συνεργασία με κυβερνητικά στελέχη. Σε μία από τις συναντήσεις, θα τεθεί προς συζήτηση η εν λόγω τροποποίηση, με την προσδοκία να δοθεί η έγκριση. Πρακτικά, αυτό περιμένει ο Παναθηναϊκός, που θέλει την αλλαγή του νόμου πριν τα τέλη Μαρτίου, ώστε να τον αξιοποιήσει στη διαδικασία της αδειοδότησης από την ΕΠΟ...

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ερντογάν: Θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα ψάχνετε τρύπα να κρυφτείτε

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης εξαπέλυσε σε ομιλία του ο τούρκος Πρόεδρος

Δεν είσαι έτοιμος για το τελικό τρέιλερ του 'Avengers: Infinity War'

Είμαστε μόλις έναν μήνα μακριά, μπορείς να αρχίσεις να μετράς τις μέρες αντίστροφα.

Γιατί η Ελισάβετ δεν επισκέφτηκε ποτέ ως βασίλισσα την Ελλάδα;

Την μία και μοναδική φορά που η Ελισάβετ πάτησε το πόδι της στη χώρα μας, δεν ήταν ακόμη βασίλισσα, αλλά πριγκίπισσα. Η κάμερα του BBC ήταν εκεί, καταγράφοντας στιγμιότυπα από την ιστορική αυτή επίσκεψη

Η επιστροφή του Ted Mosby: 2 ταινίες και 4 σειρές για το ΣΚ σου

Όλες οι ταινίες και σειρές που αξίζει να τσεκάρεις αυτό το σαββατοκύριακο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24