ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κονέ, Πασκουάλε, Μπάρμπα και οι λοιποί Ιταλοί

Κονέ, Πασκουάλε, Μπάρμπα και οι λοιποί Ιταλοί

Ο Παναθηναϊκός έχει την τιμητική του στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αφού για άλλη μία ημέρα εμπλέκεται στη διεκδίκηση πολλών ποδοσφαιριστών, όπως οι Πασκουάλε, Μπάρμπα, Κονέ κ.α. Διαβάστε στο Sport24.gr

Οι προτεραιότητες του Αντρέα Στραματσόνι επικεντρώνονται στην επίθεση και στη μεσαία γραμμή, όμως παράλληλα ο Ιταλός προπονητής έχει επαφές για την κάλυψη των άλλων κενών του ρόστερ. Όπως του αμυντικού χαφ, ενός ακόμα box to box, του στόπερ και των δύο ακραίων μπακ.

Για παράδειγμα, για το κέντρο της άμυνας οι Ιταλοί υποστηρίζουν ότι ο Στραματσόνι συνομιλεί με τον 23χρονο στόπερ της Έμπολι, Φεντερίκο Μπάρμπα. Ο Μπάρμπα επέστρεψε από το δανεισμό του στη Στουτγάρδη, στην οποία δεν αγωνίστηκε λόγω μυικών τραυματισμών και σύμφωνα με τις αναφορές των ιταλικών ΜΜΕ, η Λάτσιο διαπραγματεύεται την αγορά του. Πρόκειται για έναν στόπερ ο οποίος κοστίζει ακριβά, αφού θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους Ιταλούς στη γενιά του.

Το αριστερό άκρο της άμυνας απασχολεί σοβαρά τον Στραματσόνι, επειδή χρειάζεται έναν αξιόπιστο αμυντικό. Ο 34χρονος Τζιοβάνι Πασκουάλε, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ουντινέζε και γνωρίζεται με τον Στραματσόνι αποτελεί μία εφικτή επιλογή, όμως ο προπονητής του Τριφυλλιού ψάχνει έναν ποδοσφαιριστή πιο νεαρής ηλικίας, με μεγαλύτερη προοπτική. Ωστόσο, ενδεχόμενη απόκτηση του Πασκουάλε θα δώσει χώρο και στον Διαμαντή Χουχούμη, ώστε να μάθει τη θέση και να βελτιωθεί.

Στη μεσαία γραμμή, ο Στραματσόνι έχει επεξεργαστεί τις υποθέσεις του Λούκας Εβανζελίστα και του Λορέντζο Κρίσετιγκ. Ο Βραζιλιάνος χαφ και ο Ιταλός μέσος μπορούν να έρθουν με τη μορφή δανεισμού από την Ουντινέζε και την Ίντερ αντίστοιχα, και αποτελούν τις εναλλακτικές λύσεις, σε περίπτωση που κάθε "στραβώσει" με τις πρώτες επιλογές. Βέβαια, οι ίδιοι εξετάζουν τις προτάσεις που έχουν και ενδεχομένως να κλείσουν πριν καταλήξει ο Παναθηναϊκός.

Η σημαντικότερη περίπτωση από την Ιταλία αφορά τον Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος αρέσει στον Αντρέα Στραματσόνι και τον θέλει ο Γιάννης Αλαφούζος, για να ενισχυθεί το ελληνικό στοιχείο. Ο 39χρονος προπονητής χειρίζεται τη διαπραγμάτευση με την ιδιοκτησία της Ουντινέζε και τα εμπόδια είναι δύο: η βούληση του προπονητή, Μπέμπε Ιακίνι να κρατήσει τον 27χρονο χαφ στο ρόστερ και οι ετήσιες αποδοχές, ύψους 800.000 ευρώ που δεν μπορεί να καλύψει ο Παναθηναϊκός...

Πρέπει να επισημανθεί ότι από το μπάτζετ που έχει διαθέσιμο ο Αντρέα Στραματσόνι, το πιο υψηλό συμβόλαιο προορίζεται για τον επιθετικό. Αρκετά χρήματα θα διατεθούν για τη μεσαία γραμμή, για τους 2 ή 3 παίκτες και κατά συνέπεια, το ποσό που θα παραμείνει θα μοιραστεί για τη συμπλήρωση των άλλων θέσεων. Πάντως, ο Αλαφούζος έχει διαμηνύσει ότι εάν απαιτηθεί υπέρβαση στο οικονομικό, τότε αυτή θα πραγματοποιηθεί, αρκεί να συντρέχει λόγος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ