ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κλήθηκε σε απολογία ο Φερέιρα

Κλήθηκε σε απολογία ο Φερέιρα
INTIME SPORTS

Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν την Τρίτη επιβεβαιώθηκαν και ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος κάλεσε σε απολογία τον Ζεσουάλδο Φερέιρα για τα όσα είχε πει μετά το ματς με τον Εργοτέλη.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος αποφάσισε να ασκήσει πειθαρχική δίωξη στον Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά τη μελέτη των εγγράφων που του έστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Σαρρής.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, μετά τη δίωξη, μπορεί να τιμωρηθεί από απλή επίπληξη ή πρόστιμο μέχρι και με απαγόρευση παρουσίας του στον πάγκο του «τριφυλλιού»

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέα κάλεσε τον προπονητή του Παναθηναϊκού με αφορμή την ατάκα που είχε πει μετά το ματς με τον Εργοτέλη: «Οι κάρτες των Βιτόλο και Σιμάο ήταν χειρουργικές» και θεωρώντας με βάσει το άρθρο 25 του Πειθαρχικού Κώδικα ότι προβαίνει σε δυσμενείς κρίσεις σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων διαιτησίας και δη του διαιτητή του αγώνα.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο για τον Φερέιρα προβλέπονται οι παρακάτω ποινές

α) Επίπληξη με υποχρέωση ανάκλησής τους με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή σε συνέντευξη Τύπου.
β) Χρηματική ποινή ύψους τουλάχιστον 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, τουλάχιστον 20.000 ευρώ με διπλασιασμό σε κάθε επόμενη νέα ποινή.
γ) Αποκλεισμός δύο αγωνιστικών ημερών και σε περίπτωση υποτροπής προστίθεται μια αγωνιστική.
δ) Απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο ενός μηνός και σε περίπτωση υποτροπής η ποινή διπλασιάζεται.
ε) Απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο ενός μηνός και σε περίπτωση υποτροπής η ποινή διπλασιάζεται.

*Οι δύο τελευταίες διατάξεις αφορούν τους παράγοντες, άρα ο Φερέιρα κινδυνεύει με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός μέχρι νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης δεν είχε ενημερωθεί επίσημα για τη δίωξη με την επίσημη δικαιολογία να αναφέρει πως η δίωξη ασκήθηκε ήδη από την Τρίτη αλλά ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν γνώριζε την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ