ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κέρδισε βαθμούς και λίγα πράγματα ακόμα

Κέρδισε βαθμούς και λίγα πράγματα ακόμα
INTIME SPORTS

Άγχος και αγωνία είχε η νίκη επί της Κέρκυρας γι' αυτό λίγα πράγματα μπορεί να κρατήσει κανείς εκτός από το τελικό σκορ. Το Sport24.gr αναλύει την κρίσιμη "πράσινη" εβδομάδα.

Μια καθοριστική εβδομάδα ξεκινάει σε ιδιοκτησιακό αλλά και αγωνιστικό επίπεδο για τον Παναθηναϊκό, που καλείται να βρει λύσεις για να παραμείνει ανταγωνιστικός για την κατάκτηση των εγχώριων στόχων που έχει θέσει να κατακτήσει.

Το Sport24.gr αναλύει την επόμενη μέρα από την νίκη-ουσίας και μόνο με την Κέρκυρα με το αγχωτικό και "φτωχό" 1-0. Διαβάστε τι είπε ο Φερέιρα στην συνέντευξη Τύπου αλλά και οι παίκτες έξω από τα αποδυτήρια για την νίκη με τους "Φαίακες" και την συνέχεια. Δείτε τα highlights της αναμέτρησης.

Ειλικρινά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, αν αυτή θα είναι η καθοριστική εβδομάδα αναφορικά με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον Παναθηναϊκό και με τους Σαουδάραβες να βάζουν τα χρήματα σε λογαριασμό ελληνικής τράπεζας για να αποδείξουν ότι υπάρχουν και είναι έτοιμοι να αναλάβουν.

Αυτό ωστόσο που είναι δεδομένο είναι το γεγονός πως μετά το "τρίποντο" με την Κέρκυρα στην έναρξη του δευτέρου γύρου, ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να δώσει δύο άκρως καθοριστικά παιχνίδια σε Νέα Σμύρνη και Γιάννινα που θα κρίνουν σημαντικά την πορεία της ομάδας στην συνέχεια. Το ματς της Τετάρτης με τον Πανιώνιο με "χτύπημα" νοκ άουτ για την φάση των "16" του θεσμού και την Κυριακή ένα ματς με μια σπουδαία ομάδα που αγωνίζεται σε μια "καυτή" έδρα.

Η αυτοκριτική του Πορτογάλου τεχνικού

Αναφορικά με το ματς που έγινε στο άδειο (μόνο 9.500 περίπου βρέθηκαν στις εξέδρες) ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός εκτός από το τελικό 1-0, έχει να κρατήσει λίγα πράγματα από το ματς με την Κέρκυρα.

Για ένα ακόμα παιχνίδι οι "πράσινοι" έπαιξαν με την "φωτιά" στο φινάλε αλλά δεν "κάηκαν" αφού το ρευστό αποτέλεσμα έδινε ελπίδες μέχρι το φινάλε στον αντίπαλο με μια φάση να πάρει κάτι θετικό από το ματς. Παρόλο αυτό πήραν ένα ακόμα "τρίποντο" στην μάχη του πρωταθλήματος δείχνοντας πως για μια ακόμα φορά σε μέτρια εμφάνιση κατακτούν την νίκη.

"Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα αισθανόταν πίεση και της έλειπε η ηρεμία. Εσείς θα με ρωτήσετε, αλλά εγώ ήδη ρώτησα γιατί οι παίκτες μου έπαιξαν έτσι. Δεν έχουμε καμία δικαιολογία. Όμως το γεγονός ότι έχουμε 8 ματς σε μικρό διάστημα, σε συνδυασμό με τις τιμωρίες και τους τραυματισμούς που έχουμε, μας επηρέασαν.

Όμως ήμασταν κακοί και δεν μου άρεσε η εικόνα μας. Ο μόνος τρόπος να το διορθώσουμε, είναι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να βελτιωθούμε στο επόμενο ματς. Ο Ιανουάριος είναι ένας δύσκολος μήνας για εμάς" τόνισε ο Φερέιρα δείχνοντας πια είναι η πραγματικότητα.

Αυτό το γεγονός ωστόσο πρέπει να προβληματίσει τον ίδιο τον 65χρονο τεχνικό για την συνέχεια καθώς θα πρέπει να βελτιώσει τον τρόπο που "διαβάζει" το ματς και πριν και στην διάρκειά του, αφού η ομάδα του "τριφυλλιού" στο Αγρίνιο έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς ενώ με τους "Φαίακες" δεν το "πλήρωσε".

Η επιστροφή του Λέτο και τα τρία κέρδη

Αναφορικά με το ματς κόντρα στην Κέρκυρα, ο Πορτογάλος τεχνικός πέραν τον άλλων σίγουρα είχε να δει και κέρδη, τα οποία ωστόσο επισκιάστηκαν από την μέτρια εμφάνιση.

Πρώτο και πιο "τρανταχτό", η επιστροφή του Λέτο στο βασικό σχήμα η οποία συνοδεύθηκε και πάλι με γκολ για τους "πράσινους". Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός με το περιβραχιόνιο του αρχηγού (λόγω της απουσίας των Σαριέγκι και Κατσουράνη) ήταν ένας εκ των δραστήριων παικτών και ο μοναδικός πολύτιμος σκόρερ, φτάνοντας τα 15 γκολ στην Σούπερ Λίγκα.

Επόμενο κέρδος ήταν η παρουσία του MVP στο ματς, Βίκτορ Βιτόλο. Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ και νυν των "πράσινων" απέδειξε μετά από καιρό ότι μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική λύση στα πλάνα του προπονητή του, ο οποίος λόγω της απουσίας του τιμωρημένου Κατσουράνη του έδωσε θέση δίπλα στον αξιόμαχο και πάλι Σιμάο. Ο 28χρονος Ισπανός του ανταπέδωσε με μια εξαιρετική εμφάνιση την παρουσία στο αρχικό σχήμα και του έστειλε μήνυμα ότι μπορεί να τον υπολογίζει περισσότερο ενόψει και των συνεχόμενων αγώνων τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, με τον Ισπανό άσο θετικός ήταν και ο Χάρης Μαυρίας που έτρεξε πολύ σε όλη την πλευρά που αγωνίστηκε, βοηθώντας τόσο επιθετικά (απείλησε και δύο φορές) όσο και αμυντικά δίνοντας βοήθεια στον Σπυρόπουλο.

Τέλος, σημαντικό γεγονός που δεν ερμηνεύθηκε από πολλούς -λόγω ίσως και των ελάχιστων απειλών από την αντίπαλη πλευρά- ήταν το μηδέν που κράτησε η άμυνα του Παναθηναϊκού που είχε στο κέντρο της τους Καντέ και Μπιάρσμιρ. Ο άσος από το Μαλί που αναχωρεί σήμερα για να ενσωματωθεί στην ομάδα του ενόψει Κόπα Άφρικα προστίθεται στην λίστα των απόντων.

Εκεί που είναι οι τραυματίες Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι (θα επιστρέψει σύντομα) "πονοκεφαλιάζοντας" πλέον τον Φερέιρα για το μέλλον και τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει στα επόμενα ματς (πρώτο φαβορί ο Βύντρα).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ