ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καθαρίζει από χρέη μέχρι το 2017 ο Παναθηναϊκός

Καθαρίζει από χρέη μέχρι το 2017 ο Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Γιάννης Αλαφούζος και Αγησίλαος Τουμαζάτος υποστήριξαν πως ο Παναθηναϊκός αναμένεται να καθαρίσει από χρέη μέχρι το 2017 και να αρχίσει ξανά ανοδική πορεία.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση τα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και σε υπεύθυνους θυγατρικών εταιριών με σκοπό την ενημέρωση για τα χρέη των πράσινων.

Αρχικά ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού υποστήριξε σύμφωνα με την Sportday στους υπεύθυνους των τμημάτων και των θυγατρικών εταιριών για τον προγραμματισμό και το οργανόγραμμα της ΠΑΕ:

"Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε με μεγάλη προσπάθεια. Καταφέραμε από φέτος και ρίξαμε τόσο πολύ το μπάτζετ, ώστε να έχουμε ίδια έσοδα με έξοδα. Αλλά πληρώνουμε χρέη που βρήκαμε στην ομάδα και απαραίτητη προϋπόθεση για να βγούμε από τη δύσκολη θέση την επόμενη τετραετία είναι η συμμετοχή μας στην Ευρώπη και να διατηρήσουμε αυτό το μπάτζετ στο αγωνιστικό".

Ακόμα, ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Αγησίλαος Τουμαζάτος ισχυρίστηκε ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει χρέη ως το 2017 και πρόσθεσε: "Την τελευταία 3ετία πριν αναλάβει η Παναθηναϊκή Συμμαχία η ομάδα είχε μπει μέσα 48 εκατ. ευρώ. Με τις μειώσεις που έγιναν, τα λεφτά που έβαλε η Συμμαχία και ο κόσμος, φτάσαμε το χρέος στα 28 εκατ. ευρώ κι από αυτά τα 14 εκατ. ευρώ έχουν διακανονιστεί. Για τα άλλα 14 είμαστε σε συζητήσεις με αυτούς τα δικαιούνται για να βρούμε λύση. Το καλοκαίρι εισπράξαμε 3 εκατ. ευρώ από την πώληση του Μαυτρία, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να παίξουμε στην Ευρώπη, που αν γινόταν θα είχαμε άλλα 6 εκατ. ευρώ έσοδα.

Η φετινή και η νέα περίοδος θα είναι οι πιο δύσκολες γι' αυτό και θα γίνουν μειώσεις στα έξοδα. Στο αγωνιστικό το μπάτζετ έχει μειωθεί κατά 12 εκατ. ευρώ κι έχει φθάσει στα 5 εκατ. ευρώ, θα μειώσουμε πολύ και τα λειτουργικά έξοδα. Με αυτό το πλάνο αν μέχρι το 2017 έχουμε παίξει τουλάχιστον δύο φορές στο Γιουρόπα Λιγκ κι έχουμε άλλα 12 εκατ. ευρώ έσοδα, μπορούμε να πούμε ότι σε τέσσερα χρόνια από σήμερα θα έχουμε καθαρίσει από τα χρέη και θα έχουμε μάλιστα κι ένα σημαντικό πλεόνασμα, οπότε η ομάδα θα μπορεί και πάλι να σταθεί στα πόδια της. Υπολογίζουμε και σε κάποια έσοδα από πωλήσεις παικτών".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ