ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η συμβολή του Κουλιμπαλί φάνηκε στα γκολ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΒΕΡΟΙΑ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΒΕΡΟΙΑ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει τον βασικό δεξιό μπακ του Παναθηναϊκού για τα επόμενα χρόνια, ενώ είχε ενεργή συμμετοχή στα τρία γκολ εναντίον της Βέροιας. (VIDEO)

Στο πρόσωπο του Ουσμάν Κουλιμπαλί, ο Παναθηναϊκός έχει βρει έναν αξιόπιστο δεξιό αμυντικό μπακ. Πρόκειται για μία θέση που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και έχουν αποκτηθεί ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν κατάφεραν να δώσουν μόνιμη λύση.

Ωστόσο, ο Μαλέζος αμυντικός έχει τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, ώστε να αποτελέσει τη βασική επιλογή στο δεξιό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού για τα επόμενα χρόνια.

Στη νίκη του Παναθηναϊκού με 5-0 επί της Βέροιας, ο Κουλιμπαλί συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξη όπως και στα προηγούμενα ματς. Μόνο που η συμβολή του στη δημιουργία των φάσεων ήταν αντιληπτή σε όλους, αφού ήταν μέρος των γκολ που επιτεύχθηκαν.

Ο Κουλιμπαλί κερδίζει το πρώτο πέναλτι, αφού το χέρι του Μίλιεβιτς σταματά τη δική του σέντρα. Ακόμα, είναι αυτός που συνδυάζεται με τον Μπεργκ από δεξιά στο δεύτερο γκολ, πριν η μπάλα καταλήξει στον σκόρερ Κλωναρίδη. Επίσης, ο 27χρονος αμυντικός πασάρει στον Μπεργκ, όταν αυτός κέρδισε το δεύτερο πέναλτι που έφερε το τρίτο γκολ.

Η συμμετοχή του Κουλιμπαλί στην επιθετικότητα του Παναθηναϊκού αποτυπώθηκε και στα στατιστικά. Ο δεξιός αμυντικός είχε 5/7 γεμίσματα, πίσω μόνο από τον Βιγιαφάνιες που είχε 6/12. Είχε 10 πάσες με μόλις 1 λάθος, ενώ έκανε και 1 κλέψιμο.

Φυσικά, η αποτελεσματικότητα του Ουσμάν Κουλιμπαλί στην ανασταλτική λειτουργία δεν αποδεικνύεται με τους αριθμούς. Αλλά, εναντίον της Βέροιας περιόρισε τους αντιπάλους και μάρκαρε σωστά τον Στόιτσεφ και τον Κάλβο, οι οποίοι έπαιζαν στα άκρα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ