ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η συμφωνία απέχει ελάχιστα για Μπεργκ και Παναθηναϊκό

Η συμφωνία απέχει ελάχιστα για Μπεργκ και Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού και ο ατζέντης του Μάρκους Μπεργκ έχουν συμφωνήσει στα πιο σημαντικά της διαπραγμάτευσης και ρυθμίζουν τις λεπτομέρειες. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Είναι προφανές πως στη διαπραγμάτευση για την αναπροσαρμογή των όρων του συμβολαίου του Μάρκους Μπεργκ, οι διοικούντες και ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή έχουν αντίθετες επιδιώξεις. Παρότι επικεντρώνουν στον κοινό στόχο της συμφωνίας, εντούτοις ο καθένας ο επιθυμεί να προωθήσει περισσότερο τα συμφέροντα του.

Ο Μάρκους Μπεργκ συναίνεσε στη χρονική επέκταση της διάρκειας του συμβολαίου με παράλληλη αύξηση των αποδοχών του, ωστόσο απαίτησε την πρόβλεψη buy out έναντι ενός λογικού ποσού. Διότι θεωρεί πως ακόμα έχει τα περιθώρια να προσελκύσει το ενδιαφέρον μιας ανταγωνιστικής ομάδας από το εξωτερικό.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού θέλησε να επιβραβεύσει τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της ομάδας, ώστε να τον έχει σε καλή ψυχολογική κατάσταση και να του παρέχει κίνητρα. Από την άλλη, επειδή αντιλαμβάνεται την προοπτική μιας υψηλής πρότασης από ενδιαφερόμενο, προσπαθεί να αποκομίσει το μεγαλύτερο κέρδος.

Οι διοικούντες την ΠΑΕ και ο ατζέντης του Μπεργκ συζητούν με βάση τα 4 εκατομμύρια ευρώ για τη ρήτρα εξαγοράς και θα συμβιβαστούν σύντομα. Ωστόσο, οι πρώτοι επιδιώκουν να απαλείψουν το 12,5% των δικαιωμάτων που έχει διατηρήσει ο Σουηδός επιθετικός και να το καρπωθεί ο Παναθηναϊκός. Την ίδια στιγμή, το Αμβούργο συνεχίζει να κατέχει το 35%, σε περίπτωση πώλησης του ποδοσφαιριστή.

Βέβαια, είναι λογικό αυτή η πρόταση να μην έχει την πλήρη αποδοχή του Μπεργκ, όμως από την άλλη αναγνωρίζει ότι οι αποδοχές του αυξάνονται σημαντικά. Αυτή τη στιγμή, εισπράττει 800.000 ευρώ ετησίως και μετά την αναπροσαρμογή, θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Οι ενδείξεις συνηγορούν ότι θα προκύψει συμφωνία στο προσεχές διάστημα και ο Μπεργκ θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα με το Τριφύλλι. Άλλωστε, για να πάρει μεταγραφή σε άλλη χώρα, θα απαιτηθεί μία άκρως δελεαστική προσφορά, όχι μόνο στο οικονομικό επίπεδο...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ