ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η προηγούμενη ΑΜΚ δεν καλύφθηκε

PRE GAME / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)
PRE GAME / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ένα σημαντικό ποσό στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που διενεργήθηκε το φθινόπωρο, έμεινε αδιάθετο. Διαβάστε στο Sport24.gr πόσα χρήματα συνείσφερε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Η ασυνέπεια που επέδειξε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις πληρωμές τους τελευταίους μήνες, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην μικρή είσπραξη εσόδων. Κυρίως, επειδή η Nova δεν κατέβαλε τις δόσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Superleague, αλλά και λόγω άλλων συνθηκών, όπως η χαμηλή πώληση εισιτηρίων.

Ωστόσο, στο ίδιο χρονικό διάστημα ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας, Γιάννης Αλαφούζος, είχε έλλειψη ρευστότητας και δεν κατάφερε να χρηματοδοτήσει με τα κεφάλαια που ήταν αναγκαία.

Η μικρότερη του αναγκαίου συνεισφορά του εφοπλιστή αποδεικνύεται από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που διενεργήθηκε το φθινόπωρο. Είχε προκηρυχθεί στο ποσό των 5.010.000 ευρώ, όμως ο Αλαφούζος κάλυψε τα 3.871164 ευρώ, δηλαδή περίπου 1,1 εκ. ευρώ έμειναν ακάλυπτα...

Η προηγούμενη ΑΜΚ δεν καλύφθηκε

Σίγουρα, το ποσό που δεν συμπληρώθηκε δεν θα κάλυπτε όλες τις οφειλές, όμως θα έδινε μεγαλύτερη ευχέρεια στη διοίκηση ώστε να εξοφλήσει υποχρεώσεις και να συνάψει διακανονισμούς.

Η προηγούμενη ΑΜΚ ολοκληρώθηκε και από τις 13 Ιανουαρίου του 2017, προκηρύχθηκε νέα με το ίδιο ύψος, 5.010.000 ευρώ. Αυτή τη φορά, ο Γιάννης Αλαφούζος αναμένεται να την καλύψει ολόκληρη, ώστε να ρυθμιστούν όλες οι υποχρεώσεις εν όψει της αδειοδότησης, στις αρχές Μαρτίου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ