ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η λεπτομέρεια που φέρνει τον Εμποκού κοντά στον Παναθηναϊκό

15/07/15 SAN ZENO DI MONTAGNA (VR). CHIEVO VERONA. PRESENTAZIONE PAUL JOSE M'POKU.
15/07/15 SAN ZENO DI MONTAGNA (VR). CHIEVO VERONA. PRESENTAZIONE PAUL JOSE M'POKU. BPE/PIZZINI

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί ο Ζοσέ Πολ Εμποκού ανήκει στην Κιέβο και όχι στη Σταντάρ Λιέγης και ποια προσωπική σχέση θα εκμεταλλευτεί ο Στραματσόνι για να φέρει τον 23χρονο στράικερ στον Παναθηναϊκό.

Μία λεπτομέρεια ενδέχεται να κάνει τη διαφορά στην υπόθεση του Ζοσέ Πολ Εμποκού και εφόσον ισχύει, τον φέρνει σε πρώτο πλάνο για την ενίσχυση της επίθεσης του Παναθηναϊκού! Ο 23χρονος Βέλγος με καταγωγή από το Κονγκό, αγωνίζεται στην Κιέβο Βερόνα, ωστόσο ανήκει στη Σταντάρ Λιέγης και έχει παραχωρηθεί με μονοετή δανεισμό και με οψιόν αγοράς για τον Ιούνιο του 2016.

Τουλάχιστον, αυτή είναι η εντύπωση που επικρατεί. Είναι, όμως, έτσι; Σύμφωνα με ορισμένα βελγικά ρεπορτάζ, τα δικαιώματα του Εμποκού έχουν αλλάξει κάτοχο...

Στη συμφωνία μεταξύ της Σταντάρ και της Κιέβο για το δανεισμό του ποδοσφαιριστή, φέρεται να είχε προβλεφθεί όρος που ανέφερε πως από το πρώτο λεπτό συμμετοχής του 23χρονου, αυτομάτως η ιταλική ομάδα αποκτά την κυριότητά του έναντι 3,7 εκατομμυρίων ευρώ!

Εάν το ρεπορτάζ επιβεβαιωθεί, τότε από τα 45' που αγωνίστηκε στη νίκη της Κιέβο επί της Έμπολι με 3-1, στις 23 Αυγούστου του 2015 και έπειτα, ο Εμποκού ανήκει στην Κιέβο! Όσο για τη Σταντάρ Λιέγης, έχει διατηρήσει το 20% σε περίπτωση μεταπώλησης!

Όσο για το πως μεταβάλλει τα δεδομένα η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος; Ο Αντρέα Στραματσόνι έχει εξαιρετική σχέση με τον πρόεδρο της Κιέβο, Λούκα Καμπεντέλι και στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου είχε διαπραγματευτεί μαζί του την προοπτική να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Είχε υπάρξει προσέγγιση, όμως ο τότε προπονητής Αντρέα Μαντορλίνι είχε πετύχει μία ανέλπιστη νίκη και διατηρήθηκε στη θέση του, ενώ στο μεταξύ κατατέθηκε η πρόταση του Παναθηναϊκού και ο "Στράμα" την αποδέχτηκε!

Ωστόσο, ο Στραματσόνι έχει διατηρήσει επαφή με τον Καμπεντέλι και εφόσον ο Εμποκού ανήκει στην Κιέβο, τότε θεωρείται πολύ πιθανό πως θα καταλήξουν σε συμφωνία για το δανεισμό του Βέλγου στράικερ στον Παναθηναϊκό. Ειδικότερα από τη στιγμή που δεν χρησιμοποιείται και επιθυμεί και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής να πάρει συμμετοχές!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ