ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η φόρμουλα για αγορές παικτών και η εκλεκτή τετράδα

Η φόρμουλα για αγορές παικτών και η εκλεκτή τετράδα

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να αποκτήσει νεαρούς Έλληνες παίκτες παρά τις κυρώσεις. Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Μιχάι και Κατράνης οι εφικτοί στόχοι.

Εξαιτίας των κυρώσεων που ισχύουν για τη μη αδειοδότηση του, ο Παναθηναϊκός δεν έχει το δικαίωμα να αγοράσει ποδοσφαιριστές για τις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Μπορεί να αποκτήσει δανεικούς ή ελεύθερους, με ανώτατο όριο στις αποδοχές τις 100.000 ευρώ καθαρά.

Φαινομενικά, ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να προχωρήσει σε αγορές, όπως των Τριαντάφυλλου Πασαλίδη και Γιώργου Κυριακόπουλου από τον Αστέρα ή του Ενέα Μιχάι από τον Παναιτωλικό. Διότι, ασφαλώς οι ομάδες τους δεν πρόκειται να τους παραχωρήσουν χωρίς τα ανάλογα οφέλη.

Ωστόσο, υπάρχει "φόρμουλα" για να ξεπεραστεί το απαγορευτικό... Ο Παναθηναϊκός μπορεί να συμφωνήσει για τον δανεισμό ενός ποδοσφαιριστή και να αποδεχτεί υποχρεωτική ρήτρα εξαγοράς για το καλοκαίρι του 2019. Επομένως, να μεταθέσει την αγορά όταν θα έχει εκτίσει τις ποινές που επιβάλλει η ΕΠΟ.

Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ. Επειδή αν ο Αλαφούζος παραμείνει ο μεγαλομέτοχος, τότε ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει χρήματα για μεταγραφές και κάθε συζήτηση για τα νομικά τρικ, θα στερείται νοήματος...

Από εκεί και πέρα, τέσσερις περιπτώσεις που αρέσουν στον Νταμπίζα και θεωρούνται εφικτές, είναι οι Κυριακόπουλος και Πασαλίδης του Αστέρα, ο Μιχάι του Παναιτωλικού και ο Κατράνης της Σεντ Ετιέν. Ο Δουβίκας είναι ο μεγάλος στόχος, αλλά το κόστος του κρίνεται εξωπραγματικό... Πάντως, ο Νταμπίζας θα ασχοληθεί αργότερα με τις μεταγραφές και προς το παρόν, απλώς συγκεντρώνει πληροφορίες.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ