ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η "ενθρόνιση" του Βαζέχα

NewSports          24/1/98
A¦O¤¤¿N - ¦AO.BAZEXA.
NewSports 24/1/98 A¦O¤¤¿N - ¦AO.BAZEXA. INTIME SPORTS

Σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια ο Κριστόφ Βαζέχα ανέβαινε στην κορυφή της λίστας των σκόρερ του Παναθηναϊκού με το γκολ που σημείωνε κόντρα στον Απόλλωνα Αθηνών. (VIDEO)

Αγωνιστική περίοδος 1997-98 και ο Παναθηναϊκός καλείται να περάσει νικηφόρα μέσα από την έδρα του Απόλλωνα Αθηνών προκειμένου να διατηρηθεί στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού.

Το παιχνίδι θα εξελιχθεί σε παράσταση για έναν ρόλο καθώς ο Παναθηναϊκός θα πάρει τη νίκη που θέλει με σκορ 5-2. Ή καλύτερα παράσταση για δύο ρόλους. Τον πρωταγωνιστικό δε θα τον έχει ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Κριστόφ Βαζέχα.

Ο μεγάλος Πολωνός στράικερ του Τριφυλλιού στο 64ο λεπτό θα εκμεταλλευτεί την ολιγωρία του νεαρού Κώστα Χαλκιά και θα σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων. Αυτό το γκολ, όμως, δεν είναι ένα γκολ σαν όλα τα άλλα. Είναι το γκολ νο181 στην καριέρα του "Χρηστάρα" στον Παναθηναϊκό. Το γκολ που τον ανεβάζει στην κορυφή της λίστας των σκόρερ του συλλόγου.

Λίγο αργότερα, ο Βαζέχα θα πετύχει κι άλλο ένα τέρμα, αλλά αυτό που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην καρδιά του είναι αυτό του 64ου λεπτού. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι κάτω από τη φανέλα του τριφυλλιού φορούσε εκείνο το απόγευμα και ένα μπλουζάκι με το νούμερο "181", το οποίο πήρε κάποιος τυχερός φίλαθλος που έτρεξε να τον αγκαλιάσει στο κόρνερ.

Η "ενθρόνιση" του Βαζέχα

*Το πρώτο γκολ του Κριστόφ Βαζέχα με την πράσινη φανέλα.

Το παιχνίδι της μοίρας

Κοιτάζοντας πίσω τον χρόνο, καταλαβαίνεις πολλά. Όπως τα παιχνίδια της μοίρας και πως πολλά πράγματα δε γίνονται τυχαία.

Διότι πως μπορεί κανείς να εξηγήσει το γεγονός ότι το γκολ νο181 μπήκε στο ίδιο γήπεδο που είχε μπει και το γκολ νο1 του Βαζέχα με τον Παναθηναϊκό;

Στο ίδιο γήπεδο, με τον ίδιο αντίπαλο, ο Πολωνός επιθετικός είχε ανοίξει το λογαριασμό του στην Ελλάδα, ένα απόγευμα στις 7 Ιανουαρίου του 1990.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ