ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ελπίδα του Τσίπρα και η πολυμετοχική αλλαγή

Η ελπίδα του Τσίπρα και η πολυμετοχική αλλαγή
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr θυμάται την πρώτη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Λεωφόρο ως "επώνυμο" στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε συμπέσει με το... πρώτο ματς της πολυμετοχικότητας!

"Μια ιστορία θα σας πω κι ανοίξετε τ' αυτιά σας" και όπως είναι λογικό στο πνεύμα των ημερών, αυτή η ιστορία αφορά το κεντρικό πρόσωπο της επικαιρότητας, τον νέο πρωθυπουργό της χώρας, τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το κόμμα του στη νίκη στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015, ευαγγελιζόμενος την ελπίδα και την αλλαγή...

Το τι θα πετύχει και σε ποιο βαθμό θα φανεί στην πορεία του χρόνου, όμως πριν από μερικά χρόνια, ήταν... συμπτωματικά παρών στη γέννηση μιας άλλης αλλαγής, ποδοσφαιρικής και όχι πολιτικής. Μιας αλλαγής με τεράστια απήχηση στο ποδοσφαιρικό σκηνικό της χώρας, αν και όχι ανάλογης με την τωρινή - και σχετιζόμενης με την αγαπημένη του ομάδα, τον Παναθηναϊκό...

Για να τα κάνουμε πενηνταράκια, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν παρών στη "γηπεδική" πρώτη της πολυμετοχικότητας στην ΠΑΕ, εκείνο το απόγευμα της 11ης Μαΐου του 2008 στο "Απόστολος Νικολαΐδης", όταν ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει 4-1 του Άρη, διασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League.

Στη θύρα των επισήμων του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι πόλοι εξουσίας του συλλόγου, συγκροτώντας ένα παράδοξο μωσαϊκό...

Η τότε "κυβέρνηση" στην ΠΑΕ, ο ιδιοκτήτης Γιάννης Βαρδινογιάννης - στο ματς ήταν παρέα με το δημοσιογράφο και φίλο του, Κώστα Στεφανή - κουρασμένος από την πολύμηνη ένταση, ενέδωσε στην πίεση των οπαδών για το άνοιγμα της μετοχικής σύνθεσης.

Η ελπίδα του Τσίπρα και η πολυμετοχική αλλαγή
INTIME SPORTS

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ και θείος του Τζίγγερ, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης - καθόταν δίπλα στον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ, Αργύρη Μήτσου -, ο οποίος είχε - στη δεκαετία του 1980 - προσλάβει τον Ανδρέα Βγενόπουλο ως υπεύθυνο επικοινωνίας.

Η ελπίδα του Τσίπρα και η πολυμετοχική αλλαγή
INTIME SPORTS

Η τότε "αξιωματική αντιπολίτευση", ο Ανδρέας Βγενόπουλος - με την οικογένεια του στην εξέδρα -, εκφράζοντας την πλειονότητα του κόσμου για νέο αέρα στο Τριφύλλι, είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ που επρόκειτο να προκηρυχθεί.

Η ελπίδα του Τσίπρα και η πολυμετοχική αλλαγή
INTIME SPORTS

Η τότε "παραδοσιακή" αντιπολίτευση: Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος. Είχαν - αρχικά - συνασπιστεί με τον Βγενόπουλο, πολύ πριν από την περίφημη "συμφωνία του Πεντελικού" και τον ακολούθησαν στην ΠΑΕ.

Η ελπίδα του Τσίπρα και η πολυμετοχική αλλαγή
INTIME SPORTS

Όλοι αυτοί παρακολούθησαν εκείνο το ιστορικό παιχνίδι σε μία ημερομηνία που συμβόλιζε - τότε - την αλλαγή στον Παναθηναϊκό, την ομόνοια και τη σύμπνοια...

Ανάμεσα τους, καθόταν ο νεοεκλεγείς, τότε, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παρέα με τον δημοσιογράφο, Παύλο Τσίμα, τον Βαγγέλη Σαμαρά (είχε την ευθύνη για την κατασκευή του γηπέδου στο Βοτανικό) και τον Βασίλη Παρθενόπουλο (τότε εμπορικός διευθυντής στην ΠΑΕ).

Η ελπίδα του Τσίπρα και η πολυμετοχική αλλαγή
INTIME SPORTS

Η ελπίδα που φώλιασε από εκείνη την ημέρα στο μυαλό και την καρδιά των οπαδών του Παναθηναϊκού, εξελίχθηκε μετά τις επιτυχίες δύο ετών σε εφιάλτη και η πολυμετοχικότητα δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των φιλάθλων.

Μακάρι η ελπίδα αυτών των ημερών, να μην έχει παρόμοια κατάληξη για τη χώρα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ