ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γνωμοδοτεί για αυστηρή ποινή ο πρόεδρος της ΔΕΑΒ

Γνωμοδοτεί για αυστηρή ποινή ο πρόεδρος της ΔΕΑΒ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ολομέλεια της ΔΕΑΒ θα συνεδριάσει έχοντας ως βάση την αυστηρή γνωμοδότηση του προέδρου, για την εισήγηση που θα καταθέσει στον Σταύρο Κοντονή για την ποινή στον Παναθηναϊκό. Ανοιχτές όλες οι αντιδράσεις από το Τριφύλλι.

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας θα συνεδριάσει την Τρίτη (5/1) και μεταξύ άλλων, θα εισηγηθεί προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, την ποινή που θεωρεί ενδεδειγμένη για τον Παναθηναϊκό για όσα συνέβησαν στο "Απόστολος Νικολαΐδης" στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ως βάση προς συζήτηση στην ολομέλεια της ΔΕΑΒ, θα τεθεί η γνωμοδότηση του προέδρου, Ευρυπίδη Ρεβελάκη, η οποία προβλέπει υψηλό πρόστιμο και κλείσιμο των θυρών 13-14, επιπρόσθετα στην ποινή των 4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών. Από τη συνεδρίαση θα καθοριστεί εάν η πρόταση θα υιοθετηθεί στο σύνολο της ή μερικώς και σε ποιο βαθμό.

Φυσικά, η εισήγηση της ΔΕΑΒ δεν υποχρεώνει τον Σταύρο Κοντονή να την εφαρμόσει, αφού ο υφυπουργός έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει πιο αυστηρή ή πιο επιεική ποινή. Όμως, με δεδομένο ότι ο Κοντονής αναβάθμισε τις αρμοδιότητες της ΔΕΑΒ πριν λίγους μήνες, θεωρείται απίθανο να την αγνοήσει και η πρόταση θα αποτελέσει πρόκριμα για την απόφαση του υφυπουργείου, αναφορικά με τον Παναθηναϊκό.

Στον Παναθηναϊκό έχουν επίγνωση της κατάστασης και με την παράσταση τους στη συνεδρίαση, θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν τη γνωμοδότηση του προέδρου. Μάλιστα, κρίνουν το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ για τις παρεκτροπές των φίλων του στο ματς με τη Ντόρτμουντ, ως ένα δείγμα των προθέσεων του Κοντονή.

Αμφισβήτηση μέχρι και στο νόμο

Η επιχειρηματολογία και η ρητορική των στελεχών του Παναθηναϊκού θα είναι επιθετικές στο προσεχές διάστημα, ωστόσο προτού κλιμακώσουν περαιτέρω τις αντιδράσεις τους, θα αναμένουν την απόφαση του Σταύρου Κοντονή. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και κριθεί ότι η ποινή που θα επιβληθεί, θα είναι εξοντωτική, τότε θα αντιδράσουν πιο σκληρά.

Μία από τις απόψεις που έχουν εκφραστεί, αμφισβητεί την συνταγματικότητα του άρθρου του αθλητικού νόμου, που παρέχει στον Κοντονή την ευχέρεια να επιβάλλει πρόστιμα. Για την ώρα δεν πρόκειται να τεθεί τέτοιο θέμα, όμως μία αυστηρότατη ποινή, σε συνδυασμό με τη γενικότερη στάση του υφυπουργείου Αθλητισμού στα του ποδοσφαίρου, ίσως οδηγήσουν σε αναθεώρηση των πεποιθήσεων της διοίκησης της ΠΑΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Οι επόμενες ενέργειες του Γιάννη Αλαφούζου

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ