ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι επόμενες ενέργειες του Γιάννη Αλαφούζου

Οι επόμενες ενέργειες του Γιάννη Αλαφούζου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η οριστικοποίηση της ποινής για το μη διεξαχθέν ντέρμπι, οδήγησε τον Γιάννη Αλαφούζο στην απόφαση να αντιδράσει σε όλα τα επίπεδα. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ για τις σκέψεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Την τελευταία ημέρα του 2015, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση του Παναθηναϊκού και διατήρησε ως έχει την ποινή που είχε επιβληθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague. Ήτοι, 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση 3 βαθμών και πρόστιμο 190.000 ευρώ... Η ετυμηγορία εξόργισε τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και προκάλεσε την έκδοση μιας επιθετικής ανακοίνωσης, αλλά λόγω των εορτών για την Πρωτοχρονιά, δεν αποφασίστηκαν οι περαιτέρω αντιδράσεις.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα (4/1), πριν από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό στο "Απόστολος Νικολαΐδης", ο Γιάννης Αλαφούζος θα έχει συνεννοήσεις με τους Χρήστο Παναγόπουλο, Αθηνά Μπαλωμένου και Γιάννη Κάρμη για το πώς θα ενεργήσει η ΠΑΕ από εδώ και στο εξής. Το βέβαιο είναι ότι επικρατεί οργή και δυσαρέσκεια, αλλά το ζητούμενο είναι οι αντιδράσεις που θα αποφασιστούν, να αποφέρουν αποτελέσματα...

Η παράσταση στη ΔΕΑΒ

Καταρχάς, ο Παναθηναϊκός ακόμα δεν έχει ξεμπλέξει με τις νομικές περιπέτειες από μη διεξαχθέν ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Την Τρίτη (5/1) θα συνεδριάσει η ΔΕΑΒ για να καταλήξει στην εισήγηση της προς τον Σταύρο Κοντονή, για την ποινή που πρέπει να επιβληθεί. Πέραν του προστίμου, θα συζητηθεί το πιθανό κλείσιμο των θυρών 13-14 για επιπλέον παιχνίδια, πέραν των 4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών σε όλο το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η διοίκηση κατέθεσε αίτημα για να παραστεί στη διαδικασία και να εκθέσει την επιχειρηματολογία της, με τη ΔΕΑΒ να το αποδέχεται. Η ΠΑΕ θα εκπροσωπηθεί από την Αθηνά Μπαλωμένου και τον Γιάννη Κάρμη, οι οποίοι θα εξηγήσουν την αντικειμενική ευθύνη του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια και θα τονίσουν ότι ήδη η τιμωρία είναι εξοντωτική.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε οριστικά και αμετάκλητα ότι ο Παναθηναϊκός έχασε στα χαρτιά το ματς με τον Ολυμπιακό και μία προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο δεν πρόκειται να μεταβάλλει την ετυμηγορία. Ουσιαστικά, εφόσον ο Παναθηναϊκός προσφύγει στο ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο της Ομοσπονδίας, θα στοχεύσει στη μείωση του προστίμου και των αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, διότι δεν μπορεί να κερδίσει κάτι άλλο. Οπότε, ναι μεν έχει συζητηθεί η σκέψη, αλλά τα οφέλη θα είναι μικρά.

Κάλεσμα και συλλαλητήριο

Όσοι έχουν πρόσβαση στον Γιάννη Αλαφούζο αυτές τις ημέρες, τον προτρέπουν να αρχίσει ξανά τις προετοιμασίες για την οργάνωση ενός συλλαλητηρίου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ συμφωνεί με την πρόταση και εκτιμά ότι οι φίλοι του Τριφυλλιού θα συμμετέχουν στη διαμαρτυρία. Άλλωστε, ανεξαρτήτως της προσωπικής συμπάθειας ή αντιπάθειας, στην ΠΑΕ θεωρούν ότι ο Παναθηναϊκός έχει τεθεί στο στόχαστρο του παρασκηνίου και αυτό το διακύβευμα θα θέσει ο Αλαφούζος. Ταυτόχρονα, θα προσπαθήσει να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή και την ασφάλεια του συλλαλητηρίου.

Συνέντευξη Τύπου με καταγγελίες

Άλλη μία εισήγηση προς τον Αλαφούζο αφορά τη διεξαγωγή μιας συνέντευξης Τύπου, ώστε να καταγγείλει πρόσωπα και καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ο Αλαφούζος θα υποχρεωθεί να αναφερθεί με διευθύνσεις και ονόματα, αφού σε περίπτωση που μιλήσει γενικά και αόριστα, θα υποπέσει σε επικοινωνιακό λάθος. Οπότε, θα συσκεφθεί με τους συνεργάτες του, θα διερευνήσουν όσα μπορεί να καταγγείλει και στη συνέχεια, θα πράξουν αναλόγως.

Ευθεία συνεννόηση με τον Μελισσανίδη

Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Δημήτρης Μελισσανίδης συντονίζουν τη δράση τους σε πολλά ζητήματα, αφού όπως έχουν επισημάνει, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ευνοείται ο Ολυμπιακός και να αδικούνται ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Κάλλιστα, αυτό που συνέβη στον Παναθηναϊκό τον Νοέμβριο, μπορεί να συμβεί στην ΑΕΚ στο άμεσο μέλλον, οπότε οι δύο άνδρες θα ενεργήσουν παράλληλα σε κάποια θέματα.

Εμπλοκή στις εκλογές της ΕΠΟ

Επανειλημμένα, έχει επισημανθεί ότι είναι αδικαιολόγητο ο Παναθηναϊκός να απέχει από τις διεργασίες που εξελίσσονται εν όψει των εκλογών της ΕΠΟ. Ασφαλώς, ο Αλαφούζος πολλάκις έχει πει και έχει δείξει ότι δεν θέλει να ανακατεύεται με τέτοιου είδους διεργασίες, όμως έχει διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να παραμείνει αμέτοχος, εάν θέλει να αλλάξουν οι καταστάσεις. Για αυτό, ο Χρήστος Παναγόπουλος έχει αναλάβει να προσεγγίσει Ενώσεις και θα επιχειρήσει να επηρεάσει, για να προωθήσει τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Δεν θα έχει εύκολο έργο, αφού από το 2010 και έπειτα, το Τριφύλλι απέχει και το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί κρίνεται εχθρικό. Αλλά εκτιμάται ότι πρέπει να γίνει η αρχή...

Επίθεση στην Κυβέρνηση

Η μέχρι τώρα στάση της Κυβέρνησης και του υφυπουργείου Αθλητισμού, έχουν απογοητεύσει οικτρά τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ανέμενε περισσότερα ως προς την κάθαρση και την εξυγίανση του αθλήματος, όμως αντίθετα διαπιστώνει τη συμπόρευση του Σταύρου Κοντονή με παράγοντες, οι οποίοι βαραίνονται με κακουργηματικές διώξεις. Σε πρόσφατη κλήση του Κοντονή για το κλείσιμο ενός ραντεβού, ο Αλαφούζος απάντησε αρνητικά και αντ' αυτού, στη συνάντηση μετέβη ο Χρήστος Παναγόπουλος.

Από εδώ και στο εξής, η διοίκηση εμφανίζεται αποφασισμένη να αντιπαρατεθεί με την Κυβέρνηση και να ασκήσει δριμύτατη δημόσια κριτική. Φυσικά, αυτό που έχει σημασία είναι τι θα καταφέρει... Εάν, δηλαδή, η πίεση θα αποδώσει ή θα περάσει χωρίς να αλλάξει το παραμικρό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ