ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Για πάντα στο σπίτι του!

Για πάντα στο σπίτι του!
INTIME SPORTS

Ο Φέρεντς Πούσκας απέκτησε τη δική του θέση στη Θύρα 3 του "Απόστολος Νικολαΐδης", με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτωρ Όρμπαν να κάνει τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης στήλης με την προσωπογραφία του. (pics&vds)

Με τον Φέρεντς Πούσκας να εγκαθίσταται... μόνιμα στο "Απόστολος Νικολαΐδης", κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις προς τιμή του, τη Δευτέρα 2 Ιουνίου του 2014, 43 χρόνια μετά τον τελικό του Γουέμπλεϊ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άγιαξ το 1971.

Λίγη ώρα πριν από το φιλικό του Παναθηναϊκού Κ17 με την ακαδημία Πούσκας, αποκαλύφθηκε στη Θύρα 3 μία μαρμάρινη στήλη με την προσωπογραφία του κορυφαίου Ούγγρου ποδοσφαιριστή και με χαραγμένη την αγαπημένη του φράση "έντεκα αυτοί, έντεκα κι εμείς".

Για πάντα στο σπίτι του!
INTIME SPORTS

Παράλληλα, υπάρχει μία μικρή επιγραφή με το βιογραφικό του, γραμμένο στα ελληνικά και στα ουγγρικά, ώστε να τονίζει το δεσμό που είχε ο Πούσκας με τις δύο χώρες.

Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας και επιστήθιος φίλος του εκλιπόντος, Βίκτορ Όρμπαν, παρουσία της συζύγου του Πούσκας, Ελίζαμπεθ, και όλων των εν ζωή μελών της χρυσής ομάδας του Τριφυλλιού. Απουσίασαν μόνο ο Άνθιμος Καψής και ο Κώστας Ελευθεράκης για προσωπικούς λόγους.

Πριν αρχίσει η διαδικασία, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Γουέμπλεϊ συγκεντρώθηκαν στη σέντρα του γηπέδου.

Για πάντα στο σπίτι του!
INTIME SPORTS

Το λόγο πήρε ο τότε πρόεδρος, Μιχάλης Κίτσιος, ο οποίος διηγήθηκε πως έφερε τον Πούσκας στην Ελλάδα και κατόπιν, απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους όλων ο Αριστείδης Καμάρας.

Έπειτα, ο Βίκτωρ Όρμπαν κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο παρέδωσε μετάλλια στις πράσινες δόξες και χαιρέτησε τους νεαρούς παίκτες οι οποίοι θα έπαιζαν αργότερα στο φιλικό.

Ακολούθως, στην ομιλία του ευχαρίστησε την οικογένεια του Παναθηναϊκού επειδή δέχθηκε και αγάπησε τον Πούσκας σε μία χρονική συγκυρία που η πατρίδα του τον είχε αποκηρύξει.

Κλείνοντας την ομιλία του, αναφώνησε στα ελληνικά "Ζήτω ο ΠΑΟ, ζήτω ο Πούσκας" και στη συνέχεια αποκάλυψε τη μαρμάρινη στήλη, η οποία καλυπτόταν με μία σημαία του Παναθηναϊκού.

Σε αυτό το σημείο, η σύζυγος του Πούσκας ξέσπασε σε δάκρυα από τη συγκινησιακή φόρτιση, με τους παλαίμαχους να σπεύδουν να την υποστηρίξουν.

Παρών ήταν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλαριάς, την ΠΑΕ εκπροσώπησαν ο γενικός διευθυντής Αγησίλαος Τουμαζάτος, η νομική σύμβουλος, Αθηνά Μπαλωμένου και το μέλος του ΔΣ, Γιάννης Ηρειώτης, ενώ παρέστη και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Αδριανός και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Άγγελος Φιλιππίδης, ενώ στις εξέδρες βρέθηκαν περίπου 1.000 θεατές.

Για πάντα στο σπίτι του!
INTIME SPORTS

Γκολ αλά... Πούσκας

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ακαδημίας Πούσκας επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού Κ17 και τίμησε με το δικό της τρόπο τη μνήμη του μεγάλου Μαγυάρου!

Την παράσταση έκλεψε το νούμερο 10 της ακαδημίας Πούσκας, ονόματι Σαλάι, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ εκπληκτικής έμπνευσης, λίγα μέτρα από τη γραμμή του κέντρου! Οι θεατές ενθουσιάστηκαν με τον νεαρό χαφ και τον χειροκρότησαν για το ωραίο θέαμα που προσέφερε. Ένα γκολ αλά... Πούσκας.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει με εύστοχη εκτέλεση του Χρυσικού, όμως προηγουμένως είχε χάσει σωρεία κλασικών ευκαιριών με τους Χατζηγιοβάνη, Σάμιο και Μεράι ενώ είχε και δοκάρι με τον Μπαλατσούρα. Μάλιστα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Χατζηγιοβάνης με ωραίο φάουλ ανάγκασε τον αναπληρωματικό γκολκίπερ της ακαδημίας Πούσκας σε μια εντυπωσιακή επέμβαση.

Παναθηναϊκός: Βασίλας, Στρατήγης, Σάμιος, Οικονομόπουλος, Χρυσικός, Μπαλατσούρας, Παπανικολάου, Μίγγος, Μεράι, Θεοχάρης, Χατζηγιοβάννης και οι Βαλμάς, Τουρούκης, Σαμπατάκος, Ζίκος, Πίσπας, Ρούμπος, Ντουσάι

Ακαδημία Πούσκας: Τότι, Κερτάι, Λάζλο, Ερντέι, Νταμασντί, Σαλάι, Οβάρι, Άιρτον, Τζόνγκα, Κομπολός, Χουρσάν

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ