ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φύσσας, το νούμερο 1

Φύσσας, το νούμερο 1
INTIME SPORTS

Ο Τάκης Φύσσας επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για να είναι το νούμερο ένα μετά τον Γιάννη Αλαφούζο. Ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές του και τι ακριβώς θα γίνει με τον Νίκο Νταμπίζα;

Ο Τάκης Φύσσας επέστρεψε στον Παναθηναϊκό μετά από 6,5χρονια και η παρουσία του στο τριφύλλι όσο θετική και αν είναι δημιούργησε εύλογα απορίες για τον ρόλο που θα έχει και ποιος "απειλείται". Από τον Παναθηναϊκό το πρώτο που τόνιζαν με το που έγινε γνωστό το θέμα ήταν ότι η πρόσληψη Φύσσα δεν έχει καμία σχέση με τον Νταμπίζα και πως οι δυο τους θα συνεργάζονται.

Αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Φύσσας θα είναι το νούμερο ένα πίσω από τον Αλαφούζο και θα έχει καθημερινή επικοινωνία με τον πρόεδρο των πράσινων για να συζητάνε για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ακόμα δηλαδή και οι εισηγήσεις του Νταμπίζα ο οποίος θα συνεχίσει να μιλάει με μάνατζερ και παίκτες θα γίνονται στον Φύσσα και αυτός θα δίνει το τελικό «οκ» για να προχωρήσει η μεταγραφή. Θα πρέπει άλλωστε να σημειώσουμε πως πριν από ενάμιση χρόνο ο πρώην άσσος του Παναθηναϊκού ήταν το νούμερο 1 φαβορί για την θέση του τεχνικού διευθυντή αλλά λόγω της θέσης του στην ΕΠΟ είχε αρνηθεί την πρόταση του τριφυλλιού.

Ο άνθρωπος «Αντί του προέδρου»

Ουσιαστικά δηλαδή ο παλαίμαχος άσσος των πράσινων θα είναι ο άνθρωπος «Αντί του προέδρου» και πολλές φορές ενεργώντας και για τον ίδιο τον πρόεδρο. Έναν ρόλο εκτελεστικού διευθυντή δηλαδή με αυξημένες αρμοδιότητες σε ότι έχει να κάνει με το ποδοσφαιρικό τμήμα και θα αφορά από τις μεταγραφές μέχρι την στελέχωση του ανθρώπινου δυναμικού στην ομάδα και γύρω από αυτήν, την ανάπλαση της Λεωφόρου και του Απήλιον στο αθλητικό κομμάτι και ούτω καθ’ εξής. Ένα κομμάτι αρμοδιοτήτων που έως τώρα είχε ο Νίκος Νταμπίζας.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η πρώτη παρουσία του Φύσσα στον νέο του ρόλο θα γίνει στις 13 Αυγούστου και στην διάρκεια του φιλικού με την Παναχαϊκή.

Υπάρχουν σύννεφα

Από εκεί και πέρα και από την στιγμή που στην πράσινη ΠΑΕ είναι απόλυτοι και λένε ότι ο ρόλος των Φύσσα και Νταμπίζα δεν συγκρούεται δεν υπάρχει λόγος να μην τους πιστέψει κανείς αν και είναι γεγονός ότι κάποια σύννεφα έχουν μαζευτεί πάνω από τον τεχνικό διευθυντή των πράσινων.

Όχι τόσο για τις μεταγραφές που έγιναν αλλά για κάποιες που δεν έγιναν καθώς και το θέμα του Καραγκούνη που υπήρχε πλήρη διάσταση απόψεων με την πράσινη διοίκηση.Αλλά και με κάποιες άλλες αποφάσεις που δεν έχουν να κάνουν τόσο με τους παίκτες των πράσινων.

Οπότε το πρώτο που μένει να δούμε είναι πως θα κυλήσει η συνεργασία των δυο αντρών και αν ο νυν τεχνικός διευθυντής των πρασίνων το αποδεχτεί αυτό.

Το μόνο σίγουρο είναι προς το παρών και μέχρι τις 13 Αυγούστου ο Νταμπίζας ζήτησε και πήρε μια εξαήμερη άδεια από τον Αλαφούζο καθώς πρόκειται για νεκρή περίοδο και άλλωστε όλο το καλοκαίρι και λόγω της προσωπικής περιπέτειας που είχε δεν είχε φύγει καθόλου.

Η παρερμηνεία που υπήρξε

Βέβαια υπήρξε και μια παρερμηνεία όσον αφορά τον ρόλο που δόθηκε στον Τάκη Φύσσα καθώς από την ΠΑΕ αρχικά τόνιζαν ότι θα είναι ο άμεσος σύνδεσμος της διοίκησης με τους ποδοσφαιριστές και τότε θα ερχόταν σε άμεση σύγκρουση με τον ρόλο του Δημήτρη Σαραβάκου.

Ο παλαίμαχος άσσος έχει ακριβώς αυτόν τον ρόλο τώρα στην ομάδα και η δουλειά του όσο και αν δεν φαίνεται, θεωρείται από τους ανθρώπους της πράσινης ΠΑΕ σημαντική και πετυχημένη. Οπότε ήταν δύσκολο ο «Μητσάρας» που χαίρει και τις καθολικής αποδοχής του κόσμου και η επιστροφή του στο τριφύλλι συνοδεύτηκε από κολακευτικά μόνο σχόλια από όλους να είναι σε δυσμένεια.

Θα ήταν ιδανικό

Το ιδανικότερο για τον Παναθηναϊκό θα ήταν η συνεργασία Αλαφούζου, Φύσσα, Νταμπίζα και Αναστασίου να λειτουργήσει αρμονικά καθώς τότε το τριφύλλι θα βγει απόλυτα κερδισμένο. Οι Νταμπίζας, Αναστασίου άλλωστε έχουν δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής στον πρώτο τους χρόνο στην ομάδα ακόμα και με τα όποια λάθη μπορεί να έγιναν φέτος και με τη προσθήκη ενός ανθρώπου όπως ο Φύσσας που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις εντός και εκτός Παναθηναϊκού μόνο οφέλη μπορεί να έχει μια αρμονική συνεργασία.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ