ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φουρλάνος: "Κομμάτι της νέας εποχής"

Φουρλάνος: "Κομμάτι της νέας εποχής"
INTIME SPORTS

Ο Σπύρος Φουρλάνος μίλησε για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε επίπεδο ακαδημιών στην ομάδα του Παναθηναϊκού και την προοπτική που θα έχουν όλα τα παιδιά της ηλικίας του.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με την Προοδευτική έχοντας έξι νεαρούς παίκτες από την ακαδημία στην ενδεκάδα του ενώ μεταξύ αυτών ήταν και ο Σπύρος Φουρλάνος.

Ο διεθνής μέσος μάλιστα είχε πολύ καλή απόδοση πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα ματς του με την πράσινη φανέλα. Ο Φουρλάνος φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό και μίλησε για την δουλειά που γίνεται στην ακαδημία, τις προοπτικές που έχουν όλα τα νεαρά παιδιά και τους προπονητές των πράσινων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σπύρου Φουρλάνου στον Sentra Fm:

Για το πρώτο του παιχνίδι με την φανέλα του Παναθηναϊκού: «Το πρώτο μου παιχνίδι δεν ήταν στα Γιάννενα όπως είπατε. Ήταν με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ αν θυμάστε, στα Ιωάννινα είχα αγωνιστεί, ως αλλαγή».

Για την χρονική συγκυρία και το βάρος που απαιτείται: «Προσωπικά είμαι 9 χρόνια στην ομάδα είμαι από πολύ μικρός οπότε έχω ζήσει όλες τις κατηγορίες και ξέρω πολύ καλά τι γίνεται στο σύλλογο και πως λειτουργεί. Το βάρος της φανέλας είναι μεγάλο, πρέπει να μπεις με την ψυχολογία «Πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας, να κερδίσουμε για την ομάδα που αγαπάμε και στηρίζουμε και να μην σκεφτόμαστε το βάρος αυτό».

Από τις μικρές ηλικίες όλοι μας οι προπονητές στις ακαδημίες προσπάθησαν να μας περάσουν την ακόλουθη νοοτροπία: «Στόχο είναι να είστε πάντα πρώτοι, θα κάνετε πρωταθλητισμό στην καριέρα σας και αυτή τη λογική έχουμε κάθε φορά που μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Με αυτή τη λογική έχουν φτάσει και οι παίκτες που πρωταγωνιστούν τώρα στην πρώτη ομάδα».

Για τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και τον προπονητή που ασχολήθηκε περισσότερο με αυτές: «Οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού όλα τα χρόνια είναι οι καλύτερες και οι πιο γνωστές στην Ελλάδα κάτι το οποίο είναι ξεκάθαρο και από τα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων, με την επικοινωνία να είναι άμεση.

Είχα προλάβει τον Μουνιόθ όταν έβγαλε τον Νίνη, όμως θεωρώ ότι ο Χεν τεν Κάτε (εγώ τότε ήμουν μικρότερος και ο κ. Χουάν τώρα που έχω την ευκαιρία να τον γνωρίζω εδώ και τρία χρόνια (είχαμε πάρει το πρωτάθλημα πέρσι) έχει μεγάλη εκτίμηση για το τεχνικό τιμ και την ακαδημία και έχει άμεση συνεργασία μαζί τους».

Ο κ. Χουάν έχει μία φιλοσοφία. Αυτή η φιλοσοφία, δεν αλλάζει σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκετε και αυτό θεωρώ πως είναι σημείο κλειδί σε όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα τόσο ψηλά στην προπονητική του καριέρα, είτε είναι προπονητής των ακαδημιών είτε προπονεί την πρώτη ομάδα όπως τώρα.

Στόχος του είναι να υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα, να πηγαίνουμε με όρεξη και στην προπόνηση και στους αγώνες να πηγαίνουμε να παίζουμε το παιχνίδι μας χωρίς άγχος σε οποιαδήποτε έδρα. Ένα παιχνίδι γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο στην τελική».

Για το δικό του είδωλο και τον τρόπο που βρέθηκε στον Παναθηναϊκό: «Πήγα στον Παναθηναϊκό σε ηλικία 10 ετών, από την ακαδημία του Τότη Φυλακούρη όπου βρισκόμουν για δύο χρόνια. Εκείνος έκανε τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοκιμαστώ στην ομάδα. Όλοι οι πιτσιρικάδες είχαμε είδωλο τον Καραγκούνη ο οποίος τότε αγωνιζόταν στην πρώτη ομάδα και αυτό για εμένα δεν αλλάζει «ήταν και παραμένει είδωλο» μέχρι και σήμερα.

Για τις οικονομικές αλλαγές και τον ρόλο τους στην προώθηση παικτών από την ακαδημία: «Για να είμαι ειλικρινής δεν το πιστεύω. Εάν δεν υπήρχαν αυτές οι οικονομικές και διοικητικές συνθήκες στην ομάδα, πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να γίνει τόσο μεγάλη εξαίρεση στην Ελλάδα και να ανέβουν τόσο παιδιά στην πρώτη ομάδα στην Ελλάδα εάν δεν φτάσεις 21-22 ετών δεν παίρνεις την ευκαιρία. Υπήρχε πάντα μία ξενομανία στην χώρα μας, υπήρχε μία πεποίθηση ότι ο παίκτης δεν έχει ωριμάσει ακόμα δεν είναι έτοιμος. Την ίδια ώρα βλέπουμε όμως σε ξένα πρωταθλήματα να πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας 17-18 ετών».

Για την σχέση των «πιτσιρικάδων» του Παναθηναϊκού εκτός αγωνιστικού χώρου: «Είμαστε κολλητοί με τον Στέφανο και τον Χάρη έχουμε ξεκινήσει μαζί και είμαστε οι παλιοί σε αυτή τη φουρνιά και έχουμε κάνει την ίδια πορεία στην Εθνική ομάδα».

Η βαθμολογία δεν σου δίνει την σιγουριά και την σταθερότητα, όπως αν η ομάδα ήταν υγιής, όμως σου δίνει το κίνητρο μαζί με εσένα να ξεκινήσει μία «νέα εποχή» στον σύλλογο για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που της αξίζει στην θέση που της ανάλογη. Εξάλλου, μία «νέα αρχή» και μία «νέα νοοτροπία» είναι απαραίτητη αυτή την στιγμή τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

Για την αποχώρηση Φερέιρα: "Φυσικά ο κ. Φερέιρα είναι ένας έμπειρος και πολύ καλός προπονητής. Μου έδωσε την ευκαιρία και έκανα το ντεμπούτο μου μαζί του και τον ευχαριστώ για αυτό, όμως πιστεύω ότι είχαμε φτάσει στο σημείο που χρειαζόταν μία αλλαγή στην ομάδα. Η αλλαγή που θα φέρει την μεγαλύτερη αλλαγή σε μία ομάδα είναι αναμφίβολα αυτή στη θέση του προπονητή.

Με την έλευση του κ. Χουάν μας έφυγε ένα άγχος ειδικά σε εμάς τους μικρούς, όσον αφορά το «να δείξουμε πράγματα». Όλοι οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν τον κ. Ρότσα και αυτή η αλλαγή ήταν πάνω από όλα ομαλή γιατί γνωρίζουμε την πορεία του αυτά τα χρόνια».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ