ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Fosun International: Από την Κίνα στον Παναθηναϊκό

Fosun International: Από την Κίνα στον Παναθηναϊκό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr, ο Κινέζος “συμπαίκτης” του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο μπάσιμο του για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είναι το επενδυτικό fund Fosun International Limited.

Το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε μετά τη συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Αλαφούζο, είναι ότι κατά κύριο λόγο η έκβαση του ενδιαφέροντος του πρώτου για την ΠΑΕ θα κριθεί από τη στάση που θα κρατήσει ο Κινέζος “συμπαίκτης”.

Όπως επισήμανε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ στον πρόεδρο της “Παναθηναϊκής Συμμαχίας”, πρόκειται για κινέζικη εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας και από τα ταμεία της θα προέλθει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που θα επενδυθεί.

Εφόσον κανένας από τους δύο εμπλεκόμενους δεν αποκάλυψε τον υποψήφιο επενδυτή, το sport24.gr έκανε ρεπορτάζ και σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξε, κατέληξε στο επενδυτικό fund Fosun International Limited!

Οικονομικός κολοσσός

Η Fosun International Limited είναι ένα από τα μεγαλύτερα κινέζικα fund, το οποίο άρχισε τη δραστηριότητα του το 1992, αναπτύχθηκε στην κεντρική Κίνα και την τελευταία πενταετία επεκτάθηκε έξω από τα σύνορα της χώρας του.

Η Fosun κινείται στην κατεύθυνση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της Κίνας. Δηλαδή, επενδύει πλέον στρατηγικά στο εξωτερικό, ενώ στο εσωτερικό αναπτύσσεται επενδύοντας σε αγορές με μεγαλύτερο εισόδημα και ζήτηση για νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Πρόκειται για ένα group που το 2012 είχε συνολικό κύκλο εργασιών 51,625 δισ. γουάν ή 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο όμιλος αναπτύσσεται σε τέσσερις τομείς δραστηριότητας: στη βιομηχανία, τις ασφάλειες, τις επενδύσεις και τη διαχείριση κινητών και ακινήτων αξιών.

Επενδύσεις στην Ελλάδα

Δεν πρόκειται για ένα fund που δεν γνωρίζει την Ελλάδα και επιχειρεί την είσοδο του αυτή την εποχή. Βρίσκεται στη χώρα μας μία διετία, έχει επενδύσει σε ελληνικές εταιρίες και έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για αρκετές από τις αποκρατικοποιήσεις στις οποίες προχωρεί το Δημόσιο.

Από το 2011 είναι ο στρατηγικός συνεργάτης της Folli Follie Group, κατέχοντας το 13,4% των μετοχών, ενώ προ μερικών εβδομάδων το φαρμακευτικό σκέλος της, η Shanghai Fosun Pharmaceutical είχε υπογράψει συμφωνία με την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία Σellas Clinicals, ύψους 388 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμα, στη διάρκεια του 2013 οι εκπρόσωποι της στην Ελλάδα είχαν επαφές με τους αρμόδιους φορείς για την αξιοποίηση εκτάσεων στη Χαλκιδική και την κατασκευή του αεροδρομίου του Καστελίου στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ συμμετείχε στην προκαταρκτική φάση για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ και την ιδιωτικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Η Fosun International Limited αποδεικνύει ότι έχει έρθει στην Ελλάδα για να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που έχουν δημιουργηθεί από την οικονομική κρίση, καθώς και να ανοιχτεί στην Ευρώπη και ο Παναθηναϊκός μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση για αυτή...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ