ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ένα βήμα μπρος και ένα πίσω ο Καραγκούνης

ÂÉÃÉÁÑÅÁË - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2008)<br>
VILLAREAL - PANATHINAIKOS (CHAMPIONS LEAGUE 2008)
Καραγκούνης INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Καραγκούνης συνεχίζει να καταλαμβάνει κυρίαρχο ρόλο στα ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού και η προοπτική της επιστροφής του έχει δημιουργήσει ποικίλες συζητήσεις. Το Sport24.gr καταγράφει τα δεδομένα της υπόθεσης του!

Ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν ο πρώτος από τη "γενιά της Ριζούπολης" ο οποίος αποχώρησε τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2003. Επόμενος ήταν λίγες μέρες αργότερα ο Νίκος Λυμπερόπουλος, για να τον ακολουθήσουν σταδιακά και τα υπόλοιπα μέλη εκείνης της ομάδας.

Τέσσερα χρόνια μετά, το καλοκαίρι του 2007 ο "τυπάρας" έκανε το αντίστροφο δρομολόγιο, επιστρέφοντας στον Παναθηναϊκό και ανοίγοντας την... πόρτα για τους έτερους της φουρνιάς του! Τελικά, επανήλθαν τον Αύγουστο του ίδιου έτους ο Τάκης Φύσσας και το Σεπτέμβρη του 2009 ο Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Με εκείνο το come back του Καραγκούνη, άρχισε μία ατέρμονη συζήτηση για πιθανές επιστροφές και άλλων! Κλασικότερο παράδειγμα ο Σωτήρης Κυργιάκος, ο οποίος σε κάθε μεταγραφική περίοδο απασχολούσε τα ρεπορτάζ!

Πλέον, ο "Κάρα" διαπραγματεύεται ακόμα μία επιστροφή στον Παναθηναϊκό, την τρίτη του συνολικά και με την πιθανή έλευση του, φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί και ο κύκλος που είχε ανοίξει πριν από 11 χρόνια!

Κοντά και μακρυά

Αναμφίβολα, η προοπτική της επανένταξης του Γιώργου Καραγκούνη στο ρόστερ του Παναθηναϊκού συγκεντρώνει θετικά και αρνητικά και προκαλεί αμέτρητες συζητήσεις στις τάξεις των οπαδών, δημιουργώντας φανατικούς υπέρμαχους και κάθετα αντίθετους.

Το μοναδικό δεδομένο είναι πως ο Καραγκούνης βρίσκεται τόσο κοντά στον Παναθηναϊκό, όσο και μακριά του! Διότι υπάρχουν παράγοντες που τον ντύνουν με τα πράσινα και άλλοι που δεν του επιτρέπουν να γυρίσει!

Από τη μία, ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας αγαπά την ομάδα που τον ανέδειξε και θα ήθελε όσο τίποτα άλλο να τελειώσει την καριέρα του σε αυτή. Για τον ίδιο, θα ήταν το ιδανικό να παίξει το τελευταίο του παιχνίδι με το τριφύλλι στο στήθος και με το περιβραχιόνιο στο αριστερό μπράτσο.

Επίσης, επιθυμεί να βοηθήσει στην αγωνιστική ανάκαμψη του Παναθηναϊκού στη δυσκολότερη περίοδο της ιστορίας του και να ενισχύσει την ανοδική του πορεία. Ο Παναθηναϊκός του έδωσε τα πάντα και ο Καραγκούνης θα είχε μία ευκαιρία να "ξεχρεώσει" ένα μέρος.

Από την άλλη, ο Καραγκούνης έχει υψηλή αυτοεκτίμηση και θα υπέγραφε ξανά στον Παναθηναϊκό μόνο εάν ήταν σίγουρος ότι θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και θα αμειβόταν ανάλογα. Ο "τυπάρας" έχει συγκεκριμένα στάνταρ σε όλα τα επίπεδα και εάν δεν ικανοποιηθούν, τότε δεν συμφωνεί με μία ομάδα.

Ακόμα και στα 37 του, είναι δύσκολο να αποδεχθεί ότι θα είναι αναπληρωματικός στο ελληνικό πρωτάθλημα και κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για το αντίθετο, από τη στιγμή που απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί στην Premier League στην ηλικία που βρίσκεται.

Τα χρήματα που του οφείλονται δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο, αφού ο Καραγκούνης έχει δεχτεί να τα ρυθμίσει με έναν διακανονισμό εξαιρετικά ευνοϊκό για την ΠΑΕ. Ακόμα, οποιεσδήποτε πικρίες για τη συμπεριφορά που συνάντησε το καλοκαίρι του 2012 έχουν ξεπεραστεί, ενώ με τον Νίκο Νταμπίζα διατηρούν άριστη και στενή σχέση.

Πρωτεύον ρόλο θα παίξει βέβαια το γεγονός και το τι θέλει να κάνει ο ίδιος. Αν δηλαδή θέλει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο ή να εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση και να αναλάβει έναν ρόλο στην Εθνική Ελλάδος για παράδειγμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν προτιμηθεί ο Γιολ σαν αντικαταστάτης του Σάντος θα του προταθεί ένας ρόλος στο τεχνικό τιμ της Εθνικής Ελλάδος.

Ο τομέας του σχεδιασμού

Φυσικά, η πιθανή μεταγραφή του Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό δημιουργεί ερωτηματικά στους υπευθύνους του ποδοσφαιρικού τμήματος, τα οποία καλούνται να απαντήσουν και να επιλύσουν. Διότι περισσότερο η επιστροφή του "τυπάρα" προκύπτει αυτοδίκαια παρά επιδιώκεται από όλους τους εμπλεκόμενους.

Για παράδειγμα, ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του πρέπει να ενσωματώσουν τις ικανότητες και τα προσόντα του "Κάρα" στον σχεδιασμό τους. Να διαχειριστούν την ιδιαίτερη προσωπικότητα του με τις πτυχές της και να την καταστήσουν συμβατή με τους άλλους ποδοσφαιριστές του ρόστερ.

Ακόμα, πιθανώς εάν η μεταγραφική στόχευση είχε επικεντρωθεί σε ποδοσφαιριστή με άλλα χαρακτηριστικά, οφείλουν να τα βρουν από το υπάρχον ρόστερ και να προχωρήσουν σε ανακατανομή ρόλων.

Μετά τη Βραζιλία

Παρά τις προσδοκίες που καλλιεργούνται, θεωρείται απίθανο να οριστικοποιηθεί η επιστροφή του Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό πριν την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτή την περίοδο ο "τυπάρας" σκέφτεται μόνο την Εθνική Ελλάδας και δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την εύρεση ομάδας πριν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στη Βραζιλία.

Αυτό το Μουντιάλ είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωση στην καριέρα του, ένας σημαντικός σταθμός και θέλει να έχει μία εξαιρετική παρουσία. Διότι όπως έχει ανακοινώσει, αυτές είναι οι τελευταίες εμφανίσεις του με το εθνόσημο!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ