ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Έφυγε από την Αθήνα ο Ζιλμπέρτο

Έφυγε από την Αθήνα ο Ζιλμπέρτο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει ενημερωθεί ότι θα μετακινηθεί στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η απάντηση του αναμένεται μετά τα Χριστούγεννα. Αναζητείται team manager, αλλαγές σε διοίκηση και ποδοσφαιρικό τμήμα. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τη Θέλτα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης εξήγησε ότι έχει αξιολογήσει τους ποδοσφαιριστές του και προανήγγειλε συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζου, για να σχεδιάσουν την ανασυγκρότηση του ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Από τη δήλωση του Εβρίτη προπονητή απουσίασε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, δείγμα για το ότι ο Βραζιλιάνος δεν συμπεριλαμβάνεται στην "επόμενη μέρα" ως επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Διαφορετικά, ο Ουζουνίδης δεν θα τον παρέκαμπτε εμμέσως, πλην σαφώς...

Άλλωστε, σε μία κρίσιμη συγκυρία για τον Παναθηναϊκό, ο Ζιλμπέρτο επέλεξε να φύγει από την Αθήνα και να μεταβεί στη Βραζιλία για "προσωπικές υποθέσεις".

Η ΔΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ

Πιθανότατα ο βασικός λόγος ήταν η εκδίκαση της εκκρεμούς υπόθεσής του εναντίον της Ατλέτικο Μινέιρο! Διότι ο Ζιλμπέρτο βρέθηκε σήμερα στο Μπέλο Οριζόντε για την εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει απέναντι στην πρώην του ομάδα. Η δικαστής, Πάουλα Μπορλίντο Αντάντα, αποδέχθηκε το αίτημα της ομάδας να πραγματοποιηθεί και νέα (τρίτη) έκθεση εμπειρογνώμονα για τον τραυματισμό που είχε υποστεί ο Βραζιλιάνος τον Δεκέμβριο του 2013. Ο νυν τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού κατηγορεί την πρώην του ομάδα ότι δεν συνέδραμε επαρκώς στη θεραπεία, υποδεικνύοντας αυτή ως την κύρια αιτία για την οποία σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2015!

Η πρώτη έκθεση ήταν υπέρ της Ατλέτικο, η δεύτερη υπέρ του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο δικηγόρος του Βραζιλιάνου, Φάμπιο Κρουζ, εμμένει στις ίδιες απαιτήσεις. "Η διαδικασία αναβάλλεται για το 2017. Έγινε μια πρώτη έκθεση στην αρχή και ήταν πολύ κακή γιατί ο εμπειρογνώμονας δεν διερεύνησε βαθέως το ζήτημα. Ο δεύτερος εμπειρογνώμονας έκανε μια μεγάλη έρευνα με επιστημονικό τρόπο. Ο δικαστής διέταξε και τρίτη έρευνα, κατόπιν αιτήματος της Ατλέτικο κι έτσι θα γίνει", υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Η νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου του 2017.

ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΑΛΑΦΟΥΖΟ

Εφόσον ο Ζιλμπέρτο συμμετείχε στον αγωνιστικό σχεδιασμό, θα έμενε στην Ελλάδα για να προχωρήσει τις επαφές με τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν υπολογίζονται και με εκείνους οι οποίοι απασχολούν μεταγραφικά. Ωστόσο, ο διευθυντής ποδοσφαίρου έχει ήδη ενημερωθεί ότι θα μετακινηθεί σε άλλο πόστο.

Περαιτέρω, εάν ο Βραζιλιάνος θα δεχτεί να αναλάβει νέες ευθύνες στο οργανόγραμμα ή θα επιλέξει την αποχώρηση, είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί. Η πρώτη συζήτηση ανάμεσα στον Αλαφούζο και τον Ζιλμπέρτο έχει πραγματοποιηθεί, αλλά η αντίδραση του δεύτερου δεν έχει "διαρρεύσει".

Μία ακόμα λεπτομέρεια για τη διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο ανδρών, είναι πως ο Ζιλμπέρτο έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο διάρκειας έως τον Ιούνιο του 2019 και λαμβάνει ετήσιες αποδοχές ύψους 300.000 ευρώ.

Αναζητείται ένας team manager

Σε συνεννόηση του Αλαφούζου με τον Ουζουνίδη, έχει αποφασιστεί η πρόσληψη ενός ανθρώπου ο οποίος θα ασχοληθεί με τα αποδυτήρια. Οι Μπασινάς, Κυργιάκος και Πέτριτς έχουν τεθεί υπόψη των διοικούντων, αλλά για την ώρα εξετάζονται και άλλοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν το προφίλ να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ρόλου που θα δημιουργηθεί. Όσο αφορά την αντικατάσταση του Ζιλμπέρτο, σε πρώτη φάση η θέση θα μείνει κενή.

Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα

Επίσης, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δώσει εντολή να αξιολογηθούν τα διοικητικά στελέχη της ΠΑΕ και να αποφασιστεί η παραμονή ή η αντικατάσταση τους. Προς το παρόν, αυτό σημαίνει "πολλά και τίποτα", διότι κανένας δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που προαναγγέλλονται εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθεί υπό κρίση και το ιατρικό επιτελείο και οι φυσιοθεραπευτές, επειδή εκκρεμούν ενστάσεις για την ιατρική αποκατάσταση και την αποθεραπεία των τραυματιών. Η αξιολόγηση θα εξαρτηθεί και από την εισήγηση του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος θα εκφράσει την άποψη προς τον πρόεδρο.

Πηγή: Eurokinissi.gr

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ